- mają ponad 6 mln gotówki - prawie jeden mln zysku po 2 kwartałach - spadły zobowiązania - lepsze zyski r/r
z minusów to CCS energia nie przynosi zysków i brak decyzji Urzędu skarbowego o zwrocie podatków a ta informacja na pewno poderwie znacznie kurs pozdr.
Witam, Proszę tylko nie hejtować mojego pytania : ) Chcę zainwestować 1 tys. złotych na rynku NC, zaczynam przygodę z giełdą (rok temu zarobiłem kilkanaście % na MSX) i zastanawiam się w co zainwestować: BiomaxSA, CDE, CCS? Może coś innego? Pozdrawiam
Oj kolego, ty zaczynasz przygodę z giełdą i na forum szukasz porady co kupić, zła droga. Za ten tysiąc kup sobie książki o analizie finansowej i technicznej, najpierw poucz się, później otwórz rachunek demo i z pół roku poinwestuj.
Raport wypadł tak jak oczekiwałem. Przypływ gotówki rośnie, a zobowiązania spadają. Ciekawe jak rozwinie się kwestią Energi, której posiadają już 100% udziałów. Gdyby zaczęła ona kręcić dochód, to w przeciągu dwóch kwartałów mogą nakręcić podobny wynik.
Zaczynianie przygody z giełdą od for to nie najlepszy sposób :P Bez podstawowej wiedzy i tak dobrze nie zainwestujesz :P