Sprzedałem Duon i Newag( strata ) i dokupiłem SNS. Teraz mam 100% w SNS. Tu są mocne fundamenty. Zobaczymy jak na tym wyjdę za ok. 2 lata.Na SNS, przynajmniej jest solidna dywidenda co rok.
Narazie nic sie nie zapowiada na solidne wzrost wrecz przeciwnie zwalaja kazdego dnia kurs i od to. W przyszlym tygodniu powinien byc raport ale czy bedzie ? Narazie tez nie ma zadnych kontraktow inwestycji....
Dnia 2015-08-19 o godz. 13:49 ~twfree napisał(a): > Ja podejrzewam, że będzie duży ruch na papierze, i że pójdzie w dół na 3.80. Przy najbliższym odbiciu wychodzę, oby tylko było takie.
.....no ,masz rację ....., ja też dokupuję ,...piękna zwala !.......hej !....
Jezeli sie nie ustabilizuje sytuacja w rzadzie czyli do wyborow bedzie tu syf. We wrzesniu sie wyjasni wszystko na dobre i na zle. Za duzo tu polityki w tym wszystkim
No masz rację, ale kupuje etylobenzen do produkcji butadienu z rafinerii czeskiej, która się ostatnio paliła. Synthos ma problemy bo się butadien kończy i już linia do produkcji styrenu jest wyłąnczana i nie wiadomo na jak długo. Dziwię się dlaczego nie poinformowali o tym wszystkich akcjonariuszy w formie komunikatu!
poinformowali w raporcie: "Awaria instalacji etylenu i pożar w zakładach chemicznych Grupy Unipetrol W dniu 13 sierpnia 2015 roku, na skutek awarii instalacji etylenu, doszło do pożaru w zakładach chemicznych Chempark Zaluži w Litvinowie w Czechach, należących do Grupy Unipetrol (stanowiący część Grupy PKN Orlen). Grupa Synthos zaopatruje się w surowce z instalacji krakingu w zakładach należących do Grupy Unipetrol oraz jest połączona rurociągiem z tymi zakładami, przez który Grupa Synthos pozyskuje frakcję C4, etylen i benzen dla swoich zakładów produkcyjnych w Czechach, zaś w wyniku awarii oraz pożaru nastąpiło tymczasowe wstrzymanie dostaw. Zdarzenie to, może mieć niekorzystny wpływ na wyniki finansowe Grupy Synthos, jednak dynamicznie zmieniające się ceny surowców, możliwość zakupu surowców ze źródeł alternatywnych, dostępność infrastruktury do przesyłu etylenu do Litvinova, a także zakres dostępnej informacji o pełnych skutkach awarii oraz charakterze i EMEA 100773970 v9 8 harmonogramie prowadzonych napraw nie pozwalają oszacować chociaż w przybliżeniu wpływu tego zdarzenia na wyniki Grupy. W związku z powyższym, Grupa uruchomiła alternatywne źródła dostaw i wykorzystuje istniejące zapasy surowców oraz produktów."