Zaglądam sobie na EBI w nadziei na raport za 2014 r. a tu kolejny komunikat o rezygnacjach...
Raport EBI numer 14/2015 data dodania 2015-06-15 22:20:15 spółka AGTES Spółka Akcyjna Rezygnacja Członków Rady Nadzorczej
Zarząd AGTES S.A. (Emitent) informuje, iż w dniu dzisiejszym otrzymał informację o rezygnacji Pana Jerzego Dmochowskiego oraz Pana Henryka Grobelnego z pełnienia funkcji Członka Rady Nadzorczej Emitenta.
Osoby reprezentujące spółkę: Tadeusz Jędras - Prezes Zarządu
I jeszcze jedna "fajna" rzecz - nowy prezes zarządu (Tadeusz Jędras) nie jest nawet zgłoszony w KRS... W KRS jest nadal stary zarząd i rada nadzorcza o dużym składzie, z której też już niewielu zostało.
rezygrnacje rezygnacjami - ale niepokojace jest to ze z wladz spolki odchodzą osoby - twórcy społki - to oni prowadzili dzialalnosc, i wiedzieli co i jak
Dnia 2015-06-16 o godz. 08:44 ~jank napisał(a): > rezygrnacje rezygnacjami - ale niepokojace jest to ze z wladz spolki odchodzą osoby - twórcy społki - to oni prowadzili dzialalnosc, i wiedzieli co i jak > > albo to jest przejecie albo zwijanie
A widzisz jakieś wytłumaczenie dla przejęcia? Bo ja nie bardzo. Kto ich przejmuje i po co? Altus? I co sam będzie prowadził działalność. Poza tym ja wcale nie jestem przekonana, że Jędras jest od Altusa. Osiecki był od Altusa ale on też zrezygnował z rady nadzorczej. W radzie zostali panowie z tych 2 fundów - oni przejmują spółkę???
Dnia 2015-06-16 o godz. 09:17 ~jank napisał(a): > ja cała sprawę nadal łączę z borutą i uważam ze to co sie dzieje w agtesie to są jakieś rozliczenia tamtej wojny...
No wiem, że tak łączysz. Ja trochę też. Ale mi z kolei nie pasuje przejęcie Agtesa przez Altusa... bo jak pisałam wydaje mi się, że sami tej spółki nie poprowadzą - co również potwierdzasz pisząc, że odeszli ludzie, którzy tą spółkę prowadzli i wiedzieli co i jak. Z drugiej strony to nie wiem czy oni byli w spółce zatrudnieni (oprócz tego, że byli w zarządzie) i czy wraz z rezygnacją z zarządu zrezygnowali z pracy w Agtesie???
Dnia 2015-06-16 o godz. 09:26 daro_1975 napisał(a): > obawiam sie ze to juz koniec-jak bym mial zyski na innych spółkach to bym to sprzedal by optymalizowac podatek...
A jak byś nie miał zysków to co byś zrobił? No i poza tym widzisz tu chętnych do zakupu tych akcji?
Ps. My tu sobie gadu gadu... a tymczasem kurs 0,50 zł. Jeśli zysk netto za 2014 jest taki jak podano w raporcie za 4Q 2014 tj. 0,56 zł na akcję to trzeba przyznać, że ta spółka to kuriozum...
no niestety nie mam zysków wiec trzymam to dziadostwo bo i tak realne pieniądze przy sprzedazy niewielkie-zwlaszcza w porownaniu z cena zakupu (ot natura ludzka-łudzę się i liczę na cud)
Dnia 2015-06-16 o godz. 09:46 daro_1975 napisał(a): > no niestety nie mam zysków wiec trzymam to dziadostwo bo i tak realne pieniądze przy sprzedazy niewielkie-zwlaszcza w porownaniu z cena zakupu (ot natura ludzka-łudzę się i liczę na cud)