hejka Jak by sie tak głebiej zastanowić mamy taka oto sytuację: .Wybraście sobie salę kinowa taka piękna nowoczesną rzędy nowoczesnych foteli piękna welurowa tapicerka przed panoramicznym bielutkim ekranem stoi gigantyczny wentylator.....taki z holywood ,a przed nim stół a jakże dębowy masywny pięknie stylizowany.Na tymże stole codziennie następuje dostawa świerzuteńkigo "pachnącego"towaru konsystencja oraz kolor a la krem z borowików po prostu wilka kupa goo..na ,a w pierwszym rzędzie mamy same znakomitości z FED-u,BOJ,ECB ostatnio BOC i każdy ma włącznik od tegoż wentylatora i tylko zerkaja po sobie z pokerowymi minami be happy................ pzdr
póki co jednak szeroka flaga i wydaje się, że dziś między 10.900 i 11.100.... jeśli mieliby wyjść jeszcze dziś to wygląda technicznie, że raczej dołem... Chiny na trwałe zmieniy obraz sytuacji i zapewnienia ,że to koniec to raczej ściema dla uspokojenia. Grecja niby zatwierdzili bail out ale pewnie niedługi i tak nowe wybory a przynajmniej takie ryzyko więc prospadkowo. BP ale ja będą testować bandę to może jakaś kontra na krótko. A może nie warto bo to piątek i mogą nie oddać nic z ruchu popołudniowego...
na m5 widać jak cisną... bez litości póki co czyli dożynki piątkowe mogą być zapowiada się test 10.850-10.900 na dax i 1.12 edek.. była by okazja na kontrę na krótko, tylko to, że dziś piątek daje do myślenia ... ostrożnie
na krótko będą bronić TL gdzie teraz ją masz na ok .1150.... jak puści to kolejne poziomy to .1130 / .1080-.1100 a potem to już przepaść i nie wydaje się na dziś w zasięgu
możesz sie pokusić by luknąć na poziomy fibo falki z 0.850
trochę większa PPI teraz z danych więc edek lekko w dół ale zobaczymy jak dalej bo są teraz większe działa jeszcze produkcja i michigan i jakieś psotkanie eurobrupy
robilem tylko ske kroptko dax a lke odpuscilem liczylem ze zejda nizej moze zdaza jeszcze http://stooq.pl/q/a/?s=fdx.f&i=1&u=14538390 na edku tez 1ska pracuje i zostawie raczej na niedziele zaczynam powoli sie wgryzać styknie tego odpoczynku juz piatek wiec delikatnie
generalnie... naspadali się już sporo (dax) i narośli (ed) w ostatnie kilka dni stąd założenia na granie w obie strony dziś i że nie wyjdą z band było dobre (póki co)....
wakacje mi sie podobaja chocby dlatego ze jak cieplo to rzadziej zerkam w ekran choc fakt to ciezka szkola mimo iz kusi granie robie tak coraz czesciej i mi sie to udaje tydzien spoko tylko zerkalem na kurs dolca
Hejka ......no to co wentylator powoli rusza bedzie się działo ,będzie zabawa i do północy będzie mało.................... mała bo mała eska ale ocalała od 11100............jak nie masiły rosnąć to będzie spadać ,a dla tych co uważają ,że nie ma powodu do spadku : TO BĘDZIE SPADAŁO BEZ POWODU!!!! pzdr
hejka Hiszpan Moim zdaniem zrobili mistrzostwo zjeżdżaja powolutku codziennie bez żdnej korekty ,w sumie jak dla mnie ok ale bez podbitek nie ma jak uzupełnić za wcześnie zamkniętej eski.Co u Ciebie ze sprawa ze stycznia dajesz radę? pzdr
heyo ..........wszystkich wymiotło juz z tego forum: bax?,gościu?,ola?,yoyo?,klecha?,złota kula????,jescze tylko tricaster cos o walutach w takim razie i ja znikam powodzenia z szulerką z GS-U jutro piatek możliwe ,że to będzie czarny piątek jak dzisiaj nie zrobią odbicia choćby zdechłEgo kota. pzdr
jak dla mnie to trudno z DT... bo nie chodzą w obie strony a mam zasadę, że po takich spadkach nie wchodzę w dół, z szukaniem L póki co to łapanie noża... jak pisałem wcześniej, sytuacja na dłuższych od jakiechoś czasu wygląda na nieciekawą i dystrybucję, już zaczęli zwalać... jest z czego schodzić, przynajmniej do długiej TL. Grecja, mamy nowe wybory które znów mogą namieszać z sytuacją choć to przewidywano, powrót inwestorów z wakacji etc.
w sumie 5% na SP500 w ciągu dwóch dni, ale minimum małej konsoli 1970 obronione; bo to zasięg wysokości ruchu bocznego przyspieszenie dzisiaj bo padłą linia trendu, dla mnie ważne wsparcie to dopiero dołek z października 1820 bo tam był niezły zwrot: