Mam problem - chciałbym kupić parę monet, ale nie wiem kiedy to zrobić? Byłaby to inwestycja na zasadzie długoterminowej.
Zdaję sobię z tego sprawę że sytuacja jest trudna i ciężko cokolwiek przewidywać z uwagi na Grecję, sytuację w EU, giełdę w Chinach i działania FEDu, ale może Wy na podstawie wykresu coś tam się domyślacie jak potoczy się kurs złota?
Cena obecna nie jest zła ale mam podejrzenia że do 1000 spadnie choć to tylko jak wróżenie z fusów....
Jak sam napisałeś takie przewidywanie to trochę wróżenie z fusów. Mimo wszystko da się przewidzieć trendy, jednak nie sądziłbym, że ktoś da ci jednoznaczną odpowiedź czy to teraz jest najlepszy czas.
Ja celowałbym w złoto. Sam posiadam kilka złotych monet ze zlotej-uncji i bardzo je lubię. Ogólnie jestem fanem monet, według mnie prezentują się o wiele lepiej niż sztabki i mam wrażenie, że łatwiej je sprzedać.
Jeśli w Twoim przypadku jest to inwestycja z zamiarem długoterminowym, tymbardziej nie powinieneś zwlekać, bo nikt nie wie czy obecna cena nie będzie jedną z najniższych. Ja zainwestowałem również długoterminowo z myśla o emeryturze. Skorzystałem z programu emerytura na zlotatarcza.com inwestujac czesc swoim oszczednosci i robie to wciąż, kiedy tylko mam większy przyplyw gotowki. Dla mnie warto poniewaz chce zyc godnie i podrozowac na emeryturze i jeszcze mam sily na zarabianie sporych pieniedzy, Pozdrawiam
Dnia 2016-03-29 o godz. 20:40 ~Krupiarz napisał(a): > Jeśli w Twoim przypadku jest to inwestycja z zamiarem długoterminowym, tymbardziej nie powinieneś zwlekać, bo nikt nie wie czy obecna cena nie będzie jedną z najniższych. Ja zainwestowałem również długoterminowo z myśla o emeryturze. Skorzystałem z programu emerytura na zlotatarcza.com inwestujac czesc swoim oszczednosci i robie to wciąż, kiedy tylko mam większy przyplyw gotowki. Dla mnie warto poniewaz chce zyc godnie i podrozowac na emeryturze i jeszcze mam sily na zarabianie sporych pieniedzy, Pozdrawiam
moim zdaniem zloto potanieje to jest korekta dolar stracił ale na akcjach da się zarobić możliwe że jak dolar spadnie do 3.60 to w tedy będzie gorąco i złoto będzie pokazywało swoją moc