He he, ile może to być warte? Ale w realu? Sporo jest naganiaczy i słabo im to wychodzi. Jeśli wyniki są prawdziwe, to czemu nie wzrosło dalej?! Ktoś odpowie zorientowany?
Nie wiem co chcesz usłyszeć. Dwa lata temu była to złota spółeczka, ze złotymi wizjami. Teraz jest warta połowę tego, co cena akcji. Sam stwierdzisz, czy się opłaca ;))
Słuchaj go, a daleko nie zajdziesz ;) Spółka dwa lata temu była kilkukrotnie więcej warta. Teraz jest mniej, ale wyniki z ostatniego kwartału poprawiły się. Kurs jest PRAWIE adekwatny do sytuacji w spółce, ale myślę, że się to zmieni. Wszystko zależy od wyników z II kwartału. Jestem nastawiony pozytywnie
Szkoda, że nie bierzesz pod uwagę, że w zeszłym roku CCS miał lepsze warunki do wypłacenia takiej dywidendy niż w tym. Może i byłaby jeszcze wyższa, gdyby Altus nie zaczął wywalać akcji po zaniżonej cenie, na początku roku.. Dla mnie dywidenda była ok, a w szczególności, jak podwyższyli ją o parę groszy.
A co ma wywalanie akcji do wysokości dywidendy? Nie masz pojęcia o czym piszesz... "Lepiej jest nie odzywać się wcale i wydać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości." weź to sobie do serca
xxx - Nie każdy wyznaje tą teorie, niektórzy wolą paplać głupoty, niż powiedzieć coś mądrego ;)
Na dywidendę składa się wiele czynników, nie ma sensu wszystkich wymieniać, ale mimo że jest mniejsza od zeszłorocznej, to i tak jest na przyzwoitym poziomie
Zauważyłam, że nią narzekają tylko nowe osoby albo nie mające akcje. Nikt z osób, które mają akcje od dłuższego czasu, nie narzekał. Wniosek płynie jeden :P
Bo osoby, które siedzą i inwestują od paru lat, doskonale zdają sobie sprawę z aktualnej sytuacji spółki, i perspektyw na przyszłe lata. Dlatego są zadowoleni i nie narzekają ;)
Na pałace królewskie nie zarobi się, ale zarobić można. Podejdź mądrze do interesów to zarobisz. Chyba, ze zaczniesz wchodzić w spółki po 5-10gr, wtedy możesz zapomnieć