• Problem tej spółki Autor: ~iopiop [78.10.109.*]
    Może problemem tej spółki jest płynność ich papierów. Firma wydaje się być poukładana i dobre zarządzana. Jednak albo nie można kupić tych akcji albo nie można ich sprzedać. Obroty dzienne, tygodniowe są żadne. Na koniec dnia liczy się przecież to czy kupiłeś lub sprzedałeś a tutaj nic.

To naprawdę jest poważny problem który może znacząco ograniczać ruchy na tym walorze.
  • Re: Problem tej spółki Autor: ~zakaznarzekania [89.231.104.*]
    Eee tam, marudzisz, tu na forum w poniższym linku goście nabyli po wieledziesiąt tys. akcji i jakoś nie był to dla nich problem...
    zobacz sobie tutaj: http://forum.parkiet.com/viewtopic.php?t=178193&postdays=0&postorder=asc&start=1680&sid=33e2d4320ccabb66a01e382beba5ac47
    http://forum.parkiet.com/viewtopic.php?t=178193&postdays=0&postorder=asc&start=1680&sid=33e2d4320ccabb66a01e382beba5ac47
  • Re: Problem tej spółki Autor: ~akcjonariusz [188.65.85.*]
    żaden rozsądny akcjonariusz nie sprzedaje akcji pgs.... bo po co? tutaj masz praktycznie 100% pewności, że za 2 czy 3 lata akcje będą dużo droższe... a do tego jeszcze masz co rok większe dywidendy.... dużego ruchu na akcjach nie masz.... bo tutaj każdy raczej zwiększa posiadaną ilość niż zmniejsza...

• (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [212.106.26.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: Problem tej spółki Autor: ~wodnik [5.172.247.*]
    ROE 70% imponujące, spółka świetnie zarządzana. Jedyne co budzi mój niepokój to hipotetyczna możliwość wycofania jej z rynku publicznego przez 2 głównych akcjonariuszy. Tak naprawdę spółka generuje tyle gotówki, że obecność na rynku nie jest jej potrzebna. Rozwija się organicznie, i tak chyba bedzie nadal. Co o tym sądzicie?
  • Re: Problem tej spółki Autor: cienzemstykaloryfera [83.23.176.*]
    Nie wiem na ile to zgodne z rzeczywistością, aleobecność na giełdzie jest kluczowa dla PGS. Zachodnie firmy nie chcą współpracować ze spółkami nienotowanymi na giełdzie, chodzi o zaufanie. Tak jak mówiłem, nie wiem na ile to prawda, ale sam nie widze innego uzasadnienia obecności spółki na NC.
  • Re: Problem tej spółki Autor: ~nobody [62.87.249.*]
    Bycie na giełdzie to dla PGS kwestia prestiżu i zaufania klientów, nic więcej. Tak samo jak certyfikaty ISO, szkolenia z bezpieczeństwa, itd.

Początkowo był jeszcze program motywacyjny z akcjami dla pracowników, ale to już przeszłość.
  • Re: Problem tej spółki Autor: sphongleman [84.10.92.*]
    Własnie dzisiaj zakupiłem kontrolny pakiecik.
    Spółka mega dobrze wygląda fundamentalnie
  • Re: Problem tej spółki Autor: ~PiotrDe [93.105.182.*]
    Przyznam się skromnie, ze ja tez ;)
  • Re: Problem tej spółki Autor: ~sth2die4 [217.153.116.*]
    jeszcze wczoraj zastanawiałem się czy nie dobrać do mojego małego pakietu:)
    dziś plus 10% - woow.
    Myślę że to i tak dobra cena....przy przejściu na główny dopiero będzie się działo choć moim zdaniem właściciele będą chcieli zrealizować część zysków - należy im się.

• Re: Problem tej spółki Autor: ~krupier [5.254.65.*]
    no wlassnie nie bo w najciezszym okresie osiagneli najlepszy historycznie wynnik, te 10% to dopiero poczatek, chetnie bym kupowal ile sie do do 10, ale kasa mi sie skonczyla..

czytales dzisejsze EBI?!?!?

normalnie kosmos

i jeszcze ta reko

https://gieldowimilionerzy.wordpress.com/2015/10/07/nc-potrafi-zaskakiwac-czyli-pgssoftwarte-jako-spolka-na-lata-i-nie-tylko/
[x]
PGSSOFT 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.