• art. 300 § 1 K.k Autor: ~marek [31.11.241.*]
    Kto, w razie grożącej mu niewypłacalności lub upadłości, udaremnia lub uszczupla zaspokojenie swojego wierzyciela przez to, że usuwa, ukrywa, zbywa, darowuje, niszczy, rzeczywiście lub pozornie obciąża albo uszkadza składniki swojego majątku, podlega karze pozbawienia wolności do lat 3!!!!!!!!!!!!!!
  • Re: art. 300 § 1 K.k Autor: ~bielskobiała [46.113.160.*]
    Art. 286. § 1. Kto, w celu osiągnięcia korzyści majątkowej, doprowadza inną osobę do niekorzystnego rozporządzenia własnym lub cudzym mieniem za pomocą wprowadzenia jej w błąd albo wyzyskania błędu lub niezdolności do należytego pojmowania przedsiębranego działania, podlega karze pozbawienia wolności od 6 miesięcy do lat 8.
  • Re: art. 300 § 1 K.k Autor: ~dołki [31.11.241.*]
    ".......jednym z warunków otrzymania pomocy było ograniczenie obrotu mięsem i kiełbasą właśnie, a spółka w momencie uzyskania dotacji była na progu przekroczenia kwoty granicznej obrotu kiełbasą...."
    "...... w związku z powyższymi faktami uprzejmie proszę o weryfikację zasadności przyznania spółce XYZ pomocy publicznej....."   
  • Re: art. 300 § 1 K.k Autor: ~MK [217.99.5.*]
    3/4 spółek tak robi teraz to jest Grajdol bez zasad jak najdalej od gpw To nie jest rynek kapitałowy Przeczytałem wiele pozycji fachowej i nic nie pasuje nie wolno grać bo to tosamo co ruletka .trzy karty Przez likwidację OFE i złe prawo Żeby teraz wykorzystać ten art. MUSISZ DAĆ 100 TYS. ZŁ I IŚĆ DO SĄDU a nawet jak Wyjdzie ze Masz rację oprócz satysfakcji nic nie Dostaniesz . Ćwiczyłam to do pewnego momentu i dobrze się wycofał em Wszytko się robi w majestacie prawa tylko ze to prawo jest lewe
  • Re: art. 300 § 1 K.k Autor: ~śledczy [31.11.241.*]
    Skąd takie malkontenctwo!!!!!!!!!!
    Mam wielu znajomych, którym za "wałki" potrącają nawet z emerytury.
    Nie wolno dawać "gwałcić" się złodziejom!!!!!!!!
    Nie potrzeba prawników, wystarczą zdrowe myślenie i cierpliwość. Cierpliwość!!!!!!! Oni "walą" bo myślą, że my nie mamy odwagi i wytrwałości. 
    Mamy jedno i drugie, a na dodatek wyższe ............. (domyślcie się!)

[x]
ALUMAST -0,65% 1,67 2022-04-11 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.