Po zmianie prezesa i ostatnim walnym zacząłem bliżej obserwować spółkę i trzeba powiedzieć, że coś się zaczyna ruszać. Na samych stacjach 4Fun już widać rebranding i nowości programowe. W wakacje odbędą się imprezy plenerowe wzmacniające wizerunek i rozpoznawalność marki. Jak wiadomo to przekłada się później na oglądalność stacji i większe wpływy z reklam. Do tego strona finansowa spółki zaczyna się układać. Widać, że nowy prezes wziął się ostro do roboty i jest właściwym człowiekiem na właściwym miejscu. Oby tak dalej. Dno już zaliczyliśmy, więc teraz nie prześpijcie odbicia bo to kolejna spółka po Sfinksie i CIGu gdzie po generalnych porządkach będzie można zaliczyć bardzo ładny wzrost.
W pełni popieram. Właściwy człowiek na właściwym miejscu. Tu mogą być naprawdę ładne zyski, już widać że oglądalność się zwiększa systematycznie. Ściągnięcia 4fun app ponad 100 tys. i cały czas rośnie. W planie ciekawe projekty i dalsze porządki. Na pewno sprzedaż obecnie to największy bezsens jaki można zrobić, przy tej płynności, przy stosunkowo niskim kapitale do inwestycji wzrosty mogą być rzędu "set" procent. Pozdrawiam
Jak widzę od kilku dni pojawiają się transakcje po kilkanaście tysięcy zł czyli zaczyna się zbieranie i coraz więcej poważniejszych graczy wchodzi na ta spółkę. To bez wątpienia kolejne dobre infe.
Problem w tym ze nie ma ich na MUX'ach poza tymi tylko lokalnymi przez co konkurencja zyskala niezly zasieg i tam poszly reklamy. Az dziwne ze 4Fun nie dostal zadnego kanalu gdy jedna firma az 3 sloty na kanaly muzyczne..
Zobaczymy co zmiany dadza, jednak nie spodziewalbym sie za wiele. Dziwny maja tez pomysl z tym ze dlugi zostana oplacone wlasnymi akcjami..
Czyli inwestor nie wierzy w spolke?? Bo przy obecnym kursie to niewiele mu tych akcji zostanie a kurs sam sie nie szarpnie. Albo musi przyjsc spekula albo radykalne poprawnienie rentownosci.
Jakie długi jakimi akcjami swoimi? Co to za dziwne pomysły i skąd wyssane? MUX to nie tylko przychody to również spore koszty a widać że Eska traci oglądalność i może mieć problem. 3 kanały jednej spółki na MUX to oczywiście nie przypadek jak wszystko w naszym kraju.. Spokojnie zmiany już przynoszą efekty, potrzeba trochę czasu a wszystko pójdzie w dobrym kierunku. Pozdrawiam
Hmm.. Sprzedałem TRK i przerzuciłem się na 4fun. Nawet chyba część zysków dałem na reinwestycję w te akcje. Oprócz rebrandingu i wzrostu oglądalności do mnie przede wszystkim przemawia skup akcji przez spółkę w cenie 3-23 zł (czyli miejsca na stratę niewiele, a na zysk ogromny), C/WK 0,50, R/R mojej transakcji (zakładając, że potrzymam trochę od tej ceny za którą zakupiłem) 1:41 (!!!), spłacone zadłużenie, uchwalenie dywidendy już w tym roku 30% zysku (jeśli faktycznie będę czekać na 41 reward ratio :P). Uchwały ostatniego ZWZ wskazują, że firma jest bardzo pewna swego. Oby się nie mylili, ale jestem tutaj dobrej myśli.
Do mnie na duży plus przemawia znikome zadłużenie co w branży media jest rzadkością. Margines bezpieczeństwa jest tu duży. Co do skupu to bym się nie napalał, został przegłosowany pro forma żeby była możliwość skupowania od 3 zł ale za szybko to nie nastąpi bo spółka ma pomysły na co wydawać pieniądze. Nowy Prezes zna się na rynku reklamy i wie jak się robi fajne kampanie i już widać co rusz nowe kampanie i eventy z których jest kasa inna niż z przychodów z reklam czyli zapowiedziana dywersyfikacja źródeł przychodów i będzie to coraz bardziej widoczne w następnych kwartałach. Dla mnie obecna wycena jest szokująco niska jak na potencjał spółki.. Ale trudno się dziwić przy tak niskiej kapitalizacji i niskich obrotach ciężko większym inwestorom wejść inteligentnie by nie podnieść kursu o 100% lub 200% na dzień dobry. Ja jestem przygotowany na kiszenie się kursu przez kilka miesięcy jeszcze.. Co nie oznacza że tak będzie :). Pozdrawiam
Jeśli chodzi o dywidendę to ma ona na tej spółce znaczenie marginalne przy potencjale wzrostów jaki w tej chwili się rysuje. Wskok na poziomy 5-7 złotych w ciągu kilku miesięcy jest najbardziej prawdopodobnym scenariuszem. Przy realizacji planów modernizacyjnych powrót na historyczne maksima też jest całkiem realny. Tylko na to wiadomo potrzeba nieco więcej czasu.
Też mi się tak wydaje, ja daje sobie ok. 2 lata co najmniej na tej spółce. Można jeszcze dokupić sobie w fajnych cenach więc trzeba korzystać :) Jak dywidenda będzie to fajnie, ale nie jest najważniejsza obecnie. Pozdrawiam
W sprawozdaniach finansowych, w przeplywach firmy.. Nie ma z czego wyplacic bo ani zysku ksiegowego ani faktycznego poki co nie wystarczy na dywidende.
Dobrze to wszystko zaczyna wyglądać. Bardzo konkretny plan odzyskiwania rynku, który ma ogromną szansę powodzenia. Jedna z ciekawszych spółek na najbliższy rok. Z całą pewnością sporo będzie można tu zarobić.