• z raportu : Autor: ~veto [95.49.121.*]
    Przychód ze sprzedaży : 7 072 720,91  Zmiana w 2015 w stosunku do pierwszego półrocza 2014 - 39,41%

Zysk z działalności operacyjnej  286 719,26 Zmiana w 2015 w stosunku do pierwszego półrocza 2014 - 838,48 %

EBIDTA  727 864,97   Zmiana w 2015 w stosunku do pierwszego półrocza 2014 - 71,54 %

Zysk netto  143 237,19 Zmiana w 2015 w stosunku do pierwszego półrocza 2014 - 2075,97%

nie macie wrażenia , ze Was trzepią ?

• Re: z raportu : Autor: ~veto [95.49.121.*]
    a do tego na deser w 3 Q :

Znaczącym bodźcem do rozwoju tej usługi w kolejnych
    miesiącach jest uzyskanie przez Emitenta zwolnienia z obowiązku zabezpieczenia
    w formie gotówki lub gwarancji
    podatkuakcyzowegodla towarów składowanych w skł
    adzie podatkowym, o czym Emitent informował w raporcie bieżącym19/2015.
    Jednym ze skutków wyżej wyienionego zwolnienia będzie odzyskanie przez Emitenta 500000 zł kaucji wpłaconychdo Urzędu Celnego w 2014 i 2015 roku,co powinno nastą
    pićw trzecim kwartale2015.

chętni do sprzedaży po tak niskiej cenie ? :)
    .
    Oczywiscię wszystkie libczy podane w procentach są na PLUSIE :)

https://www.bankier.pl/static/att/ebi/2015-07/0000072626_20150723_122810_0000083324.pdf

a wiec samego ZYSKU NETTO jest : + 2075,97% wiecej niż rok temu a drugi kwartał zawsze maja lepszy no i ten zwrot kaucji w kwocie 0,5 mln zł.

jesli chodzi o sytuacje techniczna no to mamy marazm i tak jak pisałem rano jest to cena gdzie popyta zderzył sie z podażą. Albo jeszcze dzisiaj na zielono końcówka albo jutro.
  • Re: z raportu : Autor: ~Swinger [188.146.189.*]
    HAHAHA taaa... spolka pikuje ostro i nie moze 10% odbic a ty piszesz ze chetnych na sprzedaz brak.. szanujmy sie i piszmy powaznie a nie takie derdymaly
  • Re: z raportu : Autor: ~prezes [37.152.18.*]
    A nie myślałeś że może nie masz racji i inni dobrze robią że sprzedają ? Z raportu środki pieniężne 2.057.990 zł, plus 500.000zł zwrotu kaucji to 2.557.990 a dywidenda to 2.710.000, brakuje 152.010. Firma wypłacając dywidendę pozbyła się się wszystkich pieniędzy, pewnie musiała dobrać jakiś kredyt, nie mają żadnych środków obrotowych. Nie ukrywam iż w czerwcu sam namawiałem na kupno akcji pod przejęcie , umowa miała być podpisana do 30.06.2015, minęło prawie 2 miesiące a tu żadnego infa nie ma, jeżeli się nie dogadali to powinna być informacja podana. Ja na początku lipca w okolicach 12 wyskoczyłem przez brak infa. Jeżeli nie będzie przejęcia i wezwania to patrząc na ostatnie wyniki to akcja powinna kosztować 5zł , więcej nie jest warta. W raporcie najlepszą informacją jaką ja zauważam to wzrost przychodów, jak zredukują trochę koszty to jest szansa na większe odbicie ale to raczej z przyszłym rokiem.
  • z raportu : Autor: ~prezes [37.152.18.*]
    Jeszcze jedno, technicznie jak dla mnie mamy trend spadkowy, 40% w 2 dni zmieniło trend. Patrząc na czarne świeczki oraz dużą podaż słabo to wygląda.
  • Re: z raportu : Autor: ~kolegaprezes [92.72.47.*]
    Czytaj raporty ze zrozumieniem a będziesz wiedział skąd są pieniądze na dywidendę specu od inwestycji
    a czy wypłata własnie całej gotówki nie wiąże sie z przejeciem spółki ? jezeli jest inwestor to i tak przeujmyje zdrową spółke wiec dotychczasowi akcjonariusze wypłacili tak naprawde sobie ( posiadaja 87 % akcji ) gotówke by oddac spółke w inne rece.

https://www.bankier.pl/wiadomosc/PRO-LOG-Podpisanie-listu-intencyjnego-przez-akcjonariuszy-Emitenta-7249760.html

to info i tak nie było pod wzrost akcji czy inna spekulacje bo nie niosło ze soba tego typu informacji.

zobaczymy narazie włsnie tą wypłata sugeruje wszystko , ze niebawem bedzie info o przejeciu.
    no i mam wrażenie , ze moja teoria sie sprawdza. Czy dzisiaj bedzie juz na zielono ?

I kiedy bedzie info o przejeciu ?

- gotówka cała wypłacona
    - akcje przeszły na cypryjski wehikuł w lipcu ( w celach podatkowych )

wszystko wskazuje , z niiebawem info !
    cena emisyjna 10 zł, spółka poprawia wyniki kilkukrotnie a gosciu pisze , ze akcje warte 7 zł :/

nie wie nie wiem gdzie tu sens i logika...

prawda jest taka , ze akcje spadły z 18 z w tydzien na 8 zł, bez jakiegokolwiek powodu. Odbhicie w okolice 13-14 zł bedzie. i wspomnicie moje słowa.
  • Re: z raportu : Autor: ~Celnik [79.97.58.*]
    A slyszales gosciu jak wycenia sie spolki. C/Z mowi ci to cos.?

Jak pokarza zyski pod 2 mln to bedzie tu 10 zl no moze 12 zl i tyle w temacie. Ubrali cie i tyle, a teraz wypisujesz farmazowny !!!!
  • Re: z raportu : Autor: ~prezes [37.152.18.*]
    A powiedz mi dlaczego w miesiąc wzrosły o 80% ? Teraz z tego samego powodu spadły. Jeżeli chodzi o przejęcie to nawet jak będzie to nie musi być wezwanie czy wycofanie z nc a wtedy macie wydrenowaną z kasy spółkę która za nim się odbuduje to minie minimum rok. Do kolegaprezesa: raport prologa przeczytałem dobrze, nie widziałem tam wystarczającej kasy, co do speca od inwestycji jeżeli znasz moje obecne inwestycje a ich nie ukrywam (eurocent, atlanta poland, gwarant) to tam są ładne wzrosty a firmy świetne wyniki. Znikam z forum żeby wam nie mącić w głowach i nie gasić resztek optymizmu i proponuję napiszcie do firmy i zapytajcie co z przejęciem, miała być umowa do czerwca a tu cisza. Życzę dużego odbicia kursu akcji .
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.