Znaczącym bodźcem do rozwoju tej usługi w kolejnych miesiącach jest uzyskanie przez Emitenta zwolnienia z obowiązku zabezpieczenia w formie gotówki lub gwarancji podatkuakcyzowegodla towarów składowanych w skł adzie podatkowym, o czym Emitent informował w raporcie bieżącym19/2015. Jednym ze skutków wyżej wyienionego zwolnienia będzie odzyskanie przez Emitenta 500000 zł kaucji wpłaconychdo Urzędu Celnego w 2014 i 2015 roku,co powinno nastą pićw trzecim kwartale2015.
a wiec samego ZYSKU NETTO jest : + 2075,97% wiecej niż rok temu a drugi kwartał zawsze maja lepszy no i ten zwrot kaucji w kwocie 0,5 mln zł.
jesli chodzi o sytuacje techniczna no to mamy marazm i tak jak pisałem rano jest to cena gdzie popyta zderzył sie z podażą. Albo jeszcze dzisiaj na zielono końcówka albo jutro.
HAHAHA taaa... spolka pikuje ostro i nie moze 10% odbic a ty piszesz ze chetnych na sprzedaz brak.. szanujmy sie i piszmy powaznie a nie takie derdymaly
A nie myślałeś że może nie masz racji i inni dobrze robią że sprzedają ? Z raportu środki pieniężne 2.057.990 zł, plus 500.000zł zwrotu kaucji to 2.557.990 a dywidenda to 2.710.000, brakuje 152.010. Firma wypłacając dywidendę pozbyła się się wszystkich pieniędzy, pewnie musiała dobrać jakiś kredyt, nie mają żadnych środków obrotowych. Nie ukrywam iż w czerwcu sam namawiałem na kupno akcji pod przejęcie , umowa miała być podpisana do 30.06.2015, minęło prawie 2 miesiące a tu żadnego infa nie ma, jeżeli się nie dogadali to powinna być informacja podana. Ja na początku lipca w okolicach 12 wyskoczyłem przez brak infa. Jeżeli nie będzie przejęcia i wezwania to patrząc na ostatnie wyniki to akcja powinna kosztować 5zł , więcej nie jest warta. W raporcie najlepszą informacją jaką ja zauważam to wzrost przychodów, jak zredukują trochę koszty to jest szansa na większe odbicie ale to raczej z przyszłym rokiem.
a czy wypłata własnie całej gotówki nie wiąże sie z przejeciem spółki ? jezeli jest inwestor to i tak przeujmyje zdrową spółke wiec dotychczasowi akcjonariusze wypłacili tak naprawde sobie ( posiadaja 87 % akcji ) gotówke by oddac spółke w inne rece.
A powiedz mi dlaczego w miesiąc wzrosły o 80% ? Teraz z tego samego powodu spadły. Jeżeli chodzi o przejęcie to nawet jak będzie to nie musi być wezwanie czy wycofanie z nc a wtedy macie wydrenowaną z kasy spółkę która za nim się odbuduje to minie minimum rok. Do kolegaprezesa: raport prologa przeczytałem dobrze, nie widziałem tam wystarczającej kasy, co do speca od inwestycji jeżeli znasz moje obecne inwestycje a ich nie ukrywam (eurocent, atlanta poland, gwarant) to tam są ładne wzrosty a firmy świetne wyniki. Znikam z forum żeby wam nie mącić w głowach i nie gasić resztek optymizmu i proponuję napiszcie do firmy i zapytajcie co z przejęciem, miała być umowa do czerwca a tu cisza. Życzę dużego odbicia kursu akcji .