• Wyniki finansowe za 2014 Autor: ~Dim [83.243.32.*]
    Aktywa razem za 2012 rok to 30.820 tyś zł;
    za 2013 rok to 33.571 tyś. zł.
    za 2014 rok to 41.621 tyś. zł

Przychody ze sprzedaży za 2012 rok to 19.158 tyś zł;
    za 2013 rok to 20.592 tyś zł.
    za 2014 rok to 21.749 tyś zł.

Zysk brutto za 2012 rok to 1.052 tyś zł;
    za 2013 rok to 1.747 tyś zł.
    za 2014 rok to 1.807 tyś zł.

Zysk netto za 2012 rok to 816 tyś zł;
    za 2013 rok to 1.384 tyś zł.
    za 2014 rok to 1.411 tyś zł.

Gdyby ktoś chciał się zapoznać z całym Rachunkiem zysków i strat, Bilansem, Zestawieniem zmian w kapitale własnym, oraz Rachunkiem przepływów pieniężnych to mogę mu przesłać odpłatnie skany na pocztę elektroniczną. 5 stron za kwotę 12,5 zł, jest to dużo taniej niż płacenie w biurze maklerskim za potwierdzenie bycia akcjonariuszem i przemieszczanie się w czasie i przestrzeni do Spółki lub korzystanie z poczty. Adres na który kierować zapytania o opłatę to kiss6@wp.pl. Usługa obowiązuje do dnia 18 czerwca włącznie.

Pro publico bono mogę dodać, że na koniec 2013 drobnych akcjonariuszy było 13 %; obecnie czyli na koniec 2014 główny udziałowiec posiada 89,96 % akcji co daje 10,04% w posiadaniu drobnych, czyli 62094 akcje zmieniły właściciela po cenie 8,45 zł w 2014.
  • Re: Wkradł się mały błąd. Autor: ~Dim [83.243.32.*]
    Cena akcji proponowana w wezwaniu, w 2014 to 9,45 zł , zdaje się, gdyż korzystam z pamięci, a nie jak napisałem powyżej 8,45.
    Natomiast 2015 była podniesiona do 12,45 zł.
    To dla porządku.
  • Re: Wyniki finansowe za 2014 Autor: ~Optimianin [188.146.78.*]
    Jeśli na koniec 2014r w posiadaniu drobnych akcjonariuszy rzeczywiście było tylko 10,04% akcji PMD i jeśli Pan Piotr Nadolski nie sprzedał nic ze swojego pakietu akcji - a wg danych na bankierze w 2013 r dysponował pakietem 5,72% akcji Permedii - to teraz od Pana Nadolskiego zależy czy głównemu udziałowcowi uda się zebrać 95% akcji. My już niewiele mamy do powiedzenia.
    Dane które przekazałeś na forum na pewno nie pochodzą z KRSu bo sprawozdanie jeszcze nie zostało tam złożone - a więc najprawdopodobniej uzyskałeś je z Permedii. Może masz wiedzę na temat wysokości proponowanej dywidendy?
  • Na moje pytanie nie odpowiedział. Powturzę. Odpowiada pan Optymianin. Autor: ~Dim [83.243.32.*]
    "Pytanie dotyczyło tego co napisałeś w tym miejscu: "- informacje na temat sprawozdania finansowego i sytuacji spółki uzyskasz w KRSie"
    Czy te sprawozdania finansowe można ściągnąć z KRSu przez internet ?
    Jeśli tak, to, czy jest to usługa płatna czy finansowana publicznie i jaki byłby link gdzie można pobrać takie sprawozdanie, i nie tylko spółki tej której dotyczy to forum ale innych spółek które składają sprawozdania ?
    Czyli jak się poruszać w KRSie aby uzyskać sprawozdanie?"

Odnośnie pytania pana Optymianina do mnie, odpowiem że nie wiem jaka będzie dywidenda ale można ją łatwo wyliczyć z pozytywnego zaopiniowania przez Radę Nadzorczą przeznaczenia części kwoty kapitału zapasowego na dywidendę oraz w całości zysku uzyskanego w 2014. Co daje 5 zł na akcję.

Z mojego punktu widzenia Spółka nie ma tyle gotówki, ale gotówka jest potrzebna tylko do wypłaty dywidendy dla mniejszościowych, duży akcjonariusz MW Chemie pewnie skompensuje swoje zobowiązania wobec Spółki.
  • Re: Na moje pytanie nie odpowiedział. Autor: ~Optimianin [213.158.218.*]
    Co do odpowiedzi na Twoje pytania - nie odpowiedziałem bo nie jestem do końca pewien jak to wygląda i nie chce nikogo wprowadzać w błąd. Wiem, że w internetowej wersji MSiG uzyskasz informacje o samym fakcie złożenia sprawozdania w KRSie ale bez dostępu do treści tego sprawozdania. Wiem, że bez problemu uzyskasz dostęp do sprawozdania złożonego w KRSie będąc fizycznie we właściwym Sadzie Rejonowym ale nie wiem czy jest możliwość wglądu w sprawozdanie przez internet - bardzo możliwe, że nie, bo jest ono składane do KRSu w wersji papierowej - jeśli nic się w tej kwestii ostatnio nie zmieniło. Ale jeśli wywiadownie gospodarcze udostępniają odpłatnie sprawozdania wraz z ich analizą to zapewne istnieje jakiś sposób na ich szybkie i tanie (darmowe?) pozyskanie.
  • Re: Na moje pytanie odpowiedział. Autor: ~Dim [83.243.32.*]
    Bardzo dziękuję za czytelne wyłożenie sprawy.

Odnośnie MSiG miałem to rozpracowane. Odnośnie KRS-u nie.

Interesowało mnie to z tego względu, że sprawozdanie MW Chemie s.r. o. za 2013 mogę sobie ściągnąć przez internet z czeskiego systemu sądowniczego za darmo. Jest to spółka finansowa której praktycznie jedynym znaczącym aktywem jest Permedia.

Jeśli w Polsce się nie da ściągać na dzień dzisiejszy z KRS-u przez internet to jesteśmy w tym względzie za Czechami i pewnie nie tylko 10 lat do tylu, gdyż z czeskim dobrze funkcjonującym systemem zapoznałem się już w 2007.

Pewnie wynika to w Polsce z nawarstwionej korupcji związanej z tym, że wielu pośredników chce zarobić na informacjach które winny być w łatwy sposób dostępne publicznie.

Przypomnę, że moja oferta związana ze sprawozdaniem jest o tyle lepsza, że dotyczy materiału jeszcze nigdzie nie opublikowanego i będzie obowiązywała tyko do końca dzisiejszego dnia. Więc kto chce kupić tanio sprawozdanie niech wyśle elist do końca dnia.

[x]
PERMEDIA -1,79% 8,00 2013-12-12 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.