Rekordowy rok Kredyt Inkaso z zyskiem netto powyżej 40 mln zł
- Wpływy z likwidowanych portfeli wierzytelności utrzymują się na rekordowym poziomie. Kwota ta przekroczyła 138 mln zł. Jednocześnie pozytywnie na wyniki wpływa wzrost udziału portfeli zagranicznych. Wzrost z 8 do 14% ma wymierny wpływ na poprawę wskaźników rentowności – powiedział na konferencji Piotr Podłowski, Dyrektor Działu Rachunkowości, Budżetowania i Raportowania Finansowego w Kredyt Inkaso SA.
Nie ma powodu by teraz kupować. Myślę, że trzeba właśnie odczekać teraz kilka tygodni i spokojnie porbierać. Wielkiego optymizmu mimo dobrych wyników nie widać więc to jeszcze nie ten czas.
A ja myślę, że jest duże prawdopodobieństwo, że jakiś duży podmiot zagraniczny kupi Kredyt Inkaso. Widać coraz większe zainteresowanie na rynku a ta spółka nadaje się idealnie. Nie bez przyczyny PRA nawiązało współpracę. Przy tak dynamicznym rozwoju ich dni wydaja się być policzone...
Kruk jest za duży żeby go kupić, poza tym wcale nie chce się sprzedawać. KI wydaje się być w idealnym momencie. Przy dobrym rynku duży podmiot może wejść i mieć znaczący udział w regionie.