• Nowe Hammery Autor: ~Alek [78.8.108.*]
    Dziś zadebiutowały dwa nowe Hammery 2 i 2+. Nie są to smartfony, ale za to są bardzo tanie :)
    Myślę, że to też może być niezły produkt...

http://www.mgsm.pl/pl/aktualnosci/5050/Nowe-Hammery-od-myPhone.html

• Re: Nowe Hammery Autor: ~stary [83.9.8.*]
    tfone ma portfolio 24 telefonów, od dziadkofonów przez wypasy po pancerniaki za rok portfolio ok. 40 modeli a to już nie byle co
  • Re: Nowe Hammery Autor: ~kel [217.99.255.*]
    aby coś sprzedać trzeba umieć i chcieć; wczoraj znów odwiedziłem punkt Teletorium i zapytałem o Hammera Axe; co usłyszałem? - "właśnie się zastanawiamy czy zamówić" ( ???); więc jest premiera nowego spektakularnego modelu, a TFO nawet nie próbuje "wrzucić" go na rynek własnym kanałem bezpośredniej dystrybucji; nikt nie wpadł na pomysł, aby w każdym stoisku Teletorium znalazł się wyeksponowany Axe, z pełnym opisem,ulotką, ew. promocyjnym pakietem sprzedaży, aby każdy zainteresowany mógł go na chwilę potrzymać w ręku..; co za tandeta:(
  • Re: Nowe Hammery Autor: ~Exciter [149.226.255.*]
    Mnie już od jakiegoś czasu zastanawia formuła sieci Teltorium. Pewne jest że w tych punktach z jakiegoś niezrozumiałego dla mnie powodu zrezygnowano ze sprzedaży telefonów w ogóle i z marki myPhone. To tak jakby w punktach Samsunga, Sony czy Apple nie można było kupić telefonów. Może bardziej opłaca się zająć miejsce w gablocie pokrowcem niż wystawić telefon.
    Prawdą jest że niewiele ludzi kojarzy Teltorium z myPhonem a sam myPhone i nowe modele są też stosunkowo niewielkiej grupie ludzi znane więc może to stąd się bierze. Mimo wszystko korzystając z dobrej ekspozycji tych punktów można by było zrobić jakieś fajne bannery, plakaty reklamujące myPhona bo to bardzo tania forma reklamy.

• Re: Nowe Hammery Autor: ~stary [83.9.4.*]
    słuszna racja, ciekawe czy mają na tę okoliczność jakieś wytłumaczenie, może to element strategii, że nie lansują sie we własnym sklepie, z drugiej strony teletorium robiłoby konkurencję sieciówce w której ma stoisko a która to sieciówka sprzedaje np. infinity. pewnie tak to jest poukładane.
    Trochę z innej beczki a właściwie kanału dystrybucyjnego czyli Allegro. Można sceptycznie patrzeć na tego pośrednika ale już dawno zauważyłem że jest to często znakomite źródło obserwacji popularności różnych produktów i marek. Co do naszego myPhona to wyfiltrowałem sobie telefony komórkowe/nowe i na dzień dzisiejszy myPhone jest 8marką o największej liczbie aukcji. Wszystkie marki przed myPhonem to światowe tuzy a daleko w tyle są inne B brandy. Niestety nie mam dokładniejszych danych jak to się zmieniało w ciągu roku ale jestem przekonany, że w dynamice wzrostu byłby w pierwszej trójce.
    Czy to oznacza, że kurs akcji jest nadal zbyt wysoki, nadchodzi straszna lipa i trzeba sprzedawać po każdej cenie...no ja jednak zaryzykuję i jak już to raczej dokupię.

• Re: Nowe Hammery Autor: ~kel [217.99.255.*]
    teletorium nie wynajmuje powierzchni od sieciówki tylko od Galerii Handlowej; a jakakolwiek "sieciówka" w danej Galerii nie ma pojęcia co to jest Infinity; o czym ty piszesz tak w ogóle? o jakiej strategii? jak można nie chcieć "lansować się we własnym sklepie" ? to niby gdzie? w szalecie publicznym?

Mnie już od jakiegoś czasu zastanawia formuła sieci Teltorium. Pewne jest że w tych punktach z jakiegoś niezrozumiałego dla mnie powodu zrezygnowano ze sprzedaży telefonów w ogóle i z marki myPhone. To tak jakby w punktach Samsunga, Sony czy Apple nie można było kupić telefonów. Może bardziej opłaca się zająć miejsce w gablocie pokrowcem niż wystawić telefon.
    Prawdą jest że niewiele ludzi kojarzy Teltorium z myPhonem a sam myPhone i nowe modele są też stosunkowo niewielkiej grupie ludzi znane więc może to stąd się bierze. Mimo wszystko korzystając z dobrej ekspozycji tych punktów można by było zrobić jakieś fajne bannery, plakaty reklamujące myPhona bo to bardzo tania forma reklamy.

• Re: Nowe Hammery Autor: ~arek [46.112.115.*]
    Racja, ale stan obecny rozjsnil mi kiedys pracownik teletorium... jak spytalem o myphone'a powiedzial, ze nie prowadzi bo tfo jemu oferuje swoje sluchawki drozej niz ja jako klient moglbym kupic w sklepie 50m dalej w pasazu (i tu wskazal na x-kom). Ewidentnie cos tu nie dziala jak nalezy w spolce... pole do poprawy, bo taki duzy baner nad stoiskiem z najnowszym modelem, teraz axe lte i adrsesem sklepu internetowego firmowego w tych wszystkich punktach teletorium jednoczesnie... (nawet jesli sie uprzec zeby go na stoisku nie bylo...).
[x]
TFONE 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.