po 10 min handlu obroty już powyżej średniej, sporo akcji zostało wciśniętych w rynek, zobaczymy jak to się rozwinie, mam nadzieję, że negatywne otwarcie zostanie zamazane do końca sesji bo w zasadzie dotarliśmy tym szybkim zejściem do miejsca poprzedniego wybicia, a czarna świeca po wynikach na takim obrocie nie będzie zbyt odbrze wyglądać....reasumując dobrałem po 3,52 i siedzimy dalej;)
no właśnie nie typowa bo wyniki są słabe, ten papier nie rośnie bo jest fajny tylko dlatego że spółka ma coraz więcej zarabiać a te wyniki to żenada w odniesieniu do tego ile ten papier urósł, to że kiedyś spadł po wynikach i ursół wcale nie znaczy że teraz tak będzie moim zdaniem nie ma przesłanek za dalszym wzrostem bo spółka poprawia wyniki nieadekwatnie do kursu i nie nadązą za wyceną więc wycena w dół
krótkoterminowi muszę się wreszcie kiedyś wysypać i teraz mają okazję po ostatnim dość szybkim i solidnym ruchu wzrostowym w ostatnim czasie, nic przecież nie rośnie bez końca....a chętni do zakupu (w tym ja;) tylko czekają aż się trochę schłodzi
Może by tak kolega nauczył się czytać raporty ze zrozumieniem ? Zysk jest wg planowanych prognoz to po pierwsze, w zeszłym roku były zdarzenia jednorazowe teraz ich nie ma więc jest konkluzja taka , że do końca roku prognoza będzie zrealizowana nawet z lekkim naddatkiem. Korekta się należała i jest lecz na 3 złote proszę nie liczyć...
Jakby to miało zejść do 3,00 i odbić do 4,00 po wynikach za cały rok... to by oznaczało 25% PEWNEGO zysku w kilka miesięcy. W takie rzeczy nie wierzę. Albo nie dojedzie do 3,00 i PEWNI dobrych wyników za cały rok wyzbierają wszystko dużo szybciej albo takich wyników z dużym prawdopodobieństwem nie będzie.
domykanie luki...tego nam teraz potrzeba, mam nadzieję, że po wczorajszej sesji i obrotach nerwowość na tym papierze się skończy bo rynek trochę jednak w mojej opinii przereagował