Zarząd Weedo Polska S.A. (dalej: "Spółka", "Emitent") informuje, iż w dniu 27 lipca 2015 r. Zarząd Krajowego Depozytu Papierów Wartościowych S.A. ("KDPW") podjął Uchwałę nr 492/15 na mocy której określił, w związku ze zmianą wartości nominalnej akcji Spółki z 0,10 zł (dziesięć groszy) na 2,00 zł (dwa złote), dzień 07 sierpnia 2015 r. jako dzień wymiany 1.580.000 akcji Emitenta oznaczonych kodem PLWEEDO00019 na 79.000 akcji Spółki oraz 3.160.000 akcji Emitenta oznaczonych kodem PLWEEDO00076 na 158.000 akcji Spółki.
Tak ale po scaleniu nie mają 5 baniek akcji tylko-
Zarząd Weedo Polska S.A. (dalej: "Spółka", "Emitent") informuje, iż w dniu 27 lipca 2015 r. Zarząd Krajowego Depozytu Papierów Wartościowych S.A. ("KDPW") podjął Uchwałę nr 492/15 na mocy której określił, w związku ze zmianą wartości nominalnej akcji Spółki z 0,10 zł (dziesięć groszy) na 2,00 zł (dwa złote), dzień 07 sierpnia 2015 r. jako dzień wymiany 1.580.000 akcji Emitenta oznaczonych kodem PLWEEDO00019 na 79.000 akcji Spółki oraz 3.160.000 akcji Emitenta oznaczonych kodem PLWEEDO00076 na 158.000 akcji Spółki.
Jednocześnie stwierdzono, że Dniem Referencyjnym jest dzień 31 lipca 2015 r.
Zarząd KDPW stwierdził, że po przeprowadzeniu operacji scalenia akcji, kodem PLWEEDO00019 oznaczonych będzie 79.000 akcji Spółki a kodem PLWEEDO00076 oznaczonych będzie 158.000 akcji Spółki o wartości nominalnej 2,00 zł każda.
Jak podzielę te dziesięć baniek przez ilość akcji po scaleniu to wychodzi mi ponad 40 złoty 79000 +158000. Ich 10 baniek które dali dziele przez sumę akcji po scaleniu i wychodzi ponad 40 zł
do wszystkich przyglupow, amerykanie obieli papier po 2 zeta przed scaleniem, wiec po maja 20 razy mniej papiera tak jak i my oraz 20 razy wieksza cene objecia w naszym przypadku kupna i WSZYSTKO W TEMACIE!!!!PZDR KUMATYCH
pytanie najważniejsze...które serie są dopuszczone do obrotu - nie znalazłem komunikatu nt. f i g jeśli tylko scalane będą w poniedziałek to będzie to 237 tysi
I to się zgadza. Do obrotu dopuszczone tylko scalone serie - 237 tyś sztuk. Cena wyjściowa jak pisałem to 6,60 zł , bo tak mam na rachunku maklerskim. Czy będzie jazda w górę czy zwała oto jest pytanie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Witaj Baco. Chyba w swoim czasie byłeś na CCA jak rosło. Obserwuję Weedo, zabezpieczyłem środki, jeśli w pn zobaczę sygnał kupna będę dobierał. Bardzo ciekawie zapowiada się przyszły tydzień. Cały czas mam w pamięci Bioton, który po scaleniu urósł już o 400% a to przecież duża spółka w porównaniu do Weedo. Tutaj widzę w niedalekiej przyszłości min. 15 może nawet 20 zł. No ale przyszły tydzień to zweryfikuje, dosyć kluczowe będą pierwsze dni po scaleniu ale jakoś jestem spokojny o solidne i stabilne wzrosty tutaj, nie po to Amerykanie wyłożyli 10 mln czyli umówmy się, pokaźną kwotę żeby teraz miało tanieć. Scalenie przyciąga inwestorów nawet jeśli nie ma dobrych inf a tutaj nowy inwestor brał po 2 zł czyli po scaleniu po 40 zł. Na Wbay coś takiego podobnego było i tam już były 2 pompy a kurs wyraźnie idzie w stronę ceny emisyjnej nowej emisji
Na CCA nie grałem ale na innych spółkach tak. No zobaczymy na ilu się otworzy. Na razie amerykanie mają papiery nie dopuszczone do obrotu - to dobry sygnał. Poza tym akcji mało , bo 273 tyś szt. po scaleniu ,z tego pewnie jakieś 30 tys mają leszcze , reszta jest u grubasów. A więc czekamy.!!!!!
Akcje Amerykanów nie prędko będą dopuszczone do obrotu a nawet jak już będą to na razie nie ma przesłanek, żeby mieli wywalić, bądź co bądź brali za 2 zł czyli 40 zł po scaleniu. Akcji po scaleniu będzie mega mało, oczywiście to jeszcze nie gwarantuje silnego wybicia, ale spółka po scaleniu a to zawsze przyciąga uwagę, ff mikro, gruby tutaj też jest i to nie jeden, jednym słowem bardzo ciekawie zapowiadają się sesje na początku przyszłego tygodnia
Baca - wcześniej piszesz ze amerykanie mają papier ale nie jest on dopuszczony do obiegu a za chwile piszesz ze mogą odpuścić i walić go po 6 zeta,piszesz ze amerykanie kupili akcje przed scaleniem które juz są scalone????????? Nie pojęte
Piszę ,że mogą walić papierem w rynek po dopuszczeniu. A co do zakupu przez amerykanów to poczytaj sobie raporty oraz informacje które akcje są scalane. Tylko te stare , a nowe dla amerykanów są już po 2zł i po tyle płacili za papier. !!!!!
Dnia 2015-08-09 o godz. 22:10 ~baca napisał(a): > Piszę ,że mogą walić papierem w rynek po dopuszczeniu. A co do zakupu przez amerykanów to poczytaj sobie raporty oraz informacje które akcje są scalane. Tylko te stare , a nowe dla amerykanów są już po 2zł i po tyle płacili za papier. !!!!!
I pewnie skorzystają z okazji :))) Bądźcie czujni bo może zaboleć...
Dobrze zauważyliście, że po dopuszczeniu będzie mało akcji. Tym bardziej na wartości zyskają akcje, które posiadają amerykanie. Wiedzą co robią, ponieważ jeśli faktycznie będzie mało akcji, to ich mogą dodatkowo zyskać na wartości parę złotych więcej. Amerykanie przeczuwają co się święci i dlatego inwestują w to. Po scaleniu zobaczymy jaka bajka nam się nakręci
Do obrotu jest dopuszczonych 237 tyś szt , z tego może z 10% mają leszcze , reszta jest zaparkowana. Jak dobrze rozegrają to mogą podciągnąć nawet do 50 zł , albo do 100 zł. Zobaczymy, czy im zależy na ruszeniu kursu.!!!!!!!!!!!!!!!
Wypowiedzi na forum podobne do setek innych ( np Biomax z przed dwóch miesięcy ). Wszyscy prześcigali się jak daleko zajdą akcje , a myślących inaczej okrzyknięto naganiaczami. Z takim entuzjazmem leszczy NIE MA SZANS NA WZROSTY !!
Dnia 2015-08-10 o godz. 13:50 ~baca napisał(a): > Do obrotu jest dopuszczonych 237 tyś szt , z tego może z 10% mają leszcze , reszta jest zaparkowana. Jak dobrze rozegrają to mogą podciągnąć nawet do 50 zł , albo do 100 zł. Zobaczymy, czy im zależy na ruszeniu kursu.!!!!!!!!!!!!!!!
a moze od razu 200 zeta MARZYCIEL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!