• Dla nowych akcjonariuszy .......co i jak !! Autor: ~byly_leszcz [89.65.204.*]

Braster już na rynku podstawowym GPW 

link
    Akcje BRASTER S.A.zadebiutowały dziś na Giełdzie Papierów Wartościowych w Warszawie (GPW). Wcześniej Spółka z sukcesem przeprowadziła ofertę publiczną, dzięki której pozyskała od inwestorów 39 mln zł. BRASTER jest 10. spółką, która zadebiutowała na GPW w 2015 r. Jest jednocześnie 474. spółką notowaną na warszawskiej giełdzie oraz 39., która przeniosła swoje notowania z rynku NewConnect. 
    Blisko 39 mln zł pozyskanych z emisji Spółka przeznaczy na finansowanie nowej strategii rozwoju, której celem jest wprowadzenie urządzenia BRASTER Tester do bezpośredniej sprzedaży do kobiet w drugiej połowie 2016 r. Środki te będą wykorzystane na budowę linii technologicznej, opracowanie finalnej, komercyjnej wersji urządzenia, stworzenie systemu automatycznej interpretacji badań termograficznych otrzymywanych z urządzenia BRASTER Tester, a także dokończenie prac związanych z wdrożeniem produktu na rynek.
    - Debiut BRASTER S.A. na Rynku Głównym Giełdy Papierów Wartościowych w Warszawie pozostanie niewątpliwie jedną z ważniejszych dat w historii naszej Spółki. Jest nam bardzo miło, że dołączyli do nas nowi akcjonariusze i dołożymy wszelkich starań, aby nasza firma konsekwentnie budowała dla nich wartość. Chciałbym podziękować wszystkim, którzy przyczynili się do sukcesu naszej oferty i dzięki którym możemy dalej kontynuować rozwój spółki i jej rewolucyjnego projektu – mówi Marcin Halicki, Prezes Zarządu BRASTER S.A.
    BRASTER S.A. przeniósł swoje notowania na główny rynek GPW z NewConnect, na którym zadebiutował w 2012 r. Do obrotu na rynku regulowanym zostało dopuszczonych łącznie 3 002 291 akcji serii A, B, C i E oraz 2 600 000 akcji z nowej emisji serii F.
    Strategia rozwoju na lata 2015-2021 wprowadziła zmiany do wcześniejszego modelu biznesowego. Spółka BRASTER będzie świadczyć globalne usługi telemedyczne w obszarze raka piersi, wykorzystując urządzenie BRASTER Tester, którego sprzedaż ma rozpocząć się w drugiej połowie 2016 r. Zgodnie ze strategią, kompleksowy pakiet produktu składający się z urządzenia BRASTER Tester oraz abonamentu i usług dodatkowych skierowany będzie bezpośrednio do kobiet, przy czym docelowo ok. 70 proc. przychodów generowanych będzie przez sprzedaż abonamentów i usług, a przychody ze sprzedaży urządzenia stanowić będą docelowo ok. 30 proc. sprzedaży.
    Zgodnie z realizowaną strategią, w pierwszej kolejności urządzenie trafi do sprzedaży w Polsce. W 2017 r. wejdzie na rynki brytyjski i niemiecki, a w roku kolejnym większości pozostałych państw unijnych oraz rynek amerykański.

Kto nie rozumie co jest powyżej napisane , niech jeszcze raz tym razem ze zrozumieniem przeczyta i wyciąga wnioski

Linia technologiczna - komercyjna listopad

Sprzedaż finalnego produktu połowa 2016 roku

Wczoraj był najwyzszy wolumen w historii spółki , i coś się stało , nie ma z nami siusiumajtków , ja tutaj czekam na wycenę zbliżoną do MDG lecz już bez was - leszcze , kto uważa że p.Wesołowski zrobił błąd kupując przysłowiowego balona z nadmuchanymi wskaznikami ten faktycznie znaFca tematu .......
    Pozdrawiam
  • Re: Dla nowych akcjonariuszy .......co i jak !! Autor: ~Mar [188.122.9.*]
    czyli po ile beda?
  • Re: Dla nowych akcjonariuszy .......co i jak !! Autor: ~byly_leszcz [46.169.49.*]
    Policz sam wyjdz z załozenia na rynek polski -sprzedaż 0,5 mln sztuk -po 400 zeta 200 mln -zysk 60 mln potem usluga i tak dalej na kolejnych rynkach , 0,5 mln dużo....?????
    Nie sądze , patrz z perspektywy kobiet , zamoznych kobiet nie emerytek :-)
    Po komercjalizacji i dystrybucji udanej dodam , wycena brastera to 200-250 zeta ,oczywiscie jak spelnione zostana zalozenia w infie powyzej :-)
    Pozdrawiam
  • Re: Dla nowych akcjonariuszy .......co i jak !! Autor: ~Mesner [89.64.18.*]
    Ja im zaufałem i po raz kolejny dokupiłem. Tu za wiele czasu nie zostało i wolę posiadać zadowalający dla mnie pakiecik akcji :)

Pozdrawiam
  • Re: Dla nowych akcjonariuszy .......co i jak !! Autor: ~Ninka [188.155.71.*]
    Jestesmy idiota i mam nadzieje ze stracisz kupe forsy
    .robisz ludziom wode z muzgu.na papierze mozna roztaczac wizje.tylko w Polsce sie tym konceptem podniecaja.cormay sie klania.nikt w pl.nie bedzie placil abonametu.nie ma szans.na zachodzie nie dostana homologacji przez bog wie ile lat.moga wypisywac co chca.
  • Re: Dla nowych akcjonariuszy .......co i jak !! Autor: ~DoNinki [83.9.98.*]
    Mózg ;)
    Polecam fajna rzecz!

• Re: Dla nowych akcjonariuszy .......co i jak !! Autor: ~Mark [188.122.9.*]
    Właśnie kupiłem i jestem pewny że zarobie i to za chwilę
  • Re: Dla nowych akcjonariuszy .......co i jak !! Autor: ~Ninka [188.155.71.*]
    Olal Orthografie,dziwi mnie wrecz ze na tym forum to kogokolwiek obchodzi.moj program niestety pisze jak chce.nie mam czasu na poprawianie dupereli.zawsze mozecie wyjsc z zalozenia ,ze Jestem troglodyta.dobra Rada. przeczytajcie analize/ ocene faktow na stockwatch pl. Moze do was dotrze.z jakas pasja nawiedzonych moherowek misjonujecie tu.to nie religia.a wiec nie kwestia wiary tylko gielda
  • Re: Dla nowych akcjonariuszy .......co i jak !! Autor: ~DoNinki [83.9.98.*]
    Giełda jest tu jedynie narzędziem, a Braster tworzy rewolucyjne narzędzie, które uzupełni luki w mammografii.
    Mammografii nie można "robić codziennie" ze względów bezpieczeństwa Pani Nino. Jak Pani się bada pomiędzy kolejnymi mammografiami?
    Wracając do ortografii. Świadczy ona o poziomie wykształcenia i szacunku dla innych.
    Wyroby medyczne się nie "homologuje" tylko uzyskuje się "dopuszczenie do rynku".
    Na podstawie deklaracji producenta i dokumentacji jakościowej dostaje się znaczek CE który umożliwia dystrybucję w całej EU.
    Na szczęście Zarząd Brastera jest lepiej wyedukowany niż przysłowiowa "Ninka" i ma spore doświadczenie w branży medycznej.
    Prezes Halicki zbudował Luxmed więc zakładam, że wie jak działa rynek medyczny.
    Niech Ninka poczeka ze swymi wpisami. Proponuję skończyć przynajmniej gimnazjum. Giełda poczeka.
    Pozdrawiam.

• Re: Dla nowych akcjonariuszy .......co i jak !! Autor: ~braster_disaster [159.50.252.*]
    Widze ze jestes przekonany ze na GPW bycie wyksztalconym pomoze Ci w osiagnieciu sukcesu :)
  • Re: Dla nowych akcjonariuszy .......co i jak !! Autor: ~ninka [194.158.250.*]
    niech Wam bedzie..Ninka bedzie zwracac z nalezytym respektem uwage na maniery i ortografie.Ninka moglaby wyslac wam dyplomy 3 zachodnich uniwersytetow ,poniewaz Ninka od dawna mieszka za granica. Mimo wszystko Ninka uwaza, ze to rewolucyjne urzadzenie nie jest sprzedawalne w PL. Rozdzielacie wlos na cztery. Wiemy o co chodzi i czy homologacja czy dopuszczenie do sprzedazy wsio ryba. A otrzymanie CE to tyle  co dopuszczenie do sprzedazy suszarki do wlosow. O przydatnosci beda decydowaly fakty, czytaj wyniki badan.I nawet gdy beda rewelacyjne kobiety matki polki tego nie kupia. Nikt nie chce sam zdiagnozowac sobie raka.koncepcja jest do bani.potrzeba jeszcze 50 lat ,zeby w Pl urosla swiadomosc zagrozen. Do ginekologa tez chodza ,gdy juz jest prekanceroza  a moglyby wczesniej i to nic nie kosztuje. Pozostaje przy swoim. Jak juz powiedzialem ,dla was to kwestia wiary ja jestem ateistka.Buziaczek ,zeby wyszlo milo. Niestety widze -3.74% wlasnie .Mam wrazenie .ze sami ateisci na GPW
  • Re: Dla nowych akcjonariuszy .......co i jak !! Autor: ~nastka [83.27.53.*]
    Dnia 2015-06-25 o godz. 12:44 ~ninka napisał(a):
    > niech Wam bedzie..Ninka bedzie zwracac z nalezytym respektem uwage na maniery i ortografie.Ninka moglaby wyslac wam dyplomy 3 zachodnich uniwersytetow ,poniewaz Ninka od dawna mieszka za granica. Mimo wszystko Ninka uwaza, ze to rewolucyjne urzadzenie nie jest sprzedawalne w PL. Rozdzielacie wlos na cztery. Wiemy o co chodzi i czy homologacja czy dopuszczenie do sprzedazy wsio ryba. A otrzymanie CE to tyle  co dopuszczenie do sprzedazy suszarki do wlosow. O przydatnosci beda decydowaly fakty, czytaj wyniki badan.I nawet gdy beda rewelacyjne kobiety matki polki tego nie kupia. Nikt nie chce sam zdiagnozowac sobie raka.koncepcja jest do bani.potrzeba jeszcze 50 lat ,zeby w Pl urosla swiadomosc zagrozen. Do ginekologa tez chodza ,gdy juz jest prekanceroza  a moglyby wczesniej i to nic nie kosztuje. Pozostaje przy swoim. Jak juz powiedzialem ,dla was to kwestia wiary ja jestem ateistka.Buziaczek ,zeby wyszlo milo. Niestety widze -3.74% wlasnie .Mam wrazenie .ze sami ateisci na GPW

Ninka jak mniemam może nam wysłać co najwyżej dyplomy trzech zachodnich agencji towarzyskich z Hamburga, Amsterdamu i Paryża.
  • Re: Dla nowych akcjonariuszy .......co i jak !! Autor: ~braster_disaster [159.50.252.*]
    czyli ja tez jestem "powaznym inwestorem" w Waszych oczach jak nie sprzedalem bo juz sami tacy wg Was zostali. Dzieki. Trace kase ale przynajmniej jestem gosc.
  • Re: Dla nowych akcjonariuszy .......co i jak !! Autor: ~PoważnyInwestor [83.9.98.*]
    To taki, który widzi nie tylko chwilowe zmiany kursu.
    Warto zdawać sobie sprawę od czego zależą. Warto też zdawac sobie sprawę o wartości firmy dla dużych firm z branży.
    Negatywnie oceniam większość naszych polskich inwestorów. Mam nadzieję, że nie popsują tego co się buduje.
    Nie będzie łatwo. Wystarczy poczytać forum...
    Gratuluje samozadowolenia wszystkim tym co uważają, że wykształcenie nie jest potrzebne w interesach.
    Mam trochę inne doświadczenie.
    Pozdrawiam.
  • Re: Dla nowych akcjonariuszy .......co i jak !! Autor: ~taktak [31.61.140.*]
    link 

braster = 100 zł
    11BIT=200 zł

najlepsze spółki GPW pewniki sezonu letniego !!! pozdr.
  • Re: Dla nowych akcjonariuszy .......co i jak !! Autor: ~Mark [188.122.9.*]
    Super a kiedy może być być te 100zł?
  • Re: Dla nowych akcjonariuszy .......co i jak !! Autor: ~cichy [89.229.219.*]
    CORMAY TEŻ MIAŁ ZA ROK REWELACJĄ JAK BRASTER I KURS ZJECHAŁ Z 12 ZŁ NA OK. 2 ZETA OBY TU NIE BYŁO PODOBNIE BO ZYSKÓW BRAK TYLKO STRATY,
  • podziękuj Pawelczykowi i Szymańskiemu Autor: ~kozioł [37.190.213.*]
    bo im to zawdzięczasz. tu będą megazyski już za 2 lata!
  • Re: Dla nowych akcjonariuszy .......co i jak !! Autor: ~kasia [89.230.142.*]
    to warto wiedzieć.
  • Re: Dla nowych akcjonariuszy .......co i jak !! Autor: ~nagoniony [159.50.252.*]
    Przekonales mnie zdjeciem mikroskopu!
  • Re: Dla nowych akcjonariuszy .......co i jak !! Autor: ~ninka [194.158.250.*]
    Trzeba bylo sluchac ninki i sie nie siepac.Leca te papiery ,na ktorych Spekula chciala was wyzylowac krok po kroku teraz sami uciekaja
[x]
BRASTER -4,92% 0,58 2023-05-04 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.