Ja napiszę przewrotnie dla ostudzenia gorących głów, że to jest okazja ale do wygenerowania straty, by pomniejszyć podatek od zysków - kurs jeszcze wysoko i trzeba się tylko spieszyć zanim spadnie o kolejne kilkadziesiąt %. Myślę, że do końca roku spokojnie uda się sprzedać po zawieszeniu (które zapewne nastąpi za brak raportu) i następnym odwieszeniu notowań.
Szczury uciekają z tonącego okrętu i to powiedzenie jest być może najbardziej adekwatne do obecnej sytuacji bez raportu, zarządu i rady nadzorczej oraz brakiem informacji z czego to wynika.
Dnia 2015-06-18 o godz. 14:20 ~xXx napisał(a): > Ja napiszę przewrotnie dla ostudzenia gorących głów, że to jest okazja ale do wygenerowania straty, by pomniejszyć podatek od zysków - kurs jeszcze wysoko i trzeba się tylko spieszyć zanim spadnie o kolejne kilkadziesiąt %. > Myślę, że do końca roku spokojnie uda się sprzedać po zawieszeniu (które zapewne nastąpi za brak raportu) i następnym odwieszeniu notowań. > > Szczury uciekają z tonącego okrętu i to powiedzenie jest być może najbardziej adekwatne do obecnej sytuacji bez raportu, zarządu i rady nadzorczej oraz brakiem informacji z czego to wynika.
No faktycznie miód i malina tylko straty na tej spółce robić. Od dzisiaj inwestujemy, aby skrytożercy w postaci Urzędu Skarbowemu pokazać gest Kozakiewicza.
patrząc na notowania to jest krucho, pierwsza nikła bariera dopiero przy 0,32 (11k) także dzisiaj z takim wynikiem się zamkniemy - kto ma za dużo podatku to może skorzystać :)
najprawdopodobniej ogłoszą upadłość inaczej by cokolwiek powiedzieli aby uspokoić akcjonariuszy, całe szczęście już za wiele nie spadnie - jedynie 34grosze do zera
Dnia 2015-06-18 o godz. 17:08 ~xXx napisał(a): > najprawdopodobniej ogłoszą upadłość inaczej by cokolwiek powiedzieli aby uspokoić akcjonariuszy, całe szczęście już za wiele nie spadnie - jedynie 34grosze do zera
Tylko jeśli ogłoszą upadłość to będzie znaczyło, że raporty były fikcyjne. Bo według raportów nie ma podstaw do ogłoszenia upadłości. A jeśli raporty były fikcyjne to to jest "przestępstwo" i ja je na pewno zgłoszę.
Jestem bardzo ciekawa co zrobią... czy faktycznie ogłoszą upadłość...
Ciekawy raport SII - jak widać patologia ma się dobrze na tym rynku: https://www.bankier.pl/wiadomosc/Az-137-spolek-z-NewConnect-na-bakier-z-przepisami-7265360.html
Po przygodzie z tą spółką widzę, że przydałyby się listy alertów na NC - wtedy bym ją omijał szerokim łukiem bądź przynajmniej wnikliwiej rozważał zakup akcji.
Dnia 2015-06-19 o godz. 15:31 ~xXx napisał(a): > Ciekawy raport SII - jak widać patologia ma się dobrze na tym rynku: > https://www.bankier.pl/wiadomosc/Az-137-spolek-z-NewConnect-na-bakier-z-przepisami-7265360.html > > Po przygodzie z tą spółką widzę, że przydałyby się listy alertów na NC - wtedy bym ją omijał szerokim łukiem bądź przynajmniej wnikliwiej rozważał zakup akcji.
Tylko nie wiem czy akurat ta spółka byłaby na tej liście alertów bo jeszcze nie tak dawno wyglądało, że spółka ma się całkiem dobrze...
Dnia 2015-06-19 o godz. 17:33 ~mm napisał(a): > nalezy zauwazayc, ze ktos te akcje kupuje, chyba nie po to by upasc, moze juz niedlugo trzeba bedzie kupowac, a zjazd jest celowy
Ktoś sprzedaje, ktoś kupuje. Obroty małe, kurs śmieszny. Pytanie kto jest sprzedającym a kto kupującym i czy któraś ze stron wie coś więcej (i właśnie dlatego, że wie to sprzedaje albo właśnie dlatego, że wie to kupuje) a może nikt nic nie wie i po prostu "przestraszeni" sprzedają a "odważni" kupują bo liczą na to, że to jest zaniżanie w celu odebrania akcji. Jak jest - nie wiem.
Dnia 2015-06-19 o godz. 17:44 ~MagK napisał(a): > Dnia 2015-06-19 o godz. 17:33 ~mm napisał(a): > > nalezy zauwazayc, ze ktos te akcje kupuje, chyba nie po to by upasc, moze juz niedlugo trzeba bedzie kupowac, a zjazd jest celowy > > Ktoś sprzedaje, ktoś kupuje. Obroty małe, kurs śmieszny. Pytanie kto jest sprzedającym a kto kupującym i czy któraś ze stron wie coś więcej (i właśnie dlatego, że wie to sprzedaje albo właśnie dlatego, że wie to kupuje) a może nikt nic nie wie i po prostu "przestraszeni" sprzedają a "odważni" kupują bo liczą na to, że to jest zaniżanie w celu odebrania akcji. Jak jest - nie wiem.
tak, wszyscy wiedzą że PO przegra wybory. I tu nic więcej nie trzeba tłumaczyć ...
Dnia 2015-06-19 o godz. 19:48 ~joker napisał(a): > Dnia 2015-06-19 o godz. 17:44 ~MagK napisał(a): > > Dnia 2015-06-19 o godz. 17:33 ~mm napisał(a): > > > nalezy zauwazayc, ze ktos te akcje kupuje, chyba nie po to by upasc, moze juz niedlugo trzeba bedzie kupowac, a zjazd jest celowy > > > > Ktoś sprzedaje, ktoś kupuje. Obroty małe, kurs śmieszny. Pytanie kto jest sprzedającym a kto kupującym i czy któraś ze stron wie coś więcej (i właśnie dlatego, że wie to sprzedaje albo właśnie dlatego, że wie to kupuje) a może nikt nic nie wie i po prostu "przestraszeni" sprzedają a "odważni" kupują bo liczą na to, że to jest zaniżanie w celu odebrania akcji. Jak jest - nie wiem. > > tak, wszyscy wiedzą że PO przegra wybory. I tu nic więcej nie trzeba tłumaczyć ...
A może jednak spróbowałbyś mi choć trochę wytłumaczyć?