Wzrost z 13,70 na 14,28 ..............dwoma akcjami no no no , mam akcje lecz taka reanimacja mi się nie podoba , bardzo mi się nie podoba , zbliża się koniec sierpnia a my nic nie wiemy na temat hali produkcyjnej , która miała być oddana .......uwaga 30 czerwca .....i co ??? Ano nic, zero komunikatu a w pażdzierniku podobno ma się zacząć produkcja .......gdzie ???? Na moje dobijemy do 10 zeta opadając pod własnym ciężarem ....bez paliwa wzrostowego niestety....
No i co z tego że raport ....... raport musi być , jakie info ???? Musimy patrzeć bardziej realnie , dostali tą hale czy nie ??? nie dostali , jezeli z takimi sprawami mają obsuwę 2 miesiące to znaczy nie pazdziernik lecz koniec grudnia tego roku wchodzą dopiero z produkcją ........ coraz bardziej mi się to nie podoba , jeżeli dojdzie info o zmianie zaangażowania to wy.........lam po całości ....... trzeba patrzeć bez różowych okularów mam tego ponad 5 k w dobrej cenie z jesieni ubiegłego roku lecz co raz bardziej wątpię .......i mam nadzieję że się mylę .... Będzie może grubo .....kiedyś jak nie 2016 to 2018 ........ straconego czasu nikt nie wróci ....popatrz kghm na minimach ......wpieprz teraz 100 k na miedziaka .......stracisz ???? nie sądzę ........ Trzeba patrzeć racjonalnie ............tak uwazam
ja tez juz nieraz myślałem ,ze bedzie z tego lipa ,ale nagle , niespodziewanie pojawiały sie dobre wiadomości np. 10 mln na badania testera itp ; ostatnio chociażby odnosnie funduszu szwajcarskiego .... z doświadczenia wiem ,ze cierpliwość popłaca ,a braster to kolejny raz potwierdzi
przestańcie już bredzić o tej hali, grzecznościowo dla marudzących wklejam odpowiedź jaką uzyskał jeden z inwestorów z forum parkietu. Czasem warto poszukać informacji poza bankierem, np. napisać do spółki a nie tylko się użalać nad kursem..
"1. Mam pytanie o ostateczną umowę najmu hali? Do 30 czerwca miała być podpisana, a jest cisza w tym temacie...
2. Czy opóźnienia związane z halą oznaczają, że montaż linii produkcyjnej jeszcze nie ruszył?
3. Czy jeśli montaż linii jest opóźniony to może to mieć wpływ na termin wprowadzenia Testera Brastera na szeroki rynek konsumencki?
Pozdrawiam, Marek
i odpowiedź spółki:
Szanowny Panie,
w związku z pytaniami przesłanym do spółki Braster, poniżej przesyłam odpowiedzi Zarządu:
ODP 1. Do dnia dzisiejszego faktycznie nie doszło do zawarcia przedmiotowej przyrzeczonej umowy najmu Hali. Niemniej jednak Spółka wspólnie z Panią Hryciuk prowadzi dalsze rozmowy i prace nad doprecyzowaniem szczegółów umowy oraz - co najważniejsze - warunków technicznych planowanej hali. O dalszych wydarzeniach w tym zakresie, Spółka poinformuje stosownym raportem bieżącym.
ODP 2. Linia produkcyjna (technologiczna) matryc ciekłokrystalicznych powstaje w zakładzie w Szeligach, w specjalnie wybudowanej i dostosowanej przez Spółkę hali produkcyjnej. Proces ten przebiega zgodnie z planem - maszyny zostaną dostarczone do końca listopada br., a w pierwszym półroczu 2016 r. zostaną przeprowadzone wszelkie niezbędne testy, odbiory oraz nastąpi rozruch. Hala, o której mowa w kontekście umowy przedwstępnej wynajmu, ma być wykorzystywana do ostatecznego montażu urządzenia BRASTER Tester oraz przeprowadzania finalnej kontroli jakości. ODP 3. Aktualne opóźnienie w podpisaniu umowy wynajmu hali na potrzeby kompletacji Testerów nie rodzi ryzyka opóźnienia wprowadzenia urządzenia BRASTER Tester do sprzedaży w Polsce w drugiej połowie 2016 r oraz na rynki zagraniczne w latach kolejnych, zgodnie z przedstawianym wcześniej harmonogramem.."
Po prostu się martwię .........i mam złe przeczucia , a jak mam przeczucie to cholera się spełnia ..... Na szerokim ciekawe przeceny się porobiły i mrożoną kasą można by było poobracać a tutaj tylko opadzik będzie przez trzy miesiące .....minimum tak to widzę
odkrywacie ameryke.trzeba bylo poczytac ninke walczylem tu kiedys z naiwniakami i niewiedza poprostu no ale kalumnie tylko mozna uslyszec.na tej wydumanej superrakiecie wszyscy ubrani czekaja tylko ,zeby wyjsc z papieru przy minimalnych stratach.Glupie teksty pt.super papier ale za 20 lat.to urzadzenie jezeli w ogole sie pojawi bedzie zalegalo w jakiejs szopie.
Ja osobiście wierzę w projekt to raz , dwa zakup akcji był jesienią zeszłego roku po 5-7 zeta więc mam miejsce do dalszych spadków , trzy ----- każdy podejmuje decyzje samemu ....... A może tak wyskoczyć z papiera , pobawić się na szerokim i wejść z powrotem ???? Taka opcja łazi mi po głowie , a jak sam widzisz opadzik będzie prędzej czy póżniej , tak jest zawsze , na każdej spółce ....... Nie ma bodżca wzrostowego , obym się mylił , wychodzę z założenia że straconego czasu nikt nie zwróci ..... Jak wypali - kosmos , a jak się będzie przedłużało - jak na Mabionie to kiszka...
Jest spoko, bedzie wybicie do gory juz nie dlugo. Skad to wiem, bo bedzie duzo dobrych info z Brastera. Z Brasterem to jest tak, jak sprzedaz teraz, to nie zdazysz kupic, bo jak zacznie isc do gory to momentalnie i bardzo trudno bedzie sie zalapac. Ale kazdy robi jak chce.
Moje przeczucia się spełniają ---- lepiej się wypowiem do dopiero początek , na moje granicą będzie 12-10 zylka , niemożliwe ???? A kto obstawiał miedziaka po 78-76 zeta , nikt , dlatego bez porządnego kopa , braster opada pod swoim ciężarem , bez podstaw w górę .......tak to widzę k..........wa mać !!!!!!!