rok temu po takim info kurs byłby na poziomach kilku złotych , dzisiaj marazm , drobnica wystraszona , kurs groszowy , nikt specjalnie nie pali się do zakupów . Myślę że należny "podziękować" wszystkim po jednej i po drugiej stronie którzy doprowadzili do takiej sytuacji i cytując słowa klasyka " jak żyć ............
Dnia 2015-06-29 o godz. 13:12 ~foka napisał(a): > rok temu po takim info kurs byłby na poziomach kilku złotych , dzisiaj marazm , drobnica wystraszona , kurs groszowy , nikt specjalnie nie pali się do zakupów . > Myślę że należny "podziękować" wszystkim po jednej i po drugiej stronie którzy doprowadzili do takiej sytuacji i cytując słowa klasyka " jak żyć ............
święte słowa
to teraz na co czekamy? bo walne to już nie potrzebne aby "przejąć kontrolę operacyjną nad Orphee"
Dnia 2015-06-29 o godz. 13:35 ~pol napisał(a): > na razie sa tylko zapowiedzi natomiast nie ma żadnego oficjalnego infa > o rezygnacjach tuorów czy zwołaniu walnego > > więc wszystko jeszcze moze sie wydarzyć
na opinię trzeba sobie zapracować....
myślę, że Tuorowie odejdą, wolą odejść sami niż zostać wyrzuceni, po rezygnacji Tuorów w radzie zostaje jeszcze dwóch dyrektorów z którymi na pewno Płocica się dogada, przynajmniej w sprawach organizacyjnych i sprzedażowych, dla wszystkich taka łagodna forma zmiany władzy jest lepsza, niż siłowe rozwiązania jak było w przypadku Cormay, głównie z uwagi na klientów i pracowników
Dnia 2015-06-29 o godz. 20:07 ~Gorzelnik napisał(a): > Dzisiaj to jeszcze Grecja swoje dodała ! tak wiec kurs i tak się źle nie zachował - mnie zastanawia jedna rzecz - Gdzie jest Pandora ?
Gorzelnik Ty sobie jaj nie rób ze mnie, siedzę i płaczę oczywiście, najpierw chce odejść jeden Tuora, potem chce odejść drugi Tuora, no to i na mnie kolej bo co mogę tu bez nich robić, tyle że ja nie wiem czy zdążę. Potrzebuję na sukienkę więc jutro muszę koniecznie coś sprzedać, cała nadzieja w Konradzie, że kupi. Zastanawiam się czy rano puścić PKC, czy czekać na zamknięcie.
Czekałam tyle czasu na wzrost kursu akcji po odwołaniu Tuorów, a jak to wreszcie nastąpi to będę musiała znowu czekać. O ironio losu.
Konrad, wiem że potrafisz, zaimponuj mi, pokaż na co stać takiego chłopca jak Ty. Niech jutro kurs akcji idzie jak po viagrze lub dwóch.
Becher, Foka, Zibivip co robicie? sprzedajecie ze stratą czy wchodzicie w otchłań niepewności?
Pandora Jeżeli o mnie chodzi to trzymam nie pękam przy 1,3 -1,5 pomyślę o sprzedaży połowy to jest minimum dla mnie.Czekamy na ruch Łapki.Pozdrawiam cieplutko.
Orphee ma jeszcze na koncie jakieś 12 mln złoty, freefloat to jakieś 7,5 mln zrobią skup po 1,62 zł (średnia cena z ostatnich 6 miesiecy). Sprzedadzą Diese i będą mieli znowu gotówkę. Tylko że Diese lepiej sprzedać przed skupem aby nie zostać bez gotówki. Ci co kupowali koło 1 zł nie stracą ale muszą być cierpliwi.
Zapamiętajcie nigdy swoich preferencji nie podawajcie na forum a zwłaszcza kursowych/sprzedaż akcji.
89.73.122., nie podałeś jeszcze ponad 15, mln w depozycie CRM. A z tych 7mln co napisałeś to jest chyba jakaś rezerwa zabezpieczająca skup akcji, gdyby wyrok był niekorzystny dla ORP i Total przejął by resztki kasy z oferty lipcowej. Co będzie warta spółka bez Diesse? Co jest ze spółkami na Rosji, Białorusi i Irlandii....co z kredytami?
Dnia 2015-06-29 o godz. 21:34 ~zibivip napisał(a): > Pandora Jeżeli o mnie chodzi to trzymam nie pękam przy 1,3 -1,5 pomyślę o sprzedaży połowy to jest minimum dla mnie.Czekamy na ruch Łapki.Pozdrawiam cieplutko.
Za 1,50 zl to ja dziś sprzedałabym wszystko co mam, akceptując ogromną stratę. Teoretycznie to wszystko powinno iść w dobrym kierunku, ale gdzieś w kościach czuję, że Tuorowie nie powiedzieli ostatniego słowa.
Ani w Łapę, ani w Płocicę nie wierzę. Dla akcjonariuszy Orphee nie mają żadnego konstruktywnego pomysłu.
Jutrzejszy kurs notowań będzie kursem na II i III kwartał i dla Totala i dla Cormay, w moim odczuciu, jeśli nie pójdzie do góry, będą musieli przeszacować wycenę aktywów. Ciekawe jak jutro będzie wyglądał dzień i czy walne skwituje klan TT. Jeśli nie, to czeka nas druga część wojny, nie za bardzo mam na nią ochotę.
Dnia 2015-06-29 o godz. 20:59 ~pandora napisał(a): > Dnia 2015-06-29 o godz. 20:07 ~Gorzelnik napisał(a): > > Dzisiaj to jeszcze Grecja swoje dodała ! tak wiec kurs i tak się źle nie zachował - mnie zastanawia jedna rzecz - Gdzie jest Pandora ? > > Gorzelnik Ty sobie jaj nie rób ze mnie, siedzę i płaczę oczywiście, najpierw chce odejść jeden Tuora, potem chce odejść drugi Tuora, no to i na mnie kolej bo co mogę tu bez nich robić, tyle że ja nie wiem czy zdążę. Potrzebuję na sukienkę więc jutro muszę koniecznie coś sprzedać, cała nadzieja w Konradzie, że kupi. Zastanawiam się czy rano puścić PKC, czy czekać na zamknięcie. > > Czekałam tyle czasu na wzrost kursu akcji po odwołaniu Tuorów, a jak to wreszcie nastąpi to będę musiała znowu czekać. O ironio losu. > > Konrad, wiem że potrafisz, zaimponuj mi, pokaż na co stać takiego chłopca jak Ty. Niech jutro kurs akcji idzie jak po viagrze lub dwóch. > > Becher, Foka, Zibivip co robicie? sprzedajecie ze stratą czy wchodzicie w otchłań niepewności? >
Pandora odwołuje się do Twojej ciemnej strony , oszczędź Nas , jak się zdecydujesz na sukienkę i rzucisz na rynek 80 kilo to przy tych obrotach spowodujesz wodospad a tak na poważnie konsumpcja zysków z ORP w Genewie przy szarlotce jest dla mnie na tyle kusząca ze zostaje na pokładzie
Foka nie martw się, Konrad kupi, nawet i 80 kilo Pandory i 800 kilo młodego TT :)
a tak poważnie to mam doła z powodu niemocy wobec systemu, jeżeli KNF zawiesi notowania to poszkodowani są drobni akcjonariusze, zanim audytor zrobi sprawozdanie to będzie już po wyborach i załapiemy się na panikę na giełdzie
no i nie wiem co ja będę robić wieczorami, muszę poszukać jakiegoś innego forum lub znaleźć jakąś inną formę odreagowania stresu
koniec z piciem wieczorami, zaczynam biegać
a moglam zamiast Orphee kupić Cormay, nie byłoby tego problemu, dziś żałuję
I tak pandorka podtrzymywała nam humor i nadzieje przez miesiące, żeby TT mógł spokojnie opuścić pokład. Przez chwilę pomyślałem że to może faktycznie kobieta np. żona młodego TT - Monika, ale równie dobrze tym trolem może być mężczyzna. Pandorko spisałaś się na medal...
Dnia 2015-06-29 o godz. 23:22 ~Vn napisał(a): > I tak pandorka podtrzymywała nam humor i nadzieje przez miesiące, żeby TT mógł spokojnie opuścić pokład. Przez chwilę pomyślałem że to może faktycznie kobieta np. żona młodego TT - Monika, ale równie dobrze tym trolem może być mężczyzna. Pandorko spisałaś się na medal...
"podtrzymuje humor i nadzieje", kurcze to ja mam taką moc.... VN jesteś słodki
byłam już "tuorą", "facetem", "firmą pijarową" to mogę być i "żoną Moniką"
ciekawe jak wieczory i poranki oraz weekendy spędza "żona Monika" faceta który ma miliony? gdyby mój mąż miał miliony zamiast na forum siedziałabym u kosmetyczki
VN to TT już wyszedł z Orphee??? a ja myślałam że ma jeszcze 6% i dopiero będzie wychodził??? wszystko przed nami...
Pandorka - to znaczy że odchodzisz z Turorami ?! rozumiem że z forum też? będzie mi Ciebie brakować. Tylko mnie tak zastanawia czy Turory przestały płacić i z końcem miesiąca umowa się skończyła ?? Co by nie było i tak będzie mi Ciebie brakować ! Lubiałem czytać twoje inteligentne choć stronnicze wywody ! -a to ja teraz kupuję ! teraz będzie szło do góry !
Konrad, zupełnie mi nie imponujesz.... na moje akcje Cię nie było stać, musiał kupić Gorzelnik...
-20% na dzień wyceny kwartału???? co Ty powiesz swoim klientom? znowu te okrągłe słówka o zębach???
no i po co Ci tyle akcji Orphee, jak chcesz na nich zarobić? nie ma już TT to biorę się za Twoją nieciekawą osobowość...
średnia cena zakupu akcji Orphee przez Total? 2,50 od INGa, 2,0 od Cormay, 0,80 gr od TT??? Uśredniasz w dół? słyszałam że tak nie wolno
no i Konrad, skoro Janusz ma być nowym prezesem Orphee to proszę zadbaj o jego stan, bo ten dyskretny problem, który ma wychodzi na światło dzienne, może ze dwa dni wakacji lub jakiś weekend na Mazurach...
eee ja tylko troszeczkę zebrałem - nie gram takimi kwotami co Wy bo bym całkiem się rozpił - haha albo wyłysiał ( w sumie to jestem ) albo na zawał zszedł !
Dnia 2015-06-30 o godz. 19:16 ~gorzelnik napisał(a): > eee ja tylko troszeczkę zebrałem - nie gram takimi kwotami co Wy bo bym całkiem się rozpił - haha albo wyłysiał ( w sumie to jestem ) albo na zawał zszedł !
Gorzelnik, nie za wysoki łysy krępy facet z szerokim karkiem i piwnym brzuchem to mój typ, mam do takich słabość, i taki dwu dniowy zarost..... jak sobie pomyślę to cała się rozpuszczam.... pasujesz?
o zawał się nie martw, jak się pije to żyły ma się przejrzyste i nic Ci nie grozi
ok, nie powiem znowu się zdenerwowałam, choć znajomy ostrzegał, może być różnie.....ale mam pytanie , kto jutro sprzedaje? znaczy się przed zawieszeniem notowań oczywiście
najprawdopodobniej TT już nie ma, to kto będzie teraz sprzedawał, ten co dziś kupił? Gorzelnik jutro sprzedajesz?
Jeśli TT się skracał od miesięcy i tego nie podał w oficjalnym komunikacie to jakie są konsekwencje prawne? Tylko grzywna czy może coś innego? Jeśli kara finansowa to ile? Wie ktoś jak to wygląda?
Dnia 2015-06-30 o godz. 20:06 ~xc napisał(a): > Pandoru, plan jest taki że jutro spanikujesz puścisz reszte akcji a po południu będziesz wylewała żale na forum,..
przepraszam ale to Twój plan czy mój plan, bo nie łapię
Nie sprzedaje ! żadnego zawieszenia nie będzie ! Dzisiejsza zwałka była ustawiona i tyle ! jak dla mnie jutro będzie UP ! Stary Turora napisał gdzieś że wyniki są dobre jeżeli mu wierzyć to nie ma sensu sprzedawać mogę czekać nawet i rok nie ma problemu. Ja mam troszkę inne podejście do inwestowania - to co mam w giełdzie traktuję jak kasę którą już dawno przepiłem i jej nie mam więc jak mi coś zostanie to super - jak mi zostanie więcej to jeszcze lepiej a jak zostanie więcej niż włożyłem to rewelacja. ale ostatnio to lepiej się zarabia na operacjach 2-3 dni max mozna 10 % przyciąć. Mam wrażenie że tak jest tutaj teraz. komuś chodziło o księgowanie straty lub popsucie nerwów akcjonariuszom i tyle po prostu trzeba poczekać ! Co do mnie to wysoki łysy z lekkim brzuszkiem czasami lekko zarośnięty i do 4 miesięcy na siłkę nie chodzę ne mam czasu to trochę łapy pospadały ! 39 lat
To kto sprzedawal mozliwe ze w ciagu 3 dni sie dowiem czy TT czy ktos inny!
dla tt czy kogokolwiek orphee jak dzis sprzedal to obniza do min badz wogole wyklucza paltnosc podatku za skup na zakonczeniu roku obrachunkowego 2015 wiec to na reke! wolabym aby to byl tt obydwoje gdyz samo opuszcznie spolki skoro ich nie chca w spocle nic nie znaczy kiedy maja ponad 1,5mln akcji byc moze po dzsiejszym dniu juz 0!
nie śądze aby prezes sam odszedł od koryta , no i nie wiem po co spółce o kapitalizacji 30 mil zł potrzebna jest rada dyrektorów, czy tymczasowy kierownik w 1 osobie nie załatwił by sprawy, powierzyc tourze to stanowisko i już a prezesem bedzie płocica z cormay