Dnia 2015-07-23 o godz. 19:15 ~Marian napisał(a): > https://www.bankier.pl/wiadomosc/AGENCJA-ROZWOJU-INNOWACJI-Zawarcie-umowy-doradczej-w-pozyskaniu-kapitalu-7271212.html
650 tysiaczków w czasach permanentnej bessy... to sie chwali - to na pewno cieszy...
daj spokój. dogadają sie i sru w rynek. tragedia tego rynku. dlaczego zaden ch,... nie kupuje chociaż w pakietówkach tylko emisje robia. a wiesz dlaczego bo to darmowy pieniadz dla kazdego. dla społki i cwaniaka tzw"inwestora"
co za bzdury piszesz jeśli akcje zostaną objęte za gotówkę np; po 1zł to jaki byłby sens sypania po 30-50 gr. Jesli będzie gotówka i cena powyżej aktualnej ceny będzie super.
"Zawarcie niniejszej umowy podyktowane jest zamiarem pozyskania przez Emitenta kapitału udziałowego w formie emisji akcji w wysokości 660.000,00 zł. Na zasadach i warunkach określonych w Umowie wykonawca gwarantuje wpłatę kwoty inwestycji, o której mowa powyżej."
powiem szczerze że nie za bardzo rozumiem powyższe zdanie czy to ARI chce objąć akcje jakieś firmy czy wyemitować dla kogoś innego? co oznacza zdanie: "Zawarcie niniejszej umowy podyktowane jest zamiarem pozyskania przez Emitenta kapitału udziałowego w formie emisji akcji w wysokości 660.000,00 zł."
emitent to ARI, i tenże emitent chce pozyskać udziały w formie akcji - tak wynika z powyższego
to chyba te upały tylko nie wiem komu doskwierają, mi czy osobie piszącej ten komunikat...?
po złotówke to można sobie zebrac z rynku sporo i dobic do zlotowki. cena emisyjna zawsze jest bliska jakiejs sredniej rynkowej. chyba ze bedzie po nominale albo w tamtych okolicach, to wtedy tragedia i wysiadka
Najuczciwiej było by wypuścić akcje po cenie z wejścia na GPW czyli po 50 gr ale raczej bliżej średniej czyli ok 30 gr jak będzie niżej to od razu wychodzę! zobaczymy do tej pory Spółka zachowywała się raczej uczciwie wobec niewielu swoich akcjonariuszy, oby tak pozostało i nie poszli w ślady śmieci typu utd cde iod i paru innych mogliby też łaskawie sprecyzować cel tej emisji
w zasadzie 50 gr to najodpowiedniejsza wycena ..nie za duża i nie za mała.. zważywszy że to umowa doradcza a nie finalna a kiedy donos ma być zrealizowany tego nie podają..dalej..jeżeli ma to być średnia z trzech ostatnich miesięcy a myślę że zanim dojdzie do finału to przynajmniej będzie wrzesień to łatwo obliczyć jaki kurs powinien być na koniec sierpnia