Nie o wyjiki tu grą wiadomo że spółka samograj. Wrzucić więcej biznesu i perpetum mobile. Patrzcie Bioton nowe szczyty i dalejbędzie rosło. Walka o przejęcie Sky is no limit.
U coś pustoszeje arkusz po prawej... Skupowanie MCI idzie wolna, choć spodziewam sie nibawem że 1 procent dobrali. Większe pakiety czyli 43 000 akcji czeka na 6 zł dopiero. Jak tam nie pukną jednym zleceniem to się obawiam że im może zniknać i się będzie wyżej ta podaż ustawiać... Hi
... odnosze wrażenie ,że z papierem zostało już tylko kilka osób...ci co mają papier czekają na lepszą cenę, a ci co nie mają boją się kupić...i pomyśleć,że kiedyś chodził po stare 2 zł ( obecne po "resplicie" 16 zł.)
Absolutne zgadzam się. SKOK musi ogłosić wezwanie razem z MCI. Mają 89% potrzebują 5%. Nic nie mają poparkowane bo to za poważni gracze by się narazić na karę kilkaset tysięcy zł. Tyle za takie czasy dostali ostatnio Rosjanie na Tarnowie... Silne ręce podażowe oczekują wyższej ceny. Słabe oddały. Nie znam sytuacji na rynku by zezwanie było niżej niż cena rynkowe + dyskonto min 20-30%. Ja oczekuję 6 zł i nawet gdyby była cena wezwanie 5 to nie sprzedam po tyle. Bioton niby super cena w wezwaniu i wcale nie skupili 30% nawet...Tylko Krauze co jest pod ścianą oddał a spółka ma stary przypomnę.
Nie porownoj biotonu czy tarnowa do ecard, co calkiem rozne biznesy i inni kupujacy inne aktywa i profil Ecard do raczej virtulany biznes, tak z perspektywa ale na rynku jest wielu i traca rynek. MCI moze cos dorzuci do biznesu jak skupia 100%, maja czas do kwietnia i nie powiedziane ze do tego dojdzie. Zastanawiajace jest ze zwolnili jednego czlonka i logiczne by bylo ze nowy bedzie z MCI a tu bec, znow wskoczyl kolo ze SKOK. To jest zastanawiajace
Widać że w spółce coś się dzieje po coś. Tym razem członek zarządu przesiadł się na finansowego. Czy to tylko redukcja kosztów czy nie czasem miejsce dla kogoś... Obstawiam tą drugą opcję. Kurs nie ma powodu by spadał, skoro skupić muszą te 6 procent i wycofać spółkę z rynku. Dziwi mnie że brak wezwania jest po prostu na razie. No ale może tak to rozkminili że tak będzie dla nich lepiej. Ja mam spokojnie czas, ale myślę, że mądrzej by było zrobić wezwanie od raz po komunikacie na 5 zł, ewentualnie podnieść na 6 potem. MCI ujawnił się dodatkowo że skupuje, muszę komunikować co 1%.