W piątek pokażą wyniki i będzie wiadomo jakiego kierunku można się spodziewać w 2015. Ciężko nawet obstawiać tyle już tu było tłumaczeń a panowie robią co chcą. Będą chcieli wyciągnąć kurs na 15 to wyciągną szybko. Spekulacyjnie można zagrać chociaż ja to już się nie bawię w takie gierki - za dużo mnie to już kosztowało...
ale ja Cie do niczego nie przekonuję. Notuję tylko że za I kwartał 2500 tys straty , za II kwartał 600 tys zysku co daje 1900 tys za pólrocze straty. Czytać każdy chyba umie, a jak nie to na giełdzie się na pewno nie nauczy
przyszłość powinna byc lepsza w kontekście dofinansowanego projektu z kotłownią na biomasę. Zawsze to 2-3 mln kwartalnie do przychodu dodatkowo. Ile z tego będzie zysku zobaczymy
Przychody są w tym raporcie całkiem w porządku natomiast koszty nadal nadmuchane. Przy tych przychodach koszty powinny byc z milion mniejsze i byłby świetny raport
zgoda , zjazd poniżej piatki byłby uzasadniony bo wyniki II kw. r/r rzeczywiście tylko Tylko dwie zmienne przy tym nie pasują. Rok temu przy wynikach był kurs koó 15 zeta teraz jest 5 czyli 300% mniej . No a c/wk jest teraz 0,5 . Sytuacja w stąporkowie jest bez rewelacji, ale też nie ma tragedii . Summa sumarum był mały ale zawsze zysk w II kwartale, no i jest projekt dofinansowany . który przez kolejne 3 lata pomoże funkcjonować ZUK-owi
rada nadzorcza i zarząd nie dość że doi spółkę z kasy przeznaczając wszystko na woje wynagrodzenia to jeszcze skupi resztę akcji prawie darmo od leszcza
nie jestem zwolennikiem teorii spiskowych , ale w kontekście tego co plotkował sie 2 lata temu o przejęcieu Zuk- a przez Rafako obecny kurs ma sens . Wezwanie p 30 zeta nie miałoby sensu z punktu widzenia Rafako , ale czy nie ma sensu tez po 6 czy 7 zeta ? okaże się pewnie za jakiś czas to była zwykła zwała do poziomu połowy ksiegówki z wczesniejszych 4 księgówek , czy planowane działanie
jesli do wezwania na akcje staporkowa dojdzie to zapewne nie po 15 -20 zeta , bo wtedy ta zwała nie byłaby potrzebna . Jeśli dojdzie to zapewne po 6 zeta - przypominam że cena w wezwaniu nie może być niższa od sredniej gioełdowej z ostatnich 6 miesięcy . Ale póki co to wszystko z palca wyssane. Cena była nadmuchana , ktoś spuścił powietrze i mamy 4-5 zeta. Jesli się wczołga w perspektywie pól roku na 8 zeta , czyli mniej więcej wartośc księgówki też będzie dobrze
Generalnie się zgadzam na IVMX też sztucznie mielili w dół i zrobili Wezwanie. Mi tu cały czas tym pachnie ale też mam świadomość że tu nie tylko sami ludzie stanowią aktywa jak w IVMX( inna branża) jest też majątek trwały,tradycja i doświadczenie. Cena skutecznego wezwania pewnie 8-10 zł. Poniżej nie oddadzą. Trzeba liczyć minimum 100% od obecnej wyceny na której zaważyły wyniki danego kwartału ale to już przeszłość.
Jak ktoś pomyśli to wezwanie Rafako na ZUK może być z dużą korzyścią dla jednych i drugich. Trzeba tylko myśleć pragmatycznie a nie sentymentalnie panowie. Realnie sukces wezwania widzę między 10-15 zł.
Doświadczenie czy inaczej tradycja ZUKu to właśnie wartość która wraz portfolio klientów wpływa w mojej ocenie na poziom skutecznego wezwania.
No ciekawa teza, jakby wyciąć koszty zarządu a znając życie to i pewnie inne są ukryte przez które wyciągają kasę ze spółki to cena za wezwanie ok. 20zł. Pytanie czy oni są zainteresowani zabiciem dojnej krowy. Każdy z nich dostanie po ok. 15mln za akcje a tyle to oni w 5lat wyciągną ze spółki
faktycznie przez godzinkę zrobili obrót na prawie 50 tys. Sporo jak na ZUK-a Rozwój wydarzeń może być ciekawy, ale przede wszystkim uzależniony od tego co mają w raporcie kwartalnym. Niektórzy już go znają
Dnia 2015-11-04 o godz. 10:03 ~tomasz napisał(a): > faktycznie przez godzinkę zrobili obrót na prawie 50 tys. Sporo jak na ZUK-a Rozwój wydarzeń może być ciekawy, ale przede wszystkim uzależniony od tego co mają w raporcie kwartalnym. Niektórzy już go znają
Powiem ci tak.8 będziesz miał po raporcie 13.11, wtedy sprzedaj i się chłopie nie stresuj. Ja wtedy to wezmę ale obawiam się wielu chętnych. Z takim podejściem to szkoda twoich nerwów na giełdę.