Gwarant Agencja Ochrony wypłaci 0,40 zł dywidendy na akcję 2015-06-18 17:48 AA+A+
WZ spółki Gwarant Agencja Ochrony zdecydowało o wypłacie 0,40 zł dywidendy na akcję z zeszłorocznego zysku - poinformowała spółka w komunikacie. Łącznie na dywidendę trafi 2 mln zł. Dzień dywidendy ustalono na 16 lipca, a jej wypłata nastąpi 31 lipca.
Pozostała część z zysku w kwocie 307 tys. zł zasili kapitał zapasowy. Rok wcześniej spółka przeznaczyła na dywidendę 1,95 mln zł, co dało 0,39 zł na akcję. (PAP) sar/ ana/
Nie zauważyłem wcześniej że oni mają tak mały ff i rozmawiałem z ich głównym udziałowcem, nie planują nowych emisji a ich stabilny rozwój gwarantuje coroczną wypłatę dywidendy Chyba kupię sobie tych akcji jako fundusz emerytalny co roku sporo wpadnie do kieszeni z tego tytułu Pytanie ile będę musiał podbić kurs by dostać 100 kilo akcji Jeśli ktoś chce oddać większy pakiet to proszę o kontakt
Jest delikatna różnica pomiędzy tymi dwoma spółkami z korzyścią dla Gwarantu mianowicie po ustawieniu dywidendy na gwarant kurs nie pikuje a stabilnie rok w rok rośnie a na prolog spada na pysk! Poza tym gwarant to niecałe 7% ff a prolog bodajże 12% Zatem ja zakupię gwarant
Jemu chodziło o to że na gwarant po przyznaniu dywidendy kurs nie spada! A na prolog leci 30% w dół i można nic na tym nie ugrać wykresy nie kłamią Poza tym to najpierw będzie przydział na gwarant a później na prolog więc można tu i tu się pokusić o dodatkową kasę!