• Dźwignia 1:100 w Polsce Autor: ~Rafalek [31.179.129.*]
    Czesc, szukam brokera ktory bedzie nadal oferowal dziwnie powyzej 1:100 po zmianach w Polsce
  • Re: Dźwignia 1:100 w Polsce Autor: ~Klecha [77.253.65.*]
    A do czego ci potrzebna wiekszy niż 1:100? Co za różnica gdy ryzyko nie powinno być większe niż 3%? Od razu widac, że kolega to świeżak na rynku.
  • Re: Dźwignia 1:100 w Polsce Autor: ~Wojtek [89.67.18.*]
    3% to książkowo, a każdy ma inną strategie. Jeżeli np gra scalpingiem to nie gra się dzwinia 3% tylko wieksza. Znam kilka osob, ktore mocno lewaruja i dobrze na tym wychodza. Oczywiscie znam tez przypadki ze swiezak otwiera maksimum i po chwili koniec zabawy ale to inna sprawa.

Wracajac do tematu to zerknij na zagranicznych brokerow, ktorzy nie musza podlegac pod zmiane dzwigni np. gallant ma ok oferte i z tego co mi wiadomo to zostaje przy dotychczasowej dzwigni
  • Re: Dźwignia 1:100 w Polsce Autor: ~Klecha [178.37.148.*]
    Chyba sie nie rozumiemy. Ja pisałem o ryzyku 3% a nie dźwigni. 3% depozytu!. Mylisz pojęcia kolego. Jeśli ryzykuje 3% to bez róznicy czy broker pobiera 1% kapitału, 0,5% czy 0,25%. Jakie to ma znaczenie dla depo. Żadne
  • Re: Dźwignia 1:100 w Polsce Autor: ~tasman2 [78.11.146.*]
    tutaj jest ciekawa oferta. tylko nie widzialem wczensiej tego brokera w Polsce. ktos ma jakies doswiadczenie z nimi?

http://marketinvest.pl/brokerzy/gallant-capital
  • Re: Dźwignia 1:100 w Polsce Autor: ~Janosik33 [37.47.14.*]
    Jak ktoś ma dobrą strategię i stalowe nerwy to i wysoka dźwignia mu nie straszna :) Ja przeważnie używam dźwigni 1:400 i jeszcze do tej pory nie umoczyłem. Mam konto w Gallant Capital to mogę coś powiedzieć. Generalnie broker w porządku, u nas dopiero się rozkręca, dużo instrumentów, depozyt może być w złotowkach i właśnie wysoka dźwignia, a po cięciu przez KNF to dla mnie ważne.
  • Re: Dźwignia 1:100 w Polsce Autor: ~Klecha [78.8.139.*]
    Każdy broker w RP ma zakaz udostepniania dźwigni większej niż 1:100. Po 15 stycznia tego roku. Komornicy do dzisiaj pewnie maja co robić. I bardzo słusznie. Jak ktoś lewaruje depozyt więcej niż 1:100 to wręcz prosi się o kłopoty.
  • Re: Dźwignia 1:100 w Polsce Autor: ~Boguś76 [37.47.45.*]
    Każdy ma swój rozum i prawo decydowania co zrobi z własnymi pieniędzmi. Jak ktoś chce lewarować 1:400 np. w Gallant to proszę bardzo. Jednak, aby wyjść z takiej transakcji z zyskiem trzeba się trochę na tym znać.
  • Re: Dźwignia 1:100 w Polsce Autor: ~Barlow76 [37.47.40.*]
    Słyszałem, że po nowych regulacjach nałożonych przez KNF wiele osób wybiera Gallant Capital. Wielu moich znajomych też tak zrobiło. Sam też myślę nad przejściem do tego brokera. Ktoś z Was ma u niego jakoś dłużej konto rzeczywiste?
  • Re: Dźwignia 1:100 w Polsce Autor: ~hayek26 [37.47.45.*]
    Od okolo dwóch miesięcy mam rachunek w gallant capital. założyłem go w złotówkach, więc na plus. Jest dużo par walutowych, no i została wysoka dźwignia :) Ja mam max 1:400.
  • Re: Dźwignia 1:100 w Polsce Autor: ~BAX [31.179.22.*]
    to jeszcze napisz ze zrobiles ze 2 wyplaty lub ze 3
  • Re: Dźwignia 1:100 w Polsce Autor: ~karolowski123 [37.47.3.*]
    A są jakieś problemy z wypłatami? Nigdy o tym nie słyszałem. Mój kumpel ma tam konto już chyba z rok i na nic się nigdy nie skarżył.
    nie wiem dlatego pytam bo nie raz juz slyszalem jaki to super broker ale wyplacic problem
    w polsce jest 1 do 100 to przepis inni go lamia
  • Re: Dźwignia 1:100 w Polsce Autor: ~Gabriel [94.254.145.*]
    Ja mam u nich rachunek od okolo miesiaca. Jak na razie wszystko jest ok, bez zadnych problemow. Mam rachunek w PLN a konto maja w Pekao.
  • Re: Dźwignia 1:100 w Polsce Autor: fxtm [81.21.47.*]
    Zgodnie z polskim prawem kady trader, ktory posiada rezydencje w Polsce (podczas rejestracji u brokera przedstawia potwierdzenie zamieszkania pod adresem w Polsce) moze ustawic maxymalna dzwignie na poziomie 1:100. Nie wazne gdzie broker ma siedzibe - wazne gdzie rezyduje trader. Kazdy broker, ktory udostepnia dzwignie wieksza niz 1:100 lamie prawo. A sa tacy brokerzy - ja znam co najmnie 2 firmy. Problem z nimi jest taki ze sa maksymalnie nieuczciwi i doja klientow z kazdej strony. Ja tez nie wierze ze ktos wyplaca kase od takiego brokera. Juz oni sie postaraja zeby wyczyscic konto.

Przy okazji polecam brokera Forex Time. Bardzo przyzwoite spready/prowizje. Przede wszystkim wysoka etyka zawodowa i zero problemu z wyplatami. Fajne bonusy na start, ktore na prawde mozna wyplacic - jezeli przechodzisz do nas od innego brokera (trzeba pokazac np print screen z platformy lub statement) to dostaniesz 4USD za kazdego przehandlowanego u nas lota. Kase mozna wyplacic lub uzyc do dalszego tradingu.

link do rejestracji:

http://www.forextime.com/eu/pl/register/open-account/?utm_source=asm_048k9h7

Jeeli masz jakies pytania to pisz na priv i zostaw swoj nr telefonu - oddzwonie i porozmawiamy.
  • Re: Dźwignia 1:100 w Polsce Autor: ~Bartosa1 [31.179.129.*]
    przegladam gallanta i rzeczywiscie ma sporo do zaoferowania. konto w polsce, depozyt w pln, rachunki tylko stp. no i dzwignia 1:400 wiec mozna pograc malymi kwotami

odnosnie regulacji w Polsce to tylko jesli ma tutaj siedzibe lub fizyczny oddzial. a Gallant tego nie ma
  • Re: Dźwignia 1:100 w Polsce Autor: ~jotek [78.11.146.*]
    to potwierdzone - jesli broker nie ma oficjalnego oddzialu w Polsce to KNF nie moze ich dotknac. przeciez moga meic support w danym jezyku
    i jeszcze moga nie przeslac ci kasy
    brokera trxzeba po pierwsze dobrze sprawdzic i poczytac w kompie kto to jest bo tu szybko info leci
  • Re: Dźwignia 1:100 w Polsce Autor: ~tomasz [31.2.102.*]
    jestem z gallant capital już parę miesięcy i nigdy nie miałem żadnych problemów z wypłatami, według mnie to dobry i sprawdzony broker, aby tylko tak dalej.
  • Re: Dźwignia 1:100 w Polsce Autor: ~Julek [94.254.133.*]
    A ktos wie czy sa jakies szybkie platnosci dla placacych przelewem z rachunku bankowego prowadzonego w polsce?
  • Re: Dźwignia 1:100 w Polsce Autor: ~Pawel [164.127.149.*]
    w gallant masz skrill, a skrill dziala z systemem przelewy24 wiec mozesz wplacac i wyplacac przez dowolny bank
  • Re: Dźwignia 1:100 w Polsce Autor: ~Sosin [31.2.125.*]
    a jakie w ogóle konto polecacie w galancie?

https://www.gcmfx.com/account_types.php?IB=&ib=&ctag=

chyba na początku micro? Czy może lepsze, ale z większym depozytem?
  • Re: Dźwignia 1:100 w Polsce Autor: zulusowaty [89.76.214.*]
    Ja mam konto od 2 miesięcy w XM i tu też pozostała stara dźwignia a nie tylko 1:100. Broker jak na razie OK, choć nie wypłacałem jeszscze pieniędzy i nie wiem jak się będą zachowywać.

Miał ktoś z nimi do czynienia ?
  • Re: Dźwignia 1:100 w Polsce Autor: ~Sędzia [37.47.39.*]
    Ja nie miałem z nimi do czynienia. Na razie szukam opinni o Gallant Capital, bo wiele dobrego o nim slyszałem. Podobno fajne bonusy i dzwignia 1:400. Mój znajomy właśnie ma i sobie chwali przeszedl z mbanku do nich.
  • Re: Dźwignia 1:100 w Polsce Autor: ~Rafalek [31.179.129.*]
    XM wydaje sie ok, jakis czas dziala na rynku. Gallant natomiast dziala dlugo globalnie a w Polsce wlasnei sie rozwija i w regionie.
  • Re: Dźwignia 1:100 w Polsce Autor: ~turystya [188.146.70.*]
    witam,
    a jak ida przelewy - wplaty i wyplaty? skor obroker ma glowna siedzibe w usa to jakos dluzej idzie?
  • Re: Dźwignia 1:100 w Polsce Autor: ~Oldan [37.47.11.*]
    Ja na razie założylem u nich konto demo, bo sporo opinni o nich czytałem w necie. Generalnie wyjdają się być w porządku. Z tego co widziałem mają dobra oferta, depozyt w PLN, dużo walut i właśnie wysoką dźwignie. Też jestem ciekawy ile przelewy idą?
  • Re: Dźwignia 1:100 w Polsce Autor: ~Turek [37.47.13.*]
    Inwestuję z gallant capital już ponad pół roku - w tym jeden debiut i nigdy nie miałem żadnych problemów z wypłatami. Według mnie to dobry i sprawdzony broker, aby tylko tak dalej. Z tego co mi się wydaję on dopiero będzie rozwijał swoją ofertę. a już jest ciekawie.
  • Re: Dźwignia 1:100 w Polsce Autor: ~Bartosz [37.47.15.*]
    Te konto Pro wygląda u nich kusząco. Spreads From 0.1 Pips. Tylko depo dość spore.... :/ Przynajmniej dla mnie....

https://www.gcmfx.com/account_types.php?IB=&ib=&ctag= 
  • Re: Dźwignia 1:100 w Polsce Autor: ~Malaga [92.63.47.*]
    Na ogol jest tak ze najlepsze rachunki sa od wyzszego depo. Wtedy nie tylko masz same warunki do handlu lepsze ale tez pewnie opiekuna dedykowanego itd. To jet broker z USA wiec na tamtejsze warunki do depozyt wcale jeszcze nie taki duzy :)
  • Re: Dźwignia 1:100 w Polsce Autor: ~bart44 [78.11.146.*]
    witam, otworzylem u nich testowy rachunek z najnizszym depozytem. przelew PLN szedl ok 1,5 dnia. zobaczymy jak dalej 
  • Re: Dźwignia 1:100 w Polsce Autor: ~maciej [31.179.129.*]
    a GCMFX bedzie mialo polska wersje strony? nie bardzo stoje z angielskim...
  • Re: Dźwignia 1:100 w Polsce Autor: ~Andrzej [37.47.7.*]
    Słyszałem o tym brokerze (tzn. o GCMFX), ale ja zostaje przy Gallant Capital. Według mnie to dobry i sprawdzony broker.
  • Re: Dźwignia 1:100 w Polsce Autor: ~Feniks [37.47.44.*]
    Ja na razie założylem konto demo w Gallant, bo sporo opinni o nich czytałem w necie. Zoabczę czy nie będą robili żadnych problemów przy zawieraniu transakcji i przy wypłatach i dam znać.
  • Re: Dźwignia 1:100 w Polsce Autor: ~Lincoln [77.255.249.*]
    I jak transakcje w gallant ? Nie robią zadnych problemów? Wypłaty normalnie idą ? i mam jeszcze take pytanie, czy po cięciu dźwigni przez KNF oni dalej mają dźwignię 1:100?
  • Re: Dźwignia 1:100 w Polsce Autor: ~Lincoln [77.255.249.*]
    chodziło mi oczywiście o dźwignię powyżej 1:00 :)
  • Re: Dźwignia 1:100 w Polsce Autor: ~Tytus [78.56.97.*]
    Handluję z nimi od sierpnia tego roku. Po cięciu dźwigni przez nasz knf oni mają dźwignię do 1:400. Do tej pory wszytsko idzie ok, raz lepiej raz gorzej :) ale broker jest w porządku.
  • Re: Dźwignia 1:100 w Polsce Autor: ~Borysek78 [78.56.97.*]
    a słyszeliście o tym nowym bonusie w Gallant Capital? 2500 usd można podobno dostać....
  • Re: Dźwignia 1:100 w Polsce Autor: ~Greg [78.56.97.*]
    dokładnie, fajny bonus. ciekawe jak warunki?Wie ktoś czy jak już mam rachunek i założe kolejny to też mi się należy ten bonus?