• Moja rekomendacja : Trzymaj Netię Autor: ~twfree [89.75.105.*]
    Dzisiaj wypłata. Zacieram rączki, mam już pieniążki.

Netia pod względem dywidendy to chyba najmocniejszy papier w moim portfelu.
    Mam go od 2 lat, miałem sprzedać w tym roku, ale zostawiam. Raczej na 2 kolejne lata.
    Takiej dywidendy to już może nie będzie nigdy, ale Netia jest dosyć bezpieczna, nie za bardzo jej dotyka sytuacja zewnętrzna, a także nasza polityka i unijne regulacje. Mam nadzieję że nowe porządki w Netii podniosą cenę do 9 złotych za 2 lata. Jak będzie 7, też będę skakał z radości.

• Re: Moja rekomendacja : Trzymaj Netię Autor: ~net [94.251.137.*]
    Nie zgadzam sie. Netia to cegla ktora lewituje na fali ultra niskich st %.
    To sie konczy bo st % moga juz tylko rosnac stad akje dywidendowe beda tracic urok.
    Prawda jest taka ze netia to telekom placacy dywidende, nie jest to spka z potencjalem wzrostowym.

Zgadzam sie ze w ciagu nast kilkunastu mcy trzeba netie sprzedac!
  • Re: Moja rekomendacja : Trzymaj Netię Autor: ~solo [31.6.160.*]
    Wręcz odwrotnie. Docelowa cena to około 19 zł . Nie wiem jeszcze w jakim horyzoncie czasowym ale skłonny jestem przypuszczać że nie długim

• Re: Moja rekomendacja : Trzymaj Netię Autor: ~lee [217.153.114.*]
    a możesz uzasadnić swoje przypuszczenia? 19zł brzmi jak z palca wyssane.
  • Re: Moja rekomendacja : Trzymaj Netię Autor: ~solo [31.6.160.*]
    Na podstawie oceny długotrwałej analizy technicznej. Przebywanie w trendzie horyzontalnym praktycznie od 2004 roku oraz wybicie powyzej 6,50 daje takie mozliwosci
  • Re: Moja rekomendacja : Trzymaj Netię Autor: ~rob [93.97.183.*]
    ale ta chabeta ma hamulce tu wzrostow dlugo chyba nie bedzie

masakra 1 procent przy takim rynku

coz co robic

pozdr rob
  • Re: Moja rekomendacja : Trzymaj Netię Autor: ~twfree [89.75.105.*]
    Na wzrost trzeba będzie poczekać.
    Jest prawdopodobne, że gdyby nie było tak wysokiej dywidendy, to cena wcale nie różniła by się od obecnej, bo telekomy są w mocnej przecenie.
    Przejęcie jakie robi Netia wydaje się być solidne, to nie jest żadne koło ratunkowe. Rynek jeszcze nie wycenił tego przejęcia a należy się spodziewać kolejnego.
    Prawdopodobieństwo wyceny ponad 7 PLN jest duże, ale NETIA nie jest spółką na szybkie i wielkie wzrosty i 19 PLN inwestor może nie dożyć;)
[x]
NETIA 0,00% 6,94 2021-07-29 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.