Wszystko bardzo logiczne. 12mln akcji ktoś sprzedaje po groszu co odpowiada kapitalizacji ok. 1mln zł, a spółka ma 252 tyś zł zysku za 2 kwartały??? Obym się mylił, ale nie wierze tym wynikom finansowym.
Czytałem ostatnie ciekawy artykuł o rynku NC, poniżej jego fragment który mnie zainteresował: ...Odległa data publikacji raportu rocznego, a w konsekwencji także odbycia zwyczajnego walnego zgromadzenia, czasami wynika także ze zbyt późno rozpoczynających się prac nad jego sporządzeniem i wolnego tempa tych prac. Bywają jednak znacznie gorsze przypadki, dlatego naruszeń wspomnianych obowiązków informacyjnych nie należy nigdy lekceważyć. Opóźnienie może być np. efektem trwającego konfliktu pomiędzy zarządem, a biegłym rewidentem – niezależny audytor nie godzi się na wydanie takiej opinii do sprawozdania, jakiej oczekuje zarząd. Ponadto emitent może nie mieć nawet środków, aby w ogóle takie badanie sfinansować. Spółka umyślnie może również nie publikować raportu okresowego – nieuczciwi zarządzający mogą w ten sposób dłużej i łatwiej ukrywać niezgodne z prawem lub niewygodne zdarzenia w firmie, a ewentualna kara wykluczenia przez Giełdę akcji z publicznego obrotu, będąca konsekwencją braku przekazania raportu, dodatkowo działa na korzyść takiego zarządu...
Dlaczego teraz nie robi tego BILANS SERVIS skoro do tej pory to robili, nawet do prospektu to robili , próbował tam ktoś dzwonić czy sprawdzić osobiscie jest to ważny trop tyle lat i nagle
Należy się spieszyć bo jeszcze ok miesiąca i GPW da ostatnią szanse na raport roczny czyli wyznaczy dany czas na opublikowanie a jak nie to wykluczenie patrz Demolen np , jak wykluczą to powrót jest bardzo ciężki bo spółka jest na cenzurowanym i jeszcze większa procedura jak przy debiucie !!!! Polecam kontakt z GPW
By na samym końcu po wyczerpaniu wszystkich dróg , została tylko Skarga pauliańska
Podejrzewam że to nie choroba audytora jest problemem, a rozbieżności pomiędzy jego opinią a opinią zarządu. Coś czuję że audytor zwrócił uwagę na jakieś przekręty i stąd problem z publikacją...
Dnia 2015-09-02 o godz. 09:16 ~Piotrek napisał(a): > Podejrzewam że to nie choroba audytora jest problemem, a rozbieżności pomiędzy jego opinią a opinią zarządu. Coś czuję że audytor zwrócił uwagę na jakieś przekręty i stąd problem z publikacją...
Tylko każdy następny dzień bez raportu rocznego zbliża nas do WYKLUCZENIA i co wtedy?
Wtedy będą sobie mogli robić co tylko będą chcieli. Mogą wyprowadzić pieniądze ze spółki a Ty o niczym nie będziesz wiedział bo nie będzie obowiązku publikowania raportów. Sprawą może zająć się kompleksowo SII, ale od kilku dni nie mam kontaktu z narciarzem.
Dnia 2015-09-02 o godz. 23:45 inwestor1977 napisał(a): > Wtedy będą sobie mogli robić co tylko będą chcieli. Mogą wyprowadzić pieniądze ze spółki a Ty o niczym nie będziesz wiedział bo nie będzie obowiązku publikowania raportów. > Sprawą może zająć się kompleksowo SII, ale od kilku dni nie mam kontaktu z narciarzem.
Może narciarz być podstawiony? Gra na zwłoke Było by bardzo dobrze by zajeło się tym SII Inwestor zajmi się tym