• do Fifarafa Autor: ~doFifarafa [83.8.142.*]

Art. 89 ustawy o ofercie publicznej i warunkach wprowadzania instrumentów finansowych do zorganizowanego systemu obrotu oraz o spółkach publicznych jasno wskazuje, że zaplanowane przez Ciebie działanie może mieć odwrotny skutek. By móc zgłosić porządek obrad tym samym żądać zwołania walnego zgromadzenia tudzież rozszerzyć wcześniej zwołane należy (zgodnie z trybem jaki proponujesz) najpierw zawrzeć porozumienie akcjonariuszy i zawiadomić w trybie art 69. Takie porozumienie jasno reguluje ww. ustawa. Narażasz siebie i inne osoby jakie namawiasz do działania, do potencjalnej utraty głosów na walnym najbliższym walnym, a wobec braku notowań, także wszelkich innych w przyszłości.
    Pycha przed upadkiem ? Nie jesteś prawnikiem więc zgłoś się do mądrego prawnika bo są też przepisy karne o jakich nie wspomnę.
  • Re: do Fifarafa Autor: ~emigrant [176.4.126.*]
    Dnia 2015-07-10 o godz. 00:57 ~doFifarafa napisał(a):
    >
    > Art. 89 ustawy o ofercie publicznej i warunkach wprowadzania instrumentów finansowych do zorganizowanego systemu obrotu oraz o spółkach publicznych jasno wskazuje, że zaplanowane przez Ciebie działanie może mieć odwrotny skutek. By móc zgłosić porządek obrad tym samym żądać zwołania walnego zgromadzenia tudzież rozszerzyć wcześniej zwołane należy (zgodnie z trybem jaki proponujesz) najpierw zawrzeć porozumienie akcjonariuszy i zawiadomić w trybie art 69. Takie porozumienie jasno reguluje ww. ustawa. Narażasz siebie i inne osoby jakie namawiasz do działania, do potencjalnej utraty głosów na walnym najbliższym walnym, a wobec braku notowań, także wszelkich innych w przyszłości.
    > Pycha przed upadkiem ? Nie jesteś prawnikiem więc zgłoś się do mądrego prawnika bo są też przepisy karne o jakich nie wspomnę.

Przepisy karne piszesz? Zobaczymy pod jakie przepisy zalapie sie jasnie pan prezes Henryk K. Celowe dzialanie na niekorzysc akcjonariuszy poprzez nierealizowanie Uchwaly GPW a tym samym swiadome doprowadzenie do usuniecia spolki z gieldy i narazenie na straty finansowe takich jak ja. Jesli akcja Fifarafy nie przyniesie korzystnego skutku na dugi drugi dzien po wywaleniu ich z gieldy skladam wniosek do Prokuratury o podejrzenie popelnienia przestepstwa prezciwko spolce i Henrykowi.K w szczegolnosci.
  • Re: do Fifarafa Autor: ~doFifarafa [83.8.142.*]
    to jasne, że bee to ewidentne działanie na szkodę, jednak nie mieszajmy dwóch spraw
  • Re: do Fifarafa Autor: ~pamietliwy [87.205.100.*]
    fifarafa jeszcze 3-4 m-ce temu za prezesem w ogien by wskoczyl, kazdego kto napisal prawde o tym calym balaganie malo nie zagryzl a teraz w pierwszym szeregu przeciw swojemu guru? moze najpierw niech przeprosi tych ktorych obrazal bo mieli inne zdanie o tej spolce i zarzadzie (jak czas pokazal, najblizsze prawdzie) i tych ktorzy dzieki jego nagonce weszli w ten shit bo w przeciwnym razie bedzie zupelnie niewiarygodny.
  • Re: do Fifarafa Autor: ~Fifarafa [31.178.67.*]
    przytoczysz chociaż jeden wpis popierający Klubę?
    krytyka oszczerstw i wypisywania głupot to nie to samo co popieranie kogokolwiek - ale rozumiem że jesteś zwolennikiem rozumienia w stylu "kto nie jest z nami, jest przeciwko nam"

więc bardzo proszę o lepsze rozumienie i nie rzucanie bezpodstawnym oskarżeń!!!

• Re: do Fifarafa Autor: ~pamietliwy [87.205.100.*]
    Dnia 2015-07-10 o godz. 09:53 ~Fifarafa napisał(a):
    > przytoczysz chociaż jeden wpis popierający Klubę?
    > krytyka oszczerstw i wypisywania głupot to nie to samo co popieranie kogokolwiek - ale rozumiem że jesteś zwolennikiem rozumienia w stylu "kto nie jest z nami, jest przeciwko nam"
    >
    > więc bardzo proszę o lepsze rozumienie i nie rzucanie bezpodstawnym oskarżeń!!!
    >

no wasnie, zeby potrafic przyznac sie do bledu i przeprosic trzeba miec jaja, ktorych nigdy nie miales i jak widac miec nie bedziesz. Mimo, ze zycze wszystkim zawieszonym zeby mogli skorcic straty i mieli mozliwosc wycofac swoj kapital to w twoim przypadku mam delikatna satysfakcje, ze za swoja pyche zostales wyprostowany.
    zegnam i zycze wszystkim pomyslnego zakonczenia tego kredytowego cykru (wszyskim oczywiscie poza bufonen fifarafa)

spróbuj jeszcze raz przeczytać mój wcześniejszy post , a jeśli to nic nie da ...jeszcze raz i tak do skutku, ja nie pomoże..poproś kolegów, rodzinę...kogo tam chcesz...

i przestań ubliżać...nie wiem co chcesz tym pokazać? zachęcasz żeby ludzie czekali z założonymi rękami na mannę z nieba - to jest Twój cel?
  • Re: do Fifarafa Autor: ~emigrant [176.2.13.*]
    Czytales projekty Uchwal, ktore opublkowal Fifarafa? Myslisz, ze to on pisal czy prawnik wlasnie? Zastanow sie przez moment.
  • Re: do Fifarafa Autor: ~doFifarafa [89.191.147.*]
    nie wiem kto pisał i kto mu doradza wiem jedynie że znawców w temacie jest w Polsce mało i pierwszy lepszy prawnik nic nie zdziała
    wtopiłem kupę szmalu na ubocie i wiem co pisze ale tam udało się pomoc znaleźć
    jeśli nie zauważyłeś to nie działamy w żadnym porozumieniu (definicja, cele itd)
    projekty uchwał składane są przez akcjonariuszy INDYWIDUALNIE - tylko zarzuciłem temat na forum, wkleiłem projekty uchwał i ktoś kto popiera składa projekt - ale to jeszcze nie oznacza działania w porozumieniu...
    czy uznasz że akcjonariusze działają w porozumieniu, jeśli udzielą tej samej osobie (np. radcy prawnemu) pełnomocnictwa do wykonywania ich głosu na walnym? czy uznasz że przekraczają progi?

a tak nawiasem dzwoniłem do KNF-u właśnie w sprawie porozumienia, kazali mi wysłać maile, też do działu prawnego ...cisza.
  • Re: do Fifarafa Autor: ~emigrant [176.0.128.*]
    Mnie w tym wszystkim zadziwia postawa glownego udzialowca. Ani bee, ani mee, ani kukuryku.
  • Re: do Fifarafa Autor: ~jarek [89.77.33.*]
    Emigrant co cię dziwi? przecież to główny tak rozgrywa a nie Kluba, gdyby Kluba robił to sam to dawno by wyleciał
    zrozum, że przytoczyłem Ci konkretny przepis by nie być gołosłownym i uwierz, że piszę prawdę z doświadczenia
    Nie broń się tym, że ty tylko prosiłeś żeby wysyłali itp. Jeżeli 100 osób zrobi taki sam ruch np prześle te same projekty do tej samej spółki na to samo walne to sądzisz, że nie wykluczą każdego z głosów na walnym prawnicy spółki ? Pomyśl, bo fajnie że coś robisz, ale rób chociaż w zgodzie z prawem i zasadami.
    I żeby było jasne pierwszy pójdę z pozwem wobec zarządu jak wywalą spółkę z notowań z powodu foacha na uchwałę giełdy
    wiesz co jest najgorsze...nie mogę wszystkiego napisać - nie w tym momencie

jesteś pewien, że spółkę ma kto reprezentować? co do porozumienia - istotna, poza już wyżej wspomnianymi, jest trwałość.
    Czy ja kogoś prosiłem - nie. Napisałem, że jeśli ktoś się tym zgadza to żeby przesłał - jak udowodnisz, że to jest działanie w porozumieniu? i co ważniejsze to co przesyłam nie jest konsultowane - nie ma żadnej ingerencji w treść przez innych akcjonariuszy.

i na koniec tak jak napisałem - koniec przyszłego tygodnia - porozumienie - i kto będzie chciał zapraszam

jeśli ktoś inny chce zawiązać porozumienie - proszę bardzo - nawet prześlę wzór umowy

tylko przypominam - jeśli nie zostaną podjęte żadne działania to 2 września znikamy z giełdy
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [79.141.160.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: do Fifarafa Autor: ~martin0 [31.174.95.*]
    Ja zdecydowałem się sprzedać akcje,by zrealizować zysk rzeczywisty a nie wirtualny-uczestnicy forum tą moją decyzję przyjęli jednak negatywnie.Stokrotce napisałem ,że teraz czekam na audyt i tym warunkowałem swoje dalsze -zaangażowanie w Spółke.-jej odpowiedź też była negatywna.W grudniu ubiegłego roku pisałem o możliwości wycofania spółki z notowań giełdowych-też były negatywne wypowiedzi z Waszej strony.Dzisiaj sytuacja jest patowa  - do dzisiaj jest brak woli ze strony Spółki na zrealizowanie zaleceń GPW.
  • Re: do Fifarafa Autor: ~Henio [79.141.160.*]
    Dnia 2015-07-10 o godz. 15:06 ~martin0 napisał(a):
    > Ja zdecydowałem się sprzedać akcje,by zrealizować zysk rzeczywisty a nie wirtualny-uczestnicy forum tą moją decyzję przyjęli jednak negatywnie.Stokrotce napisałem ,że teraz czekam na audyt i tym warunkowałem swoje dalsze -zaangażowanie w Spółke.-jej odpowiedź też była negatywna.W grudniu ubiegłego roku pisałem o możliwości wycofania spółki z notowań giełdowych-też były negatywne wypowiedzi z Waszej strony.Dzisiaj sytuacja jest patowa  - do dzisiaj jest brak woli ze strony Spółki na zrealizowanie zaleceń GPW.

Jeszcze i ty śmiesz pisać takie bzdury??? Cp pisałeś rok temu? Jakie to spory ze mną toczyłeś, że kredyt bedzie!!!
    Mam ci prztoczyć co pisałeś czy juz nie pamiętasz???
    Panie Heniu-akcje były w grze,komunikaty realne do zaistniałej procedury-dlatego miałem czelnośc wypowiadać swoje uwagi na Forum.UWAGI OSOBISTE A NIE SUGESTIE.GIEŁDOWE.
    Panie Heniu-proszę o większą kulture wypowiedzi i nie przeinaczanie faktów.Po drugie-forum słuzy do swobodnej wymiany poglądów i uwag-Pan nie może być ich opiniodawcą.Pan może być tylko czytelnikiem postów,który każdy z nas napisze.
    życzę jak najlepiej spółce i każdemu z akcjonariuszy. To, że w spółce jest zarząd jest oczywiste i na pewno żyje i funkcjonuje co pokazał jeden z gości dwa dni temu gdy dostał odpowiedź ze spółki. Siejesz popłoch i panikę zamiast konstruktywnie działać. Dobrze, że działasz ale może zamiast samemu tworzyć to weź prawników.
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [89.191.147.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)

1 o jakiej optyce piszesz? czy broniłem Kluby? jeśli tak to kiedy? - skoro robisz screeny nie będzie problemu z wklejeniem. Poziom pyskacza niejakiego Henia uprawiasz, a szkoda...a optymistą jestem cały czas bo wierzę, że uda się utrzymać spółkę na NC
    2 policzyłeś kadencje? jeśli tak to napisz co ci wyszło...to, że ktoś się podaje za kogoś, to jeszcze nie znaczy, że nim jest
    3 bez prawnika nie odważyłbym się napisać pewnych rzeczy, więc...
    4 nie ja składałem zawiadomienie do GPW - ale skoro zarząd GPW podjął takie a nie inne uchwały - to naprawdę są powody - można zadzwonić do działu prawnego - chętnie udzielą informacji

5 gratulacje możecie już słać Klubie - pewnie jest szczęśliwy to czytając

• Re: do Fifarafa Autor: ~pasza1 [84.10.85.*]
    Czy ktoś z forumowiczów wystąpił do spółki o udostępnienie listy akcjonariuszy, uprawnionych do wzięcia udziału w WZA? Czy taka osoba może podać informacje w powyższej sprawie na forum? Ilu będzie uczestników? Ile akcji zarejestrowali więksi akcjonariusze (Kukolewski, Platinum)?
  • Re: do Fifarafa Autor: ~mart [82.115.74.*]
    Powiem tak , ze gdy ktoś zaproponował spółce zrobienie audytu dzisiaj z deklaracja ze pokryje koszty a te sa duzo wyzsze niz tutaj padaly na forum spółka wyrazi zgodę juz dzisiaj .
  • Re: do Fifarafa Autor: ~wawiok [178.37.107.*]
    Po co sie kłócicie.
    Większość z was miało nadzieje ze wszystko jest ok .
    Jedni krócej inni dłużnej jesli będziecie sie kłócić to dependowi na ręke.
    Udzielenie absolutoriom zarządowi i radzie nadzorczej za 2014 rok będzie skutkowało brakiem odpowiedzialności tych osób .
    Jesli nikt nie złoży sprzeciwu i nie zaprotokołuje tego notariusz to sąd porostu skargi odrzuci .
    Ktoś kto chce wystąpic na droge sądową przeciw zarządowi lub radzie musi wyrazić sprzeciw i musi być zaprotokołowany.
    Ogarnijcie się i przestańcie jeden drugiego oskarżać
    nawet osoba która ma 1 akcje może złożyć sprzeciw i wystąpić później na drogę sądową
  • Co do platinum to Autor: ~_olo_ [194.181.188.*]
    w spółce Dom Inwestycyjny Platinum Capital S.A. pokazało się zobowiązanie:

"Rubryka 4 
    Umorzenie prowadzonej przeciwko podmiotowi egzekucji z uwagi na fakt, ze z egzekucji nie uzyska sie sumy wyższej od kosztów egzekucyjnych
    1.Nazwa organu prowadzącego egzekucje, data postanowienia, sygnatura sprawy

KOMORNIK SADOWY PRZY SADZIE REJONOWYM DLA M.ST.WARSZAWY, KMS 214/15,
    20.05.2015"

Czy ten ostani wpis dot DIPC to w związku z tym komunikatem KNF-u, 

link

czy za inne przekręty?
[x]
DEPEND -4,00% 0,24 2015-03-02 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać