nie ma zadnej pewności, że pożyczka, wierzytelność i kasa ze sprzedaży praw niematerialnych czyli jakieś 8-9 mln zostaną zwrócone. tu się z tego zrobiła prywatna spółka głównego właściciela. zapomnieli, że są sp publiczną ratując bilans NOVA GR. i to jest główny problem tej spółki!!!!
Skąd wiesz w jakiej kondycji finansowej jest NOVA GROUP? Nie jest spółką giełdową więc finansów nie mogłeś widzieć. W tym roku sprawa ma się rozwiązać i być może będzie to ciekawe rozwiązanie :) Pozdrawiam
sprawa jest jasna. spółka jest na dużym parkiecie i zgodnie z MSRami ma obowiązek rezerwować należności powyżej 1 roku do maksymalnej wartości. to jest sytuacja lustrzana do Solaru i stąd ta wycena spółki. takie są standardy i spółka niestety je łamie. i dopóki będzie to robić dopóty wycena będzie kiepska. 8,5 mln powinno być na rachunkach spółki lub akcje powinny już zostać przejęte przez 4fun. powtarzam to jest spółka publiczna a nie z o.o.
Inwestor wydajesz się być kumatym gościem, który może się wypowiedzieć neutralnie. Czy nie uważasz jednak, ze wycena w granicach 3zł przy aktywach i potencjale spółki to już jest atrakcyjna cena? Jest ogłoszona nowa strategia, nowy prezes, więc 4fun powinien odzyskiwać rynek. Tylko, że to znów będzie kosztować. No właśnie i jak się ma strona finansowa spółki do ich zamiarów? Z góry dzięki za merytoryczny komentarz.
Czy w Twojej wypowiedzi jest zawarta jakaś ukryta treść? Trzeba ją czytać od końca albo co drugą literkę może? No na serio, po co wrzucasz takie nic nie wnoszące komentarze? Jeśli byłeś na walnym to powinieneś mieć do napisania coś więcej.
Nie wiem czy mogę właśnie :) Kluczem jest jak rebranding wpłynie na markę. Marka musi znowu stać się seksi stąd porządki poczynione. Rozmowy o wprowadzeniu dwóch pozostałych kanałów na CF zintensyfikowały się. 4fun to będzie coś więcej niż telewizja (dywersyfikacja źródeł przychodu by telewizja nie stanowiła 95% przychodów). Ten rok nie będzie rewelacyjny ale owoce wszystkich działań będą widoczne w przyszłym roku. Polecam każdemu udział w Walnym i rozmowę z Zarządem. Ci ludzie naprawdę orzą (jak to było pokazane w filmie promocyjnym). Dla mnie obecna cena nie ma w ogóle znaczenia, liczy się perspektywa jaka się otwiera, będą wyniki to i kurs będzie gdzie indziej. Pozdrawiam
No to już coś wnosi do dyskusji przynajmniej. Te informacje co prawda otrzymałem bez udziału w walnym (z korespondencji z relacjami inwestorskimi), ale wiele więcej pewnie i tak nie byli w stanie powiedzieć. Jeśli masz już akcje i jesteś inwestorem długoterminowym to faktycznie obecna cena nie ma aż tak dużego znaczenia. Mnie jednak mocno kusi aby dorzucić tego trochę do wora i potrzymać z rok:)
Nie to nie ja :P. Ja mam trochę więcej akcji. W tym roku szykuje się poza tym ciekawe info które zamknie usta tym co gderają o pożyczkach i należnościach od Nova.
Nie to nie ja :P. Ja mam trochę więcej akcji. W tym roku szykuje się poza tym ciekawe info które zamknie usta tym co gderają o pożyczkach i należnościach od Nova.
Dokupiłem jeszcze 4 Funa za kilka koła. Ale jak widziałem na ile transakcji trzeba było to rozbić to aż ze zdziwienia wyjść nie mogłem:) Widać, że akcjonariat mocno rozdrobniony i podatny na emocje. No ale jak oddają po takiej cenie to trzeba brać:)