zakładając że wzięli partię 25 tys. sz. płacąc po 100$ za 1 szt. wychodzi 10 mln zł... Błędem była rezygnacja w tych modelach z dual sim, bo sprzedaż ewidentnie nie idzie.
Miało być do operatorów, są przecież "super", ale po takich numerach jak z Cubem, żaden operator juz w PL im szansy nie da. Przez swoją własną nieudolność i oszczędności na serwisie teraz abonenci mogą sobie brać allview lub kazam.
Tak się składa że pracuje w salonie Play i osobiście sprzedałem z 20 Cube, problem z serwisem jest, fakt, ale dotyczy tylko terminów. Znam gorsze firmy. A co do Cube, to w styczniu stanowił 5% całej sprzedaży Play! A sprzedajemy najwięcej telefonów w kraju!
Moze i masz racje, nie mam tego jak sprawdzic, ale faktem jest, ze w styczniu (i pozniej) wszedl juz allview i kazam z lepsza oferta niz cube, myphone niczego nie wprowadzil... . Mialo byc pelno nowosci juz w kwietniu - infinity lte+, hammer infinity czy tablet infinity, l-line (z andkiem 5.0 i lte). Nie ma nic, firma miala problem nawet ze zwyklym lte w kolorze czarnym... idiotyczna polityka doprowadzili do katastrofy, poczuli sie jak samsung skoncza jako drobny stragan z chinszczyzna (dla akcjonariuszy dobrze by pewnie bylo, zeby skonczyli jak nokia, jesli juz poslugiwac sie analogiami do wielkich graczy :) ).
Witam fanclub myPhone, proponuję lekturę ostatnich raportów spółki. Wprowadzona została segmentacja przychodów, gdzie wyraznie widać że telefony nie stanowia nawet większości przychodów, a Wy ciągle o nich piszecie
43% - telefony, 43% - akcesoria do telefonow - z czego lwia czesc to akcesoria do modeli myphone wpychane detalistom za pol darmo razem z telefonami (patrz "bogate" zestawy sprzedazowe myphone w sklepach i na aukcjach - telefon i troche gadzetow forever za "friko").
Panowie, Cube się sprzedawał! Pozostałe wspomniane marki weszły, bo miały LTE a Cube nie! Zobaczcie na ich wykonanie. Jeden brand jest z Rumunii a drugi z Rosji.
No i teraz beda gonic to po biedronkach po 649 za sztuke, zeby na koniec drugiego kwartalu nie miec gory niesprzedanych zapsow w raporcie. Chcieli podpakowac cene pod operatorow na poczatku - skutek - wszyscy sie na nich wypieli, zostali z zapasami jednosimowcow do sprzedazy na otwartym rynku i jeszcze weszli wczesniej egzotyczni w Polsce dystrubutorzy chinszczyzny. Wywalili kupe kasy na targi, efekt oprocz kosztow zaden (przy blisko 50% spadk normalny zarzad by mikro umowe oglosil nawet). Zarzad do wymiany, bo widac, ze obrali kurs... pytanie czy na mielizne czy na dno.
Z innej bajki: ostatnio zauważyłem, ze te same automaty są podłączone do tfone i komputronika, spójrzcie np.teraz, identyczny suwak, mam tez podejrzenia ze także na 01cybaton: podobne albo bardzo zbliżone liczby w ofertach, tez czesto te same koncowki tych liczb (czyzby jakis kod?), podobne ruchy intra-day i intra-week, do sprawdzenia czy te same IP i style naganiania naganiaczy