• Dzisiaj koniec prac Autor: ~Znany [83.18.168.*]
    dla Petralamy , czekamy na info a do końca sierpnia rozruch produkcji
  • Re: Dzisiaj koniec prac Autor: ~greg [195.20.110.*]
    dalej plac budowy. nic się nie zmieniło. Budynek socjalny nie wykończony od paru miesięcy małe postępy.
  • Re: Dzisiaj koniec prac Autor: ~Adaś [178.43.214.*]
    cytuję dzisiejszą wypowiedź z "inwestor pyta"
    "
    prace budowlane w zakresie ukończenia realizacji fabryki w Bytomiu wciąż jeszcze trwają. W ścisłym porozumieniu z Zamawiającym dokonano nieznacznych przesunięć w terminach zakończenia poszczególnych etapów. Obecnie w obiekcie trwają już pierwsze testy, uruchamiane są poszczególne instalacje wewnętrzne.
    Ostatecznym terminem oddania inwestycji pozostaje dzień 30. września 2015 roku, który jest terminem pewnym. "
    Czyli sytuacja jest klarowna.Wszystko uzgodnione z inwestorem , trwają już pierwsze testy a 30 września jest terminem pewnym.
    Gratuluje.

• Re: Dzisiaj koniec prac Autor: ~Znany [83.18.168.*]
    na razie cisza przed burzą, ja pytałem o te roboty
    przed nami 2 umowy i stąd te przygotówki pod obligi lada dzień infa . będzie ok chociaż kurs ktoś usrał kilkoma akcjami ale widać że nikt nie wyrzuca konkretnych ilości tylko zniecierpliwieni sytuacją po kilkaset sztuk
  • Re: Dzisiaj koniec prac Autor: ~Adaś [83.6.112.*]
    W poniedziałek wyniki za II q.Wszystko wskazuje na to  ,że będą zawierały sporą część należności za Petralanę.Mogą być naprawdę niezłe.
    to było na koniec maja

Łączna wartość wyceny ww. zbioru wierzytelności Emitenta, dokonanej metodą skorygowanej ceny nabycia, wynosi 44 219 536,23 złotych.

... ja podejrzewam że na koniec czerwca to grubo ponad 50 baniek z czego około 40 to Petralama co prawda zakończenie oficjalne jak zapewniają na 100 % 30 września ale to już tylko rozruchy i sprzątanie placu :-) wydaje mnie się że dopiero tutaj będzie widać ile zarobili na Petralamie ..... ale ktoś ewidentnie hamuje kurs srając po kilka akcji a z drugiej strony zainteresowanie spółka na NC zerowe
  • Re: Dzisiaj koniec prac Autor: ~Greg [31.61.137.*]
    Wczoraj przejeżdżalem obok Petralany. Budynek socjalny juz ocieplony, zostały tylko tynki zewnętrzne. Także do końca miesiąca oddadzą. Fabryka skończona.
  • Re: Dzisiaj koniec prac Autor: ~aro [212.51.203.*]
    jak podadzą info o zakończeniu prac to się ze dwa dni nie otworzymy:)... o nowych kontraktach nie wspomnę ...

Moim zdaniem do końca roku będzie tu grubo.
    muszę Ci powiedzieć że nic z tych rzeczy, spółka ok ale na Petralamie nie zarobią nic być może że nawet stracą , drugi kwartał zamknęli zyskiem niecałe 300 tys i myślę że to zysk tylko z mieszkaniówki a tu była wtopa = z prostego względu roboty przesunęły się 9 miesięcy z tego samego kontraktu trzeba płacić = zjadły wszystko koszty zarządu = sam Prezes powiedział że nauka kosztuje  a w III kw zapowiedział już między wierszami że będzie strata ...... nadzieja w nowych kontraktach = jeden to ten z JC a drugi nie wiadomo może coś dadzą na dniach 4 są w trakcie negocjacji zakwalifikowane z czego też może być lipa , jeżeli nie włączą w miejsce Petralamy poważnego kontraktu to przychody na pysk polecą jak w 2013 roku i przywitamy 50 gr - i wtedy ratek będzie miał racje
  • Re: Dzisiaj koniec prac Autor: ~radek [83.12.58.*]
    Czyli wszystko przewidziałem;-) Wariant pesymistyczny to 25 gr i olbrzymia strata. Spółka jest tragicznie zarządzana!!!
    no cóż powiedzieć = PROROK ......... po 25 gr dobierzesz i będziesz miał niezła średnia hihihihihihihi
  • Re: Dzisiaj koniec prac Autor: ~aro [212.51.203.*]
    ale wam się chłopaki marzy :)
  • Re: Dzisiaj koniec prac Autor: ~radek [83.12.58.*]
    To realia tej spółki!! Strata za III kwartał na poziomie około 2 mln. Zobaczysz inwestorze aro jak będziesz sprzedawał na dolnych widłach. Czekacie na cud??? Spółka ma bardzo słaby portfel zamówień. Kontrakty zeromarżowe............
  • Re: Dzisiaj koniec prac Autor: ~Darek [83.25.58.*]
    Dobrze Radziu masz racje, możesz juz odejśc :)

[x]
AEDES 14,29% 0,10 2018-05-18 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.