• Znakomita spółka Autor: ~Ryssiekk [78.9.164.*]
    Czwarty papier obok Atlanty, Eurocentu, z ujawnieniem trzeciego wstrzymam się jeszcze.
  • Re: Znakomita spółka Autor: ~Kwaśny [83.5.65.*]
    Zgadzam się. Płynność akcji trochę za niska, ale sama spółka miód.
  • Re: Znakomita spółka Autor: ~Ryssiekk [78.9.164.*]
    Owszem, na forum Danksa, Prezes zamieścił analizę tej firmy. Podobnie jak w przypadku Atlanty czy Eurocenta rzeczowo i składnie. Może ktoś uznać, że to nakręcanie danej firmy, zakupu, namowa itd. Ale jak zawsze Autor zabezpiecza 'tyły'. Każdy z forum wie, że jakakolwiek stąd informacja to prezentacja prywatncyh poglądów, co już samo w sobie definiuje przecież te forum. Jesli ktos sie nie zgadza z argumentami może polemizowac. byle na takim samym poziomie
  • Re: Znakomita spółka Autor: ~Jack [91.238.216.*]
    Płynność może i nie za duża, ale tutaj się siedzi dla dywidend, które co roku są bardzo pokaźne, a teraz to już w ogóle z 5 razy większe jak bankowe lokaty.
  • Re: Znakomita spółka Autor: ~Ryssiekk [78.9.164.*]
    Przy wczorajszych kosmetycznych przecenach E$ czy Atlanty, Gwarant zachował sie b.przyzwoicie (tzn. jego kurs). Dla samych 10% w skali roku to chyba bym nie trzymałbym spółki, wierzę w jej większe możliwości a nie tylko dla dywidendy.
  • Re: Znakomita spółka Autor: ~Kwaśny [83.22.171.*]
    Dywidendy na tym papierze to rzecz istotna. Brałem juz trzy razy i powiem, że znacząco wpływają na rentowność inwestycji. Poza tym nie trzeba sprzedwać papieru żeby wziąść zysk. To wygodne, bo z samą sprzedażą może być mały kłopot ze względu na niską płynność. Sam papier jest w łagodnym trendzie wzrostowym i parę dni temu ustanowił nowy roczny szczyt. Powoli do góry. Szału nie ma i królem spekulacji papier nie jest i chyba nie będzie.
  • Re: Znakomita spółka Autor: arjaq [212.180.197.*]
    Kupione po dołku. A jeszcze wrzucę na moje IKZE później część. Na razie trochę rentowność portfela ojca podrasowałem GWARANTEM :P
  • Re: Znakomita spółka Autor: ~prezes [5.172.238.*]
    Też na IKZE mam gwaranta wrzuconego :-)
  • Re: Znakomita spółka Autor: ~rupetto [79.189.45.*]
    Prezes w jakim banku masz IKZE?
  • Re: Znakomita spółka Autor: ~prezes [5.172.234.*]
    Nie mam IKZE w banku tylko w biurze maklerskim bosia (Bossa), plusy ikze to pewnie wiesz jakie : pomniejszasz sobie podatek dochodowy co roku o od 850 do około 1500 jak jesteś w wyższym progu podatkowym oraz fakt iż wypłacane dywidendy są wypłacona w całości, nie jest odtrącany podatek 19%.
  • Re: Znakomita spółka Autor: wonsz [89.174.56.*]
    http://www4.rp.pl/Kadry/309179973-Czas-pracy-podwojna-aktywnosc-ochroniarzy-w-grupach-kapitalowych.html

Dość ciekawy artykuł odnośnie spółek działających w branży ochroniarskiej w ramach jednej grupy kapitałowej.
[x]
GWARANT -16,92% 1,93 2020-01-10 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.