• dax Autor: ~BAX [31.179.22.*]
    ladnie teraz zaczalem od 9820 do 9785 mam 7elek hmm
  • Re: dax Autor: ~BAX [31.179.22.*]
    oczywiscie 2lki gasilem w biegu i z 100 pip stracilem hmm na tym ruchu no nic nocke na tym dax musss tyrac
  • do baxa Autor: ~Trickster [77.254.93.*]
    100 pip????????
    Czemu nie ciąłeś jak zwykle jak cos szło nie tak?
    Przecież piramidka wchodziłeś często ucząc Spaina chociażby jak to się robi????????

• Re: do baxa Autor: ~Trickster [77.254.93.*]
    Masz przecież swój system wejść, a piszesz jakbyś zapomniał ostatnich 6 lat tradingu na FX.
  • Re: do baxa Autor: ~gość [83.168.65.*]
    sam już nie wiem, kim był bax i czy ten bax to ten sam czy inny bax... wiadomo, że jest legendą :)
  • trics Autor: ~BAX [31.179.22.*]
    piramidka jest ok ale nie przy takich ruchach na 200 pip czy 300 jak ostatnie dwa dni
    mialem lki na 950 a szlo zbyt szybko w dol czesto takie pozycje kasuje i kasowalem czasem ze strata
    by nie glowkowac potem i tak z 500 pipsow dzis natluklem na 0,1lot bo tylko tak wchodze gdy wariacje
  • Re: trics Autor: ~BAX [31.179.22.*]
    sorki pisze z nawyku 0,1 l tj przy obecnym ok 1 kontrakt bo wiekszosc grajaca na np eur/dol nie ma orientacji a tak to latwo to pojac
    bo np przy tym spadku musialbym z 15 pozycji wejsc a tak w sierpniu sie nie chce bawic i tak zostalem na 7 lkach
  • Re: trics Autor: ~dax [213.77.89.*]
    ojjojjoj bax na 7 lkach to nie może być prawda a jak skśne pociągną w dół 200p? jak się skrócisz bax nigdy nie wchodzi do bólu
    stara szkoła nie zadziałaa namkneli sie 200p nizej jak zakładałeś i pisałem o SS
  • -do dax Autor: ~BAX [31.179.22.*]
    cos jakos zle liczysz 200 pip straty na 7kontr to ok 7tys straty
    nie wiem jak ty robisz i jak liczysz ale dla mnie taka strata to pryszcz
    wiadomo strat nikt nie lubi ale bez przesady to normalka jak sie robi ostrzej

• Trick Autor: ~Spain [88.156.138.*]
    Powiem szczerze ze coś mi nie pasuje bax pojechał na wakacje zaraz wraca z nowym IP a pisze ze kompa zmienil a co komp ma do IP skoro masz stałe lacze z jakaś np vestra to IP ske nie zmienia a komp chyba do tego nic nie ma nie wiem nie odzywam
    Się na razie bo coś mi nie gra szkoda ze tego bx nie ma bo fajnie było się uczyć coś mi nie gra i tyle . Może jutro jakiś wykres wrzucę to mnie po swojemu poprawi .
  • Re: Trick Autor: ~Spain [88.156.138.*]
    A z tego co wiem to on nigdy nie pozwla Sobie na straty 100 pip tylko 7 Max to raz dwa jeżeli ten baksio co mnie uczyl i teraz się okazuje ze to
    Jakaś bujda i ze nauka ta byla jednym wielkim g... To śmiało mogę powiedzieć ze jednak nic nie umiem i sam się zaczynam zastanawiać nad tym wszystkim wrr Wir w baniaku
  • Re: Trick Autor: ~dax [213.77.89.*]
    jedynie jeszcze stary bax rysuje przynajmniej teraz daxa no ale bedzie jazda jak te 7 elek pójdzie się wietrzyc :D i nie skrócił jajca
    Jak się uda to można dalej grać baxa
    zjazd był jasny jak słńce, kto się nie boi teraz nocki jak skośne walą jak z armaty
  • spain Autor: ~BAX [31.179.22.*]
    to sobie przemysl jak przy wariacji trzeba grac kiedy dax robi ruch z 9400 na 10200 prawie
    pisalem ci gram lekko 
    wczoraj czy przedwczorajstrata na 2poz po 50 pip to pook100 zlotych to oczym ty gadasz
  • do Spaina Autor: ~Trickster [77.254.93.*]
    To, że ktoś na meczu Chicago Bulls nałoży koszulkę z numerem 23 nie znaczy, że jest his airness Michaelem Jordanem ;)
    Serwis mógł kogoś dać na przystawkę by chociażby trzymał to forum.
    Reklam też mają niemało.
    Zresztą może miał inny poważniejszy powód by sobie odpuścić.
    Ja kiedyś o tym z Baxem pisałem będzie chciał dać nogę z forum zmienimy to forum na inne.
  • Re: do Spaina Autor: ~Chudy [66.249.81.*]
    Nieźle się tu dzieje za długo tu jestem i za długo znam baxa no ale cóż bax był pewnie za drogi ale baxa było czuć czuć, szkoda bo fajnie bylo
  • do daxa Autor: ~BAX [31.179.22.*]
    to zawodowo sobie przemysl
    na dziennym zamkneli 10120 to jak by musieli jutro otworzyc i niby z jakiego powodu
    mam lki z ok 9800 to co otworza 9600 nie zartuj zakladasz poziom ryzyka zawsze
    moglem gasic bo bylo 9850 przeciez widziales
  • Re: do daxa Autor: ~BAX [31.179.22.*]
    ja sypiam za spokojnie dobrej nocki bo mordujecie mnie od wczoraj bax czy to bax bis
    meczycie mnie jutro jak zarobie to zrobie sobie przerwe albo przestane te bzdety komentoac narka
  • Trick Autor: ~Spain [88.156.138.*]
    No pewnie to nie bax szkoda tylko ze się nie pożegnał normalnie :( ale na pewno bd mi go brakować hmmmm nic ktoś próbuje go naśladować ale z gadki nie pasuje mi
  • do Spaina Autor: ~Trickster [77.254.93.*]
    Zmienimy wszyscy to forum na money lub puls bizn. to może zaczną nam tam płacić he he he
    Żartuje rynek to moja 3 praca, a Ci robiący u banksterów za kasę niech się w....lą he he he
    Tylko underground ;)
  • Re: Trick Autor: ~Chudy [66.249.81.*]
    Spain eiesz jak długo tu jestem i tez mi gadka nie pasuje no ale cóż, tego nigdy się nie dowiemy chociaż każdy ma swoje zdanie NIP zmieniony po urlopie.....
  • Re: Trick Autor: ~gość [46.112.161.*]
    nie gadajcie głupot już.. mamy kolegę Baxa i czy jest stary czy nowy to jedziemy z koksem i tyle..
    zmienność niezła w 2 ostatnie dni... powiem wam, że miałem już w gaciach ale oba dni wyszły bardzo super... ale trzeba ostrożniej bo szkoda zdrowia, przy możliwych 5-6% dziennie zamiast normalnie ok 2% to trzeba albo 3x mniejszą pozycję wchodzić albo długo wyczekać z wejściem ... ale można nie doczekać i wtedy kto wrzyma cały dzień BP??
  • Re: Trick Autor: ~Spain [88.156.138.*]
    No ja narazie delikatnie odpuściłem z wejściami żeby mnie reka nie kusiła Na real otworzylem sobie konto demo i tak po 10" kontraktów grałem fajnie zarobki szły ale jeszcze gorzej ze stratami he chciałem zobaczyć jak to jest mieć depo 100 koła i grać tak mocno i już wiem ze nie warto :) trick powiem szczerze na nigdy na innym forum nie siedziałem i turaj pierwszy raz trafilem i już tak zostało
  • Re: dax Autor: ~Spain [88.156.138.*]
    Idę w kimś jutro się odezwe trzymajcie sie trik i gość no i alabax
  • Re: dax Autor: ~gość [46.112.161.*]
    ta... jak po niespodziewanym jak dla mnie spadku pod koniec DAXa za USA wziąłęm Lkę ale to rano może być 100-200p zarówno up jak i down, ciekawe jak azja

Spain, nie pisz alabax... bo się okaże , że sugerujesz że Alicja to Bax heh ;)

ja się staram ostatnio nie siedzieć cały czas w pozycji bo zmienność taka i dane jakieś wpadają typu chiny gracja czy co jeszcze , że założenie mam takie by czekać na główny ruch dnia i potem się bawić jak już zmienność nie powinna wzrosnąć... tylko nie zawsze wiadomo który to główny ruch.. dziś jak Dax szedł od rana to brałem S już od 950... i założyłem, że 10.000 to maks, jak podjechało pod 10.200 co zresztą sam widziałem, żę mogą zrobić to miałem ciary bo bez SL... a tak dobieranie i potem spuszczenie się opłaciło, choć nie wydoiłem ruchu na maksa. Trochę L edka dołożyła... och ale takie ruchy to mocne nerwy i spokój, nie ma co się spieszyć z wejściem
  • Re: dax Autor: ~dax [213.77.89.*]
    Nocka zapowiada się ciekawie a dzienny to ładnie się otworzy jak tak jeszcze nie podbiją a polecą
    pisze wam w sumie gosciu to samo co ja napisalem
    zmniejsz pozycje kilkukrotnie i zaryzykuj bo przy takich ruchach gora dol mozna troszke spanikowac ale zarobic mozna tez super
    na razie bylo 9720 i 860
    i czemu mam niby panikowac jak pisalem mam 7 kontraktow a nie 30 czy wieceji lubie ryzyko
    bo jak zajdzie taka potrzeba to jeszcze doloze
    tak jakbyscie wogole nie mieli pojecia
    ile to 1kontrakt--30 pipsow took 100 zl to czym wy mnie straszycie
    zamkniecie na dziennym bylo 10100 wyzej tyle temat
    teraz 9870 a mam od 9780do 9820 pozycje he he he nie zartujcie bo rozsmieszacie mnie
    to to samo jak ska na dol 1,1558 tez strasznie grozna pozdrawiam i nauczcie sie zarabiac
    no i jak zobaczyli strzal to przestac przynudzac i wziac sie do roboty 2lki pracuja reszta skroconana 10000
    uczyc sie a nie wymyslac bzdety
    bajka, na otwarciu prezencik i Lka zamkn z oczekującej TP na 9.995 :)
    opłaciło sie zrobić wyjątek i ryzyko na noc,
    BP czekam na ich ruch
  • Re: dax--gosciu Autor: ~BAX [31.179.22.*]
    czytales zrobilem rano maksa 2lki z przesunietym sl zostawilem i teraz mi lotto ale fakt lekkie ryzyko bylo
    ale to nie 1 i nie ostatni raz
  • do baxa Autor: ~Trickster [83.19.189.*]
    Błąd tu masz na edku 4H ------------ 4ka zachodzi na 1ke i to mooooocno
    http://stooq.pl/q/a/?s=eurusd&i=360&u=14538390&e
    Zaś na 6H wskazujesz na 1-2-3
    To tak aby zieloni się nie zakręcili.
    pzdr.

• Re: do baxa Autor: ~BAX [31.179.22.*]
    zaden blad pokazuje zasieg mozliwej 3ki z dlu 1fala rowna 3
    a ze zaszlo na 1ke to kazdy kto czyta cos wie ze raczej abc
    ucz sie czytac wykres ha ha ha po to sa krotsze czasowki by zerkac wtedy widac co sugeruje
  • Re: do baxa Autor: ~Trickster [83.19.189.*]
    Nową teorię fal tworzysz chłopie.
    U Baxa takie bzdety jakie piszesz nie miałby miejsca bo każdą czasówkę miał zaktualizowaną to raz.
    Kozakujesz tu i piszesz takie bzdety jak gimbaza aż wstyd podając to na czasówkach.
    A III wcale nie musi być równa 1ce bo zazwyczaj jest wydłużona.(tzw. krótkie 3ki pomijam)
  • Re: do baxa Autor: ~Trickster [83.19.189.*]
    Czasówki, czasówkami ale ludzie tu siedzacy to nie ciule i nie ślepcy.
    Jeśli masz przykaz robić tu za Baxa to ok nie ma sprawy ale wciskaj choć tu kitu bo wielu ludzi w tym i ja robiło z Baxem po pare lat nawet i nie są naiwni.
    Prywatnie nie mam nic do Ciebie musisz tak działać to działaj.
    Gadka gadką, docinki też ale jedna rzecz jaka tu zawsze wychodzi to wiedza.
  • Re: do baxa Autor: ~gość [46.112.161.*]
    hej.. ale się prztykacie

dziwny temat bo rzeczywiście zniknięcie baxa i lekka zmiana stylu pisania sugeruje, że to inna osoba. A jeśli tak to wraca pytanie czy to nie ktoś opłacony by kręcić forum i forexem... nawet wcześniej bax częst dziwnym trafem zawsze wchodził dobrze i jakoś wychodził ale ja w to nie wnikam... jest jak jest, każdy gra swoje.

ja dziś już drugie L, a i brok uznał mi reklamację więc super
  • Re: do baxa Autor: ~gość [46.112.161.*]
    Ldax zamkn na 045 i BP znów
  • Re: do Trickistra Autor: ~Wzwód [46.113.170.*]
    Ze stylu pisania to nie BAX. Szkoda, może po wakacjach wróci. Mam taką nadzieję.
  • Re: do Trickistra Autor: ~gość [46.112.161.*]
    wróci albo nie, uzależniliście się od niego - nie rozumiem takiego podścia? Był dobry i go lubiłem, ale każdy spekuluje sam, przecież to nie jakiś wybawca...
  • Trickister Autor: ~BAX [31.179.22.*]
    a moze przeczytaj co ja napisalem bo to niestety ty piszesz bzdety
    napisalem mozliwy zasieg trojki
    falka 1rowna ok nie dodalem przynajmniej
    a o czasowce pisalem bys zerknal na np 1m lub10 m u mnie na wykresach
    i szczerze to jednak jestes slepiec zadales mi pytania i ci odpisalem
    a ty dalej uparles sie jak osiol bo cos ci sie przywidzialo ze to inny ktos pisze
    ok ale moze daj sobie spokoj i oceniaj ale nie pisz juz o tym
    bo to bez sensu i nikomu to nie sluzy
    ja robie swoje ty rob swoje
    dla przypomniewnia nie raz tu pisalem
    nie jestem specem od elliota zwlaszcza i tyle temat
  • Re: Trickister Autor: ~BAX [31.179.22.*]
    i jako staly bywalec nie pomyliles tematu
    bo wydaje mi sie ze to info o dax ??? dla mnie to nie problem ale zasmieciles watek :)
  • do Baxa Autor: ~Trickster [83.19.189.*]
    Dobra spoko koniec tematu i zabaw detektywa w zgadywanke czy Ty to Ty itd.
    To już nieważne bo faktem jest, że to nic mądregotu nie wnosi.
    Zastanawiam się i obserwuje teraz US dolca czy po wczorajszym wyjściu z euraka nie zrobić obrotu na plecach grubego na usd.
    Ruszyli wczoraj u mnie 1ke na euro/pln więc dziś mogą mocniej cofnąć euraka jak pisałem wczoraj wtedy wyjdą w górę mocniej na dolcu dziś tak to widzę na krótkiej.

• zerknij Autor: ~BAX [31.179.22.*]
    na tego edka ktorego wyrysowalem teraz lepiej i mysl
    dolar to 3,74-6 z krotkiej pozycja sprzedaj o ile dojdzie
  • -gosciu Autor: ~BAX [31.179.22.*]
    u mnie dzisiaj szalenstwo nie bylem przy kompie
    1lke zgasilem teraz na 10135 i z jedna jeszcze sie bujam szkoda ze to drobne lki hihi hahaaaaa
    tez lubie z toba pukac gsowskich leszczy :)
  • Re: dax Autor: ~Obserwator [164.127.162.*]
    Zastanawiam się czy taka rozpiska może się sprawdzić http://pokonajrynek.pl/czy-dax-rysuje-klina/
    na rynku mocno walczą o te 10 tys., a ostatnia fala trochę dziwna była, chyba, że ten mały końcowy ogon potraktujemy jako niedokręconego swinga.
    pod to w sumie sie gra rysowalem tu kiedys podobny schemat z tym ze jaki poziom B to zobaczymy jakie bedzie c
    http://stooq.pl/q/a/?s=fdx.f&i=360&u=14538390
    jedyny problem to to ze na pewno nie bedzie to takie hoop siup bo to by bylo za proste
    sgasilem lke na 10170 i bylo super dobrej nocki ja BP
    gratki.. znów okazało się że Lka z dołu na wieczór jak śmietana.. ja niestety byłem poza po rannych prezentach... indeksy USA wybiły górą TL spadkową i mają ukłąd prowzrostowy, DAx też się rwie... jak azja w nocy nic nie wykombinuje to rano znó raczej luka w górę.. (choć fut wyżej niż zamkn giełdy ale to co... było mocno w dół tyle dni to możę być i w górę). Do jutra

przy tej luce na otwarcie z dziennym to wskakiwanie w lke jest super na krotko
    z 11210 skijedna zgaszona a 1 mam
    ale dalej choc to 10500 wisi takze kontrolka