IIIQ i zwłaszcza IVQ mają zazwyczaj lepszy, Myślę, że 5 mln netto winni zrobić. Czyli o 1 mln więcej niż przed rokiem. Szczególnie cieszy że spółka zwiększa przychody. Nowe kontrakty w tym ten do Egiptu. To dobrze wróży oby tak dalej. Na przestrzeni roku spodziewam się zmierzenie z 8 zł a następnie wejście na ok 10. Spokojna stabilna spółka. W końcu wrócą tu fundusze...
nie spodziewał bym się jakiegoś spektakularnego wyniku , akcjonariat poukładany , prezes trzyma na wszystkim łapę .
produkty brandowe (sorenti, Abak , Makarony Polskie ) giną z rynku - to niepokojące - , marki własne coś robią- je widać . dopóki mąka jest na niskim poziomie pokażą dobre wyniki . a jak jest w spółce ?? mało dynamicznie się rozwija , słaby eksport , było takie bum na egipt , ale po wynikach w eksporcie nie widać tych wzrostów , albo się mylę ?
Świetnie wyniki 3q a 4 winien nie być gorszy. Znakomicie Moska to fudamentalny inwestor widzę że i na Lentexie nie jest źle zatem chłopaki będą mieli trochę grosza by popchnać i Mak. W końcu nie kupowali po 4.8 by na tym porządnie nie zarobić. Sprzyja też niska cena pszenicy. W końcu wzrostowy kwartał przychód. Pozdrowienia dla Pawła Nowakowskiego. A jednak nie w przychodach efektywności klucz...
Mega wykupiona nie ma kto sprzedawać nawet jak panika gdzie indziej. To bardzo dobrze wróży. A Moska nie informuje bo z Sobikiem nie nabyli tyle ile chcą. Ruch wg mnie się zacznie pod walne i być może zmianę wpływów w spółce. Na rynku naprawdę malutko akcji w wolnym obrocie. Cierpliwi po super wynikach za 2015 i sprzyjających okolicznościach wokół rynku - pszenica najtańsza od 4 lat doczekają się powalczenia z lokalnym szczytem w okolicy 8 zł, jeżeli ten poziom pęknie nie ma powodu by się z historycznymi szczytami zmierzyć.
Makarony cały czas kupują mąkę, a kontrakty z początku roku zabezpieczyli cześć bieżącej produkcji. Teraz będą kontaktować powoli na ten rok, czy obecne ceny mąki będą dla spółki niekorzystnie wpływać na przyszłą rentowność?
Był czas że spółka miała duży kontrakt na makaron, ale nie zabezpieczyli ceny mąki. Mąka poszła ostro w górę i musieli dopłacić do interesu. Taraz po sezonie zabezpieczyli sobie cenę maki w kontraktach, i znowu może być problem, że trzeba będzie być czujnym przy zakupue makaronu w opakowaniu spaghetti z pszenicy 100 % durum.