• Dywidenda uchwalona Autor: ~ściana [31.61.136.*]
    To była tylko formalność
    :)
  • Re: Dywidenda uchwalona Autor: ~Greg [83.30.7.*]
    uchwalona ze nie bedzie. Czytaj ze zrozumieniem
  • Re: Dywidenda uchwalona Autor: ~Plex [5.60.254.*]
    zrezygnowali z dywidendy ale negocjuja 2 duze kontrakty i chca miec kase na start, czyli cos jest na rzeczy, czytajcie newsa na stronie spolki
  • Re: Dywidenda uchwalona Autor: ~ściana [31.61.136.*]
    Dnia 2015-06-24 o godz. 20:37 ~Greg napisał(a):
    > uchwalona ze nie bedzie. Czytaj ze zrozumieniem

Przepraszam, rzeczywiście nie zwróciłem uwagi na punkt o przeznaczeniu całości na kapitał zapasowy.

• Re: Dywidenda uchwalona Autor: ~pablo [194.146.217.*]
    Uchwała nr 13 mówi, że wszystko idzie na kapitał zapasowy.
    „Jesteśmy świadomi, że część Akcjonariuszy Spółki będzie rozczarowana podjętą uchwałą o przeznaczeniu całości zysku za 2014 rok na kapitał zapasowy Spółki. Jednakże, wiem także, że zrozumieją oni powody tej decyzji. Prowadzimy obecnie negocjacje dwóch istotnych kontraktów z zakresu budownictwa przemysłowego i mieszkaniowego. Postanowiliśmy zabezpieczyć posiadane środki w celu ewentualnego ich pozyskania i realizacji. Ponadto, nasi Akcjonariusze zwracają uwagę na wciąż niezadowalający poziom płynności Spółki. Choć wskaźniki rentowności oraz płynności rosną, to nadal nasza działalność wymaga angażowania wielu środków własnych. W związku z tym nie wykluczamy także możliwości skorzystania z dodatkowego zewnętrznego źródła finansowania. Podkreślam, że naszym celem jest dalszy rozwój AEDES oraz wzrost jej wartości dla naszych Akcjonariuszy.” – mówi Maciej Targosz, Prezes Zarządu AEDES S.A.

• Re: Dywidenda uchwalona Autor: ~aed [77.254.229.*]
    jak to nie będzie
    to ja jutro wywalam
    mam po 81gr
    myślałem że firma dba o akcjonariuszy mniejszościowych
    a tu du.pa
  • Re: Dywidenda uchwalona Autor: ~pablo [194.146.217.*]
    Czasami rozwój jest ważniejszy, niż chwilowy zastrzyk pieniędzy. Ważne, żeby wygrywali kontrakty.
    2 duze kontrakty i kurs leci znowu kilkaset procent w gore i lepiej na tym wyjdIemy niz na dywidendzie
  • Re: Dywidenda uchwalona Autor: ~obserwator [46.77.124.*]
    To bardzo mądra decyzja.Wypłata dywidendy byłaby niekorzystna dla spółki. Pisałem o tym już dawno.
  • Re: Dywidenda uchwalona Autor: ~Greg [83.30.7.*]
    nie rozumiem po co Ci dywidenda jak tu czasem jednego dnia kurs leci wiecej niż 14gr w jedna lub druga stronęstronę
[x]
AEDES 14,29% 0,10 2018-05-18 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.