Poniżej przedstawiam aktualne wskaźniki oraz dane, które po kapitalnych wynikach za 2 kwartał sprawiają że Eurocent to okazja inwestycyjna (wspomnicie moje słowa za rok): Dynamika kw / kw Przychody kwartalne 13,1 mln 347 % Przychody z 12 miesięcy 22 mln 86 % Zysk netto kwartalny 1,77 mln 517 % Zysk netto z 12 miesięcy 4 mln 57,40 % Stan gotówki w kasie 2 mln 195 % Zaciągnięte kredyty 5,86 mln - 16,90 % Wskaźnik ogólnego zadłużenia 45 C/WK 1,63 C/ZO 2,19 C/P 0,75 C/Z 4,07
Popatrzcie jeszcze raz na ogromną dynamikę wzrostu , na te wskaźniki, prównajcie sobie z jakimikolwiek spółkami z gpw, wig 20 czy newconnect i porównajcie , myślę że Eurocent to obecnie TOP spółek na giełdzie.
Myślę Panowie że chyba zauważyliście że jest osobą która nie kłamie, staram się być rzetelny i wszystko co piszę jest prawdą - oczywiście jak kurs nie wzrośnie o 250% w ciągu 4 lat tylko o 200% to nie nazwiecie mnie kłamcą. Wskaźniki które podałem są aktualne i dotyczą sprawozdania skonsolidowanego, w przypadku tej firmy tylko i wyłącznie patrzymy na raport skonsolidowany gdyż pożyczki są przeniesione do spółki zależnej IDA, wskaźniki są zaczerpnięte ze strony attrader.pl (dostępne po wykupieniu abonamentu), większość portali podaje wskaźniki odnośnie wyników skonsolidowanych , stockwatch, inwestinfo.pl, bankier.pl i nie wszystkie jeszcze zaktualizowały wyniki podane w ubiegły piątek. Bolek co do money.pl to zauważ że data raportu jest stara tj. 2015-03-31 i chyba jednostkowy. Żeby sprawdzić że to prawda prosty przykład C/Z 4, a otrzymujemy ją przez podzielenie obecnej aktualizacji 16 mln przez zysk skonsolidowany za 12 m-cy czyli 4 mln, i wychodzi nam 4. Dlatego jak widzicie wskaźniki są aktualnie na ładnych poziomach, firma pięknie się rozwija i jest niedowartościowana, ja naprawdę rzadko się zachwycam wynikami firm ale Eurocent przebił wszystkie moje oczekiwania, dlatego powoli powiększam pozycję i go dokupuję, dopóki cena nie przekroczy 10zł to wszystko co niżej uważam za okazję inwestycyjną.