3% to książkowo, a każdy ma inną strategie. Jeżeli np gra scalpingiem to nie gra się dzwinia 3% tylko wieksza. Znam kilka osob, ktore mocno lewaruja i dobrze na tym wychodza. Oczywiscie znam tez przypadki ze swiezak otwiera maksimum i po chwili koniec zabawy ale to inna sprawa.
Wracajac do tematu to zerknij na zagranicznych brokerow, ktorzy nie musza podlegac pod zmiane dzwigni np. gallant ma ok oferte i z tego co mi wiadomo to zostaje przy dotychczasowej dzwigni
Chyba sie nie rozumiemy. Ja pisałem o ryzyku 3% a nie dźwigni. 3% depozytu!. Mylisz pojęcia kolego. Jeśli ryzykuje 3% to bez róznicy czy broker pobiera 1% kapitału, 0,5% czy 0,25%. Jakie to ma znaczenie dla depo. Żadne
Jak ktoś ma dobrą strategię i stalowe nerwy to i wysoka dźwignia mu nie straszna :) Ja przeważnie używam dźwigni 1:400 i jeszcze do tej pory nie umoczyłem. Mam konto w Gallant Capital to mogę coś powiedzieć. Generalnie broker w porządku, u nas dopiero się rozkręca, dużo instrumentów, depozyt może być w złotowkach i właśnie wysoka dźwignia, a po cięciu przez KNF to dla mnie ważne.
Każdy broker w RP ma zakaz udostepniania dźwigni większej niż 1:100. Po 15 stycznia tego roku. Komornicy do dzisiaj pewnie maja co robić. I bardzo słusznie. Jak ktoś lewaruje depozyt więcej niż 1:100 to wręcz prosi się o kłopoty.
Każdy ma swój rozum i prawo decydowania co zrobi z własnymi pieniędzmi. Jak ktoś chce lewarować 1:400 np. w Gallant to proszę bardzo. Jednak, aby wyjść z takiej transakcji z zyskiem trzeba się trochę na tym znać.
Słyszałem, że po nowych regulacjach nałożonych przez KNF wiele osób wybiera Gallant Capital. Wielu moich znajomych też tak zrobiło. Sam też myślę nad przejściem do tego brokera. Ktoś z Was ma u niego jakoś dłużej konto rzeczywiste?
Od okolo dwóch miesięcy mam rachunek w gallant capital. założyłem go w złotówkach, więc na plus. Jest dużo par walutowych, no i została wysoka dźwignia :) Ja mam max 1:400.
Zgodnie z polskim prawem kady trader, ktory posiada rezydencje w Polsce (podczas rejestracji u brokera przedstawia potwierdzenie zamieszkania pod adresem w Polsce) moze ustawic maxymalna dzwignie na poziomie 1:100. Nie wazne gdzie broker ma siedzibe - wazne gdzie rezyduje trader. Kazdy broker, ktory udostepnia dzwignie wieksza niz 1:100 lamie prawo. A sa tacy brokerzy - ja znam co najmnie 2 firmy. Problem z nimi jest taki ze sa maksymalnie nieuczciwi i doja klientow z kazdej strony. Ja tez nie wierze ze ktos wyplaca kase od takiego brokera. Juz oni sie postaraja zeby wyczyscic konto.
Przy okazji polecam brokera Forex Time. Bardzo przyzwoite spready/prowizje. Przede wszystkim wysoka etyka zawodowa i zero problemu z wyplatami. Fajne bonusy na start, ktore na prawde mozna wyplacic - jezeli przechodzisz do nas od innego brokera (trzeba pokazac np print screen z platformy lub statement) to dostaniesz 4USD za kazdego przehandlowanego u nas lota. Kase mozna wyplacic lub uzyc do dalszego tradingu.
przegladam gallanta i rzeczywiscie ma sporo do zaoferowania. konto w polsce, depozyt w pln, rachunki tylko stp. no i dzwignia 1:400 wiec mozna pograc malymi kwotami
odnosnie regulacji w Polsce to tylko jesli ma tutaj siedzibe lub fizyczny oddzial. a Gallant tego nie ma
jestem z gallant capital już parę miesięcy i nigdy nie miałem żadnych problemów z wypłatami, według mnie to dobry i sprawdzony broker, aby tylko tak dalej.
Ja mam konto od 2 miesięcy w XM i tu też pozostała stara dźwignia a nie tylko 1:100. Broker jak na razie OK, choć nie wypłacałem jeszscze pieniędzy i nie wiem jak się będą zachowywać.
Ja nie miałem z nimi do czynienia. Na razie szukam opinni o Gallant Capital, bo wiele dobrego o nim slyszałem. Podobno fajne bonusy i dzwignia 1:400. Mój znajomy właśnie ma i sobie chwali przeszedl z mbanku do nich.
Ja na razie założylem u nich konto demo, bo sporo opinni o nich czytałem w necie. Generalnie wyjdają się być w porządku. Z tego co widziałem mają dobra oferta, depozyt w PLN, dużo walut i właśnie wysoką dźwignie. Też jestem ciekawy ile przelewy idą?
Inwestuję z gallant capital już ponad pół roku - w tym jeden debiut i nigdy nie miałem żadnych problemów z wypłatami. Według mnie to dobry i sprawdzony broker, aby tylko tak dalej. Z tego co mi się wydaję on dopiero będzie rozwijał swoją ofertę. a już jest ciekawie.
Na ogol jest tak ze najlepsze rachunki sa od wyzszego depo. Wtedy nie tylko masz same warunki do handlu lepsze ale tez pewnie opiekuna dedykowanego itd. To jet broker z USA wiec na tamtejsze warunki do depozyt wcale jeszcze nie taki duzy :)
Ja na razie założylem konto demo w Gallant, bo sporo opinni o nich czytałem w necie. Zoabczę czy nie będą robili żadnych problemów przy zawieraniu transakcji i przy wypłatach i dam znać.
I jak transakcje w gallant ? Nie robią zadnych problemów? Wypłaty normalnie idą ? i mam jeszcze take pytanie, czy po cięciu dźwigni przez KNF oni dalej mają dźwignię 1:100?
Handluję z nimi od sierpnia tego roku. Po cięciu dźwigni przez nasz knf oni mają dźwignię do 1:400. Do tej pory wszytsko idzie ok, raz lepiej raz gorzej :) ale broker jest w porządku.