Brawo młody.Nauka nie POszła w las.Juz piszesz PRĄD a nie PROND i nie rżniesz głupa odsyłając mądrzejszych do słownika...
Autor: ~mlody[77.254.154.*]2015-08-10 11:11 Re: Polskim firmom grozi brak dostaw prondu . "Prondu i Bulu" to taki nowy język Polskich analfabetów ? odsyłam do żródeł - http://sjp.pwn.pl/slowniki/pr%C4%85d.html
Zachowujesz się jak Pani Premier, która zamiast zajmować się sprawami poważnymi zajmuje się zastępowaniem instytucji odpowiedzialnych za informowanie nas o stopniach zasilania.
Zapytaj się Pana Prezydenta Dudy i PIS-u kiedy sprawy gospodarcze uzyskają priorytet w ich programie. Zamiast dyskutować o zmianie Konstytucji RP przed wyborami parlamentarnymi i uzyskaniu zdolności parlamentarnej do dokonania tych zmiany, nie dyskutuje się problemu nierównego traktowania obywateli i przedsiębiorców w systemie podatkowym. Dlaczego przedsiębiorcy mogą ukrywać się i nie płacić podatków, a 97,5% musi ponosić koszty takiej działalności i płacić podatki.
Jak wielokrotnie podkreślałem nie należę do PIS , co nie zmienia faktu że z wieloma ich poglądami się zgadzam i bliżej mi do PIS jak do jakiejkolwiek innej Polskiej partii , idą wybory i na kogoś trzeba zagłosować , wybór jest taki a nie inny i każdy musi podjąć jakąś decyzję . Co PO zrobiło w osiem lat wiemy i każdy będzie podejmował decyzje samodzielnie . Szydło powiedziała, że dwie trzecie naszego eksportu wypracowują firmy będące własnością kapitału zagranicznego. Zaznaczyła, że ponad 60 proc. naszego sektora bankowego należy do międzynarodowych grup kapitałowych. - Ponad połowa tego, co statystycznie nazywa się przemysłem przetwórczym, ma swoje centra decyzyjne poza granicami Polski - powiedziała i zaznaczyła: "Musimy stworzyć warunki równowagi. Zagraniczne firmy muszą u nas dawać miejsca pracy, dawać perspektywę i stabilizację. Budować to, co dla Polski jest teraz najważniejsze - polską perspektywę gospodarczą. Ale polskie firmy mają mieć szansę konkurowania z zagranicznymi, to obowiązek państwa stworzyć takie warunki . Wiceprezes PiS podkreślała, że polskie kopalnie mogą być rentowne, w polskich stoczniach można budować statki, zamiast włoskiego pociągu można kupować polską Pesę, zamiast chińskich autobusów polskie solarisy. Celem powinno być budowanie polskiej marki - zaznaczyła.
Ja... nie namawiam do sabotowania... namawiam do... zdrowego rozsądku. Ale ... nawet jesli ktoś nie głosuje, to i tak jest przymuszany do łożenia na "elyty"... finansowane z budżetu państwa, czyli z kieszeni nas wszystkich.
A budować się nie opłaci . Do wznowienia inwestycji, oprócz znalezienia inwestora, konieczne jest również zaistnienie takich warunków rynkowych, które zapewniłyby rentowność tego projektu. - http://www.energetykacieplna.pl/wiadomosci-i-komunikaty/energa-nie-chce-sprzedawac-projektu-budowy-elektrowni-w-ostrolece-91903-10