tylko wtedy skonczy sie okradanie drobnych akcjonariuszy ,wszedzie na swiecie wiekszosciowy akcjonariusz wspolpracuje z mniejszosciowymi akcjonariuszami ,wyplaca wieksze dywidendy na rzecz drobnych ,
Nie ma co się kopać z koniem, mali i tak nie wygrają, nie ma również co się łudzić że instytucje kontrolne coś pomogą one i tak mają takich jak my gdzieś. W tamtym tygodniu była trzepanie w piątek należało kupić: Azoty, Jsw, Handlowy, Kęty, Intercars, Ursus z resztą cokolwiek dziś sprzedać kilka procent na +. Tu kierunek zaplanowany jest jeden 3zł optymistycznie a przy zawirowaniu 2,5 i nic więcej się nie zdarzy nie po to przez kilka lat kurs jest na takim poziomie żebyś ty czy ja mogli zarobić 500%. Ah nawet już się nie chce nic tu komentować pozdrowienia dla Wszystkich.
Zgłoś sprawę do KNF. Im więcej zgłoszeń dotyczących danej spółki tym szanse że szanowna instytucja zajmie się tematem jest większa. KNF jak większość instytucji tylko teoretycznie sprawuje kontrole nad rynkiem finansowym ale co się dziwić jak żyjemy w państwie które istnieje teoretycznie :)
Z doświadczenia, otrzymałem odpowiedź z KNF po 3 zgłoszeniach w temacie IPX i nierównego traktowania akcjonariuszy. Odpowiedź oczywiście o niczym zakończona stwierdzeniem : "Akcjonariusze mogą dochodzić naprawienia szkody na zasadach ogólnych, przy czym musi być spełniony warunek szkody wyrządzonej bezpośrednio akcjonariuszom"
Oczywiście wymianę korespondencji kontynuuję i tak jak pisałem proponuję składać zgłoszenia. Najlepiej w formie pisemnej wtedy zgodnie z KPA instytucja publiczna musi odpowiedzieć.
Jeżeli chodzi o stronę inwestycyjną to trzeba zdywersyfikować portfel bo na spółkach Romana nigdy nic nie wiadomo. Wg moich obserwacji IPX jest przygotowywany do połączenia z BRS. Żeby Roman miał pakiet kontrolny czyli przynajmniej 51% parytet między BRS a IPX musi być bardzo korzystny dla BRS.
Nie wiem czy słyszeliście: W dniu 18 czerwca 2015 r. prokurator Prokuratury Okręgowej w Warszawie skierował do Sądu Rejonowego dla Warszawy-Śródmieścia akt oskarżenia przeciwko Romanowi K. i Grażynie K. zarzucając im popełnienie wspólnie i w porozumieniu czynu z art. 183 ust. 1 ustawy z dnia 29 lipca 2005r. o obrocie instrumentami finansowymi w zw. z art. 12 kk. Jeśli Roman K to nasz Roman to będzie się musiał gęsto tłumaczyć sprawa dotyczy tylko 2013 i spółki B..... s.a. ale zawsze to coś na otarcie łez.
Sprzedaż akcji Alchemii do IPX też jest pewnie optymalizacją podatkową.
Oświadczenie tak samo bezczelne jak działania Romana. Efektywność naszego wymiaru sprawiedliwości to bez komentarza. Sprawa sprzed ponad 2 lat !!!
No i najważniejsze dla akcjonariuszy IPX. Sprawa dotyczy BRS a leci kurs IPX. Czy to jest normalne ? Kiedy prokuratura zajmie się działaniem na szkodę spółki przez wiodącego akcjonariusza ? Za 2 lata ? To dla IPX może być już za późno.
A myslalem,ze Impex jest ostatnia przyzwoita spolka Romka ktorej do konca nie zeszmaci. Przyszedl i czas na ta bo sadzac po ostatnim zachowaniu to nie jest lekka korekta po powolnych wzrostach tylko zejdziemy w najlepszym wypadku do 2.50.