Kręcił ,chamęcił przez kilka (6-8) lat. Drobnicy już malutko,malutko zostało to przestawiamy algorytm i niech program ciągnie w górę ::)) Jeżeli większośc z nas odda po 30 zł,to szybko zaliczymy 80 zł . Druga Zetkama,a nawet lepiej. Tak animatorzyi bankowcy ustawili tą szulernię
Powiem tak,dużo z nas odda na tym poziomie,to ma akcje i pojedzie zdecydowanie do góry. Dużo z nas kupi na tym poziomie,to my mamy akcje i zawróci zdecydowanie w dół. Daje sobie pole manewru i reaguje zależnie od sytuacji >>
o dzisiejszej sesji na dwoje babka wróżyła. Kurs się zatrzymał na szpulce przy umiarkowanych obrotach. Pociągnie jeszcze w górę? może być z tym kłopot, wyniki zdecydują czy czynniki pozarynkowe
?
Ile akcji może miec taki sternik do dyspozycji? Może ma niewiele ale może kupic od niecierpliwych ze 20000szt i tak przerzucać że dojdzie i do 16 a i w drugą stronę też może byc ciekawie.Jeżeli nastepuje maniulacja kursem to chyba jest na to paragraf. Na spekulacyjny wzrost na tej spółce bym nie liczył jednak gdy kilkuset inwestorów przekona się do sensu posiadania akcji i beda stopniowo dobierali to moze sie to pnac powoli w górę....powoli acz skutecznie.
Tu jesteś starym akcjonariuszem.. Odpowiem tak,nie wiem ile ma akcji. Tylko im więcej bedziesz kupował ,tym niżej będzie ustawiał kurs. Przykład,kupisz 5 tys.akcji,kurs 21zł,kupisz następne 5 tys.,kurs 18zł ,kupisz następne 5 tys. kurs 16zł i tak leci programem szlifuje i niszczy psychikę. Póżniej raptem leci pakietówka 100 tys. akcji.. To znaczy jemu zbrakło akcji i dostał mocne wsparcie od funduszu,albo od banku BGK, Mam nadzieję ,że dość prosto i obrazowo opisałem funkcjonowanie tej szulerni
Dziś siedzę dłużej,to odpowiem. Jeżeli drobni będą sprzedawali to będzie rosło !! Jeżeli będą kupowali ,podbierali to będzie spadało !! To jest logiczne||:::))) ha,ha??
Timofey możesz podać jakąś fachową pozycję książkową gdzie Twoja teoria jest opisywana? Jeżeli wkleisz tu jeden cytat z jakiejkolwiek książki potwierdzający to co napisałeś w poprzednim poście " Jeżeli drobni będą sprzedawali to będzie rosło !! Jeżeli będą kupowali ,podbierali to będzie spadało" ... to to rzeczywiscie jest szulernia.
A po co ta bezsensowna literatura ::)) Znam to z doświadczenia i praktyki.Kupowałem Zetkamę dużo,dużo. Zanim kupowałem ciągle spadała nie było siły na tego gnoja ( animator BZ WBK ). Dojechał z kursem do 6,80 zł,a na S wystawiał po 20.000 akcji po 7 zł. W końcu zbrakło mi środków i przestałem kupować. Wtedy ruszył trochę w górę,pierwsze sprzedałem sam po 9 zł ,to troszkę wyżej pojechało. Póżniej wywalił mi bank 1600 szt po 11,6 zł (abezpieczenie kredytu). Kurs jeszcze wyżej pojechał i dużo wywałiłem w granicach 21-24 zl i wtedy z kursem pojechał ponad 30 zł. Po 34 zł wywałiłem resztę( wszystko) i kurs szybko ponad 50 zł ,a teraz to popatrz ,jaki kurs ?? TTeraz pytam się po co Ci ta bzdurna literatura ???
Zetkama to może przypadek ale coś w tej historii jest na rzeczy.... niedługo wyniki więc poogladamy co tam napiszą i wtedy się człowiek zastanowi czy dokonać zakupów czy czekac na wyniki za 3kw....oby spekula sie za to w miedzy czasie nie wzieła bo z zakupow beda nici.
Zaden tam przypadek tak wygłąda ta szulernia ::))) ?? Zobacz jak kurs trzymają Zetkamy!!! Kapitalzacja równa, (może nawet przekracza ) się rocznym przychodom. Jeszcze teraz w Rossji popłynęli ???. Jakoś rynek nie reaguje ?? Dużo spólek sprowadzili do poziomu 1/4 rocznych przychodów i co ?? Banksterka ,rozbój w biały dzień. A żeby lepiej zabrzmiało to literatura zaleca. Ustawianie stop- lossy i cięcie strat ::))) ha,ha . Tylko ta banda ma wgląd do zleceń i wytnie ze środków Ciebie w pień Do tak do tego xtb .. Pozdr.
xtb tu nie wejdzie zadna spekula!!! tu sa fundamenty i coarz wiecej INNOWACYJNYCH PRODUKTOW stad coarz lepsze wyniki. teraz czekamy na wynik polroczny i decyzje US RZESZOW,sadze ze moga miec znaczacy wplyw na notowania.
kolego tu są goście z kilkunastoletnim doświadczeniem giełdowym, stare wygi, którym gadka o inowacyjnych produktach już nie imponuje. Możesz mieć produkt innowacyjny, ale jak na papierze wisi jakaś menda z funduszu utopiona w dużej inwestycji bez płynności to nic nie zrobisz. Może sz sie przyglądać jak toto pełznie po dnie lub leci na pysk
z tego wynika ze oceniasz kogos swoja miare ktora wg Ciebie jest wyrocznia?! masz prawo myslec zyczeniowo ale ja napisalem Ci fundamentalnie,ropczyce sa wg mnie skrajnie niedowartosciowane,a co do stazu to jestem prawie od poczatku gpw:) cos sie "szykuje" ...:)