Komuś bardoz nie podobała się informacja o braku dywidendy. Ale nie może wyjść. Pojawiają się zlecenie co jakis czas po prawej ale mało kto kupuje. Jeżeli za rok wypłaci dyw. to będzie dobra inwestycja na dł termin
Być może będzie to dobra inwestycja, ale póki co nie jest. Ja czekam na poziom poniżej 10 złotych. Jeśli się doczekam to wchodzę, a jeżeli nie to nadal będę tylko prowadzić obserwację sytuacji rynkowej tej spółki. Zmiany zawsze rodzą problemy, a tym razem zmiany u steru spowodowały i zmianę polityki dywidendowej, za którą inwestorzy się mocno obrazili. Ja spodziewałem się innego podejścia zarządu do giełdowych ciułaczy. Na dzień dzisiejszy niestety jestem lekko rozgoryczony i rozczarowany. Jaki już napisałem czekam na punkcie obserwacyjnym w okolicy 10 złotych.
Jeszcze dopiszę, że w chwili obecnej jestem na etapie zwiększania zaangażowania w inną spółkę, która po pierwsze wypłaca corocznie sowitą dywidendę (to akurat jest dla mnie duży wyznacznik) - w tym roku na poziomie 6% - a po drugie właśnie wczoraj podpisała swój największy 3-letni kontrakt. Czego chcieć więcej?
Celowo nie podaję nazwy spółki żeby nie było, że naganiam - nie o to mi chodzi. Jak ktoś będzie chciał poszukać to we wczorajszym ESPI znajdzie.