Czy tylko mi sie wydaje, że sytuacja w któej Żebrowski staje sie graczem nuemr jeden w tej firmie nie jest dobra dla akcjonariuszy. Dlatego że on był prezesem - firma zarabiała - ale na bardzo niskiej marży - wielkorotnie pod kreską.
Uważam że lepiej dla akcjonariuszy byłoby gdyby któryś z funduszy wziął się za spółkę - wtedy im bardziej zależy aby firma zarabiały a co w konsekwencji rósł jej kurs - dzięki temu oni jako fundusz zarabiają i zwiększają możliwość sprzedania w przyszłości swojego pakietu z dużą nawiązką.
Absolutnie się z tobą nie zgadzam. Największe zyski były właśnie za Żebrowskiego. Gdyby nie nastąpiła zmiana prezesa nadal mielibyśmy klejnot w koronie czyli Audiotekę a nie całą masę niewiele wartych spółeczek.
Ja się cieszę. To on pozaczynał te dobre startupy. Miał okazję odpocząć i przemyśleć swoje decyzje i na bank nie dokupił jakby nie widział ogromnego potencjału w K2 (tak jak i my). Facet jest z finansów i jak do tej pory jak na agencję reklamową, finanse prowadzone są bardzo porządnie.
I wcale nie oznacza to że będzie chciał znowu być prezesem.
Wiesz doskonale że ze stanowiska prezesa został wyrzucony. Więc powrót największego akcjonariusza na to stanowisko wydaje się naturalny. Po za tym ponad czterysta tys. pensji jest nie do pogardzenia.
Uważam że Audioteka tak czy siak zostałaby sprzedana - ponieważ od jakiegoś czasu firma nie zarabiała - non stop były jakieś potknięcia, straty itd... więc sprzedaż była kwestią czasu.
A jak myślicie cz na początku września poznamy nowego prezesa :) Ciekawe co z Tomczykiem się stanie ?? :)
Żebrowski bez przymusu sprzedał swoje akcje bmp (po 13 -14 pln o ile dobrze pamietam więc swoje zarobił). Nie został zatem zmuszony do rezygnacji ze stanowiska. Nie wiem czy nie został przegłosowany w przypadku sprzedaży Audioteki, ale to już inna historia i przeszłość.
Tomczyk sobie dobrze radzi. Nie ma tam konfliktu, bo Tomczyk tez dokupuje.
Pomijajac mi nieznane sympatie/antypatie miedzy Zebrowskim i Tomczykiem.Papiery sa kumulowane.Ipopema sie angazuje.Nic nie laczy tak jak perspektywy na rozwoj i zysk.Tez mysle ,ze bedzie dobrze. Paier od tak dlugiego czasu dostawal po jadrach i byl niedostrzegany dosyc niezasluzenie czesto,ze ipopema postara sie ,zeby to zmienic.Jezeli jeszcze interes zaskoczy zaskoczy,moze byc tylko lepiej.Ten marazm byl fatalny. Jezeli chodzi o kurs jak to po takim wzroscie ci ,ktorzy dostali po tylku i potrzebuja gotowki dzis troche oddadza, moze tez przez pewien czas jeszcze.Ale jezeli ktos chce dokupis nie bedzie sie z tym obnosil i czaii sie.w sumie gdy tylko pojawil sie S troche taniej brali. Warto chyba po takiej posusze papier potrzymac.Ciesze sie ,ze nie sprzedalem , ajuz juz brakowalo cierpliwosci.
Jakoś nie jestem tak do końca przekonany . W ostatnim czasie już kilkakrotnie mieliśmy takie sytuacje. Podciągnięcie złotówkę do góry i potem zjazd w okolice 10 zł. Największy mankament to brak stałego popytu na akcje. Pojawia się by za dzień czy dwa zniknąć .
kacper hihihi dobrze ,ze chlodzisz to podekscytowanie.no sie zobaczy. ja tam na rajdy i tak nie licze ale jakby sie kto uparl to niech rajduja.na chlopski rozum jak za 11 sie nakupili to jednak licza ze troche wiecej niz jeden zeta zarobia.Ja ci powiem :moja krysztalowa kula mi mowize,to Zebrowski zrobil deal z ipopema i oni beda nadawac ton w firmie.
wreszcie sie cos ruszylo, bo te nudy zabijaja. wolle dy paru niecierpliwych wychodzi z papieru i cos sie dzieje niz lewitowanie. Chetni sa jak na razie i traktuja 11.50 jako okazje..niech im Bog da ladne dzieci i dobra Zone..albo odwrotnie (chyba by bylo lepiej) :))
mam tego malutko.Ale gdy was slysze to az rece opadaja .Potraficie tylko lametowac.Bez numerow 1200 zl obrotu. jezeli ktos przy takich obrotach wyciaga jakiekolwiek wnioski...nie wroze mu dobrze.Na wszystkich papierach leje sie krew i bedzie przez dluzszy czas tak ,to jak to sobie wyobrazacie ,ze emerytom z 20 akcjami zwieracze nie puszcza.?Na tych malych kazda babcia potrafi paroma akcjami zaaranzowac besse ;)
może dlatego, że 9zł coraz bliżej, przy szerokim rynku jak dzisiaj to jeszcze raz zobaczymy historyczne minima, zanim coś się pojawi w spółce (czytaj ZYSKI).
Co sie stalo?Pewnie czekales dzis na wzrosty?:) wiem ,ze to daleko ale ktos mowil ,ze w w takim duzym kraju kitajskim wyparowalo pare bilionow...;:))Chyba nie przypuszczaliscie ,ze K2 nie dosiegnie skrzydlo czarnego labedzia.Dopoki jednak po 10 kupuja jest ok.mysle ,ze jedenastka za ktora kupowal Zebrowski jest poziomem do ,ktorego gdy sie to wszystko uspokoi,dosyc szybko powrocimy.a po tem to cholera tam wie
jakbym mial racje..rusza sie.wszyscy tak kalkuluja..jezeli facetowi ,ktory jest insiderem oplacalo sie brac po jedenascie to cos musi byc na rzeczy ...a wczorajsze wywalanie z papierem jakotakim nic wspolnego nie mialo..jak mowilem bedzie szybko znowu 11 a potem ..zebym ja to wiedzial?
nie lubie (mimo ze ladnie wyglada) wiesniackiego podbijania (animowania) o 2.5% DWOMA akcjami na zamkniecie.Niech sie pan wstydzi panie animator ..to wiocha