Aktywa razem za 2012 rok to 30.820 tyś zł; za 2013 rok to 33.571 tyś. zł. za 2014 rok to 41.621 tyś. zł
Przychody ze sprzedaży za 2012 rok to 19.158 tyś zł; za 2013 rok to 20.592 tyś zł. za 2014 rok to 21.749 tyś zł.
Zysk brutto za 2012 rok to 1.052 tyś zł; za 2013 rok to 1.747 tyś zł. za 2014 rok to 1.807 tyś zł.
Zysk netto za 2012 rok to 816 tyś zł; za 2013 rok to 1.384 tyś zł. za 2014 rok to 1.411 tyś zł.
Gdyby ktoś chciał się zapoznać z całym Rachunkiem zysków i strat, Bilansem, Zestawieniem zmian w kapitale własnym, oraz Rachunkiem przepływów pieniężnych to mogę mu przesłać odpłatnie skany na pocztę elektroniczną. 5 stron za kwotę 12,5 zł, jest to dużo taniej niż płacenie w biurze maklerskim za potwierdzenie bycia akcjonariuszem i przemieszczanie się w czasie i przestrzeni do Spółki lub korzystanie z poczty. Adres na który kierować zapytania o opłatę to kiss6@wp.pl. Usługa obowiązuje do dnia 18 czerwca włącznie.
Pro publico bono mogę dodać, że na koniec 2013 drobnych akcjonariuszy było 13 %; obecnie czyli na koniec 2014 główny udziałowiec posiada 89,96 % akcji co daje 10,04% w posiadaniu drobnych, czyli 62094 akcje zmieniły właściciela po cenie 8,45 zł w 2014.
Cena akcji proponowana w wezwaniu, w 2014 to 9,45 zł , zdaje się, gdyż korzystam z pamięci, a nie jak napisałem powyżej 8,45. Natomiast 2015 była podniesiona do 12,45 zł. To dla porządku.
Jeśli na koniec 2014r w posiadaniu drobnych akcjonariuszy rzeczywiście było tylko 10,04% akcji PMD i jeśli Pan Piotr Nadolski nie sprzedał nic ze swojego pakietu akcji - a wg danych na bankierze w 2013 r dysponował pakietem 5,72% akcji Permedii - to teraz od Pana Nadolskiego zależy czy głównemu udziałowcowi uda się zebrać 95% akcji. My już niewiele mamy do powiedzenia. Dane które przekazałeś na forum na pewno nie pochodzą z KRSu bo sprawozdanie jeszcze nie zostało tam złożone - a więc najprawdopodobniej uzyskałeś je z Permedii. Może masz wiedzę na temat wysokości proponowanej dywidendy?
"Pytanie dotyczyło tego co napisałeś w tym miejscu: "- informacje na temat sprawozdania finansowego i sytuacji spółki uzyskasz w KRSie" Czy te sprawozdania finansowe można ściągnąć z KRSu przez internet ? Jeśli tak, to, czy jest to usługa płatna czy finansowana publicznie i jaki byłby link gdzie można pobrać takie sprawozdanie, i nie tylko spółki tej której dotyczy to forum ale innych spółek które składają sprawozdania ? Czyli jak się poruszać w KRSie aby uzyskać sprawozdanie?"
Odnośnie pytania pana Optymianina do mnie, odpowiem że nie wiem jaka będzie dywidenda ale można ją łatwo wyliczyć z pozytywnego zaopiniowania przez Radę Nadzorczą przeznaczenia części kwoty kapitału zapasowego na dywidendę oraz w całości zysku uzyskanego w 2014. Co daje 5 zł na akcję.
Z mojego punktu widzenia Spółka nie ma tyle gotówki, ale gotówka jest potrzebna tylko do wypłaty dywidendy dla mniejszościowych, duży akcjonariusz MW Chemie pewnie skompensuje swoje zobowiązania wobec Spółki.
Co do odpowiedzi na Twoje pytania - nie odpowiedziałem bo nie jestem do końca pewien jak to wygląda i nie chce nikogo wprowadzać w błąd. Wiem, że w internetowej wersji MSiG uzyskasz informacje o samym fakcie złożenia sprawozdania w KRSie ale bez dostępu do treści tego sprawozdania. Wiem, że bez problemu uzyskasz dostęp do sprawozdania złożonego w KRSie będąc fizycznie we właściwym Sadzie Rejonowym ale nie wiem czy jest możliwość wglądu w sprawozdanie przez internet - bardzo możliwe, że nie, bo jest ono składane do KRSu w wersji papierowej - jeśli nic się w tej kwestii ostatnio nie zmieniło. Ale jeśli wywiadownie gospodarcze udostępniają odpłatnie sprawozdania wraz z ich analizą to zapewne istnieje jakiś sposób na ich szybkie i tanie (darmowe?) pozyskanie.
Odnośnie MSiG miałem to rozpracowane. Odnośnie KRS-u nie.
Interesowało mnie to z tego względu, że sprawozdanie MW Chemie s.r. o. za 2013 mogę sobie ściągnąć przez internet z czeskiego systemu sądowniczego za darmo. Jest to spółka finansowa której praktycznie jedynym znaczącym aktywem jest Permedia.
Jeśli w Polsce się nie da ściągać na dzień dzisiejszy z KRS-u przez internet to jesteśmy w tym względzie za Czechami i pewnie nie tylko 10 lat do tylu, gdyż z czeskim dobrze funkcjonującym systemem zapoznałem się już w 2007.
Pewnie wynika to w Polsce z nawarstwionej korupcji związanej z tym, że wielu pośredników chce zarobić na informacjach które winny być w łatwy sposób dostępne publicznie.
Przypomnę, że moja oferta związana ze sprawozdaniem jest o tyle lepsza, że dotyczy materiału jeszcze nigdzie nie opublikowanego i będzie obowiązywała tyko do końca dzisiejszego dnia. Więc kto chce kupić tanio sprawozdanie niech wyśle elist do końca dnia.