Najwyższy czas to zabrać swoje pieniądze z GPW i poszukać jakiś normalniejszych rynków, szkoda bo Ameryka bardzo wysoko i trochę strach. Tu zawsze będziemy frajerami od dawania kapitału jak potrzeba, później zwała i odebranie akcji za 1/5 ceny. Nie będę wypowiadał się o wszystkich spółkach Karkosika, byłem na Hutmenie a teraz już tylko tu - skala żenady i ignorowania małych inwestorów jest wręcz zatrważająca. Wycena spółek to kpina ale niestety przy zarządach których jedynym celem jest transfer środków do Karkosika lub Boryszewa to nic więcej jak 3,5 nas nie spotka. Swoją drogą przy kompletnym braku popytu będzie jak co roku na wakacje z -20% także jak obronimy 3 złote to sukces. Osobiście obawiam się że chłopaki skorygują na 2,5-2,7. Smutne to jest, szczególnie dla inwestorów długoterminowych, ja osobiście jestem tu kilka lat w tym czasie spółka zarobiła już prawie więcej netto niż jest warta - dziwne ale prawdziwe - kurs nawet nie jest w stanie osiągnąć wk. Gdyby wszystkie zyski zainwestować w obligację firm to dziś co roku powinniśmy mieć około 30 baniek a mamy super wartościowe akcje alchemii, Boryszewa, mniejszościowe udziały w własnych działkach no i obligacje ile jakie to już pewnie zarząd nie wie. Zapomniałbym mamy jeszcze pieniądze pożyczone Boryszewowi - kiedyś kupowaliśmy za nasze na ich zlecenie akcje Boryszewa (w komunikatach można odnaleźć) ale nie wyjaśniam bo sam tego nie rozumiem - ps. pewnie nikt tego nie rozumie ale kasa popłynęła. Pozdrawiam i przepraszam wszystkich optymistów za mój pesymizm ja tak to postrzegam jak ktoś inaczej to niech dokupuje i ufa Karkosikowi może kiedyś ?