• Nowa rekomendacja Autor: ~zzz [83.31.236.*]
    Gdzieś na dniach będzie odtajniona nowa rekomendacja BOŚ Banku.

• Re: Nowa rekomendacja Autor: ~zzz [79.185.157.*]
    Rekomendacja odtajniona - Kupuj, cena docelowa 7,50 zł w 12M horyzoncie. Żródło Boś Bank rekomendacje. Oczywiście każdy sam podejmuje decyzje inwestycyjne.
  • Re: Nowa rekomendacja Autor: ~artat [81.190.232.*]
    rekomendacja cieszy. ma ktoś dostęp do raportu wydanego przy rekomendacji.
    może w końcu nadzieje prezesa że kurs wystrzeli się spełnią. póki co jeszcze trzeba pokazać ładny raport
  • Re: Nowa rekomendacja Autor: ~artat [81.190.228.*]
    jeśli rekomendacja na 7,5 zł czyli jakieś 70-80% wyżej niż aktualny kurs nic nie dała to nie wiem co go może ruszyć. panie prezesie nie ma co mieć nadziei że kurs wystrzeli tylko trzeba coś z tym zrobić. może jakiś skup albo mniej konserwatywne informacje rzucane w rynek
  • Re: Nowa rekomendacja Autor: ~babol [46.113.138.*]
    mało popularna spółka... tu by się przydał taki hejt jak jest na akcjach CDPR albo URSUS'a to by poszło samo z siebie... :) Gdzie Ci naganiacze.. ?:)
  • Re: Nowa rekomendacja Autor: ~artat [81.190.210.*]
    Wyniki znakomite! ponad 7 mln zysku, spłacone 15 mln obligacji wiec zadłużenie dużo mniejsze. rekomendowane 7,5 zł możliwe w tym roku!
  • Re: Nowa rekomendacja Autor: ~babol [188.33.15.*]
    myślę że zbiją kurs i będziemy się bujać w okolicach 4,50 - 5zł tak jak to miało miejsce, ale spółkę warto akumulować i ja dobieram jak tylko będzie gotówka, zarząd widać że ma głowę na karku i wie co robi.
  • Re: Nowa rekomendacja Autor: ~artat [81.190.212.*]
    wczoraj pojawiła się nowa rekomendacja DM BOś. poprzednia na 7,5 nie rozruszała kursu. może teraz gdy mamy większe obroty po odtajnieniu rekomendacji podskoczymy przynajmniej na 6.
  • Re: Nowa rekomendacja Autor: ~Marek [83.14.112.*]
    A skąd wiadomo, że rekomendacja jest pozytywna. Może BOŚ zmienia rekomendację na trzymaj lub sprzedaj. Ja mam r-k w BOŚ i jest informacja, że BOŚ wydał rekomendację odnośnie VINDEXUSA. Jej treść poznamy 1 lub 2.10.2015 (klienci BOŚ). A zostanie upubliczniona w przyszłym tygodniu. Została wydana 28.09. Od tej pory kurs się osuwa. Nie wiem, kiedy rekomendację otrzymują grube ryby. Jeśli 28.09. to znaczy, że rekomendacja została obniżona, a mało który z klientów posiada akcje i nie ma podaży. Jeśli byłaby pozytywna, to czemu nie rośnie.
  • Re: Nowa rekomendacja Autor: ~darejos [89.229.37.*]
    a gdzie Ty zauważyłeś osuwanie od trzech dni, tzn. od pojawienia się rekomendacji?
  • Re: Nowa rekomendacja Autor: ~artat [81.190.236.*]
    od trzech dni trwa konsolidacja przed kolejnym wybiciem. w ciągu miesiąca kurs poszedł o blisko 30% w górę na dużych obrotach. impulsem dalszych wzrostów może być odtajnienie rekomendacji. jak to ktoś kiedyś pisał przekleństwem kursu spółki jest to że pewne jest że musi zacząć rosnąć.
    jak dla mnie to perełka bo wraz ze zmniejszeniem oprocentowania obligacji i zadłużenia o 25% r/r vindexus będzie miał możliwość taniego finansowania zakupów kolejnych wierzytelności. a tych pójdzie w rynek w drugiej połowie roku dużo więcej niż w pierwszej. kilka procent mniejsze koszty kredytowania zakupu wierzytelności sprawią, że spółka będzie mogła brać pakiety mniej konserwatywnie zwiększając poziom aktywów.
    poza tym przepływy z działalności piękne, aktywa obrotowe = 160 mln, a kapitalizacja 60 mln. tu musi być w niedalekiej przyszłości 8 zł.
  • Re: Nowa rekomendacja Autor: ~artat [81.190.237.*]
    nowa rekomendacja znana? wychodzimy górą z bocznego?
  • Re: Nowa rekomendacja Autor: ~Marek [77.253.246.*]
    rekomendacja znana. Cena podwyższona do 8,30 - zalecenie długoterminowe. Krótkoterminowo neutralnie. Podaj adres, to podeślę ci całość.
  • Re: Nowa rekomendacja Autor: ~artat [81.190.237.*]
    luksus! rekomendacja podniesiona o 10procent to dobrze. przy aktualnym kursie jest pole do ponad 50% wzrostów a to i tak daleko za kapitalizacjami innych spółek z branży.
    dzięki za info.
[x]
VINDEXUS 0,68% 14,80 2026-02-13 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.