zauważyłem, że kurs Capitala w dłuższej perspektywie podąża za kursem Duonu (w proporcji 1:1). Myślę, że dla Duonu kwestia miesięcy, jak przekroczy na stałe 3,00 - a za nim Capital ;)
Zauważyłem również to, oznacza to że tylko DUO stanowi wartość portfela CAP ? a może to ci sami rozdający ? jak czytam o wezwaniu na akcje to mi się ulewa,kto tu takie bzdury produkuje.?
Ludziom wezwanie pomyliło się ze skupem i skup trwa = przykład dzisiejsza sesja co by za szybko nie rosło droga na szczyty będzie długa i męcząca , chyba że coś się stanie pozytywnego na GPW
znany skup oficjalny na pewno nie trwa, bo nie było komunikatów, nie wiem, czy FIZ też by musiał informować, to jest może jakaś droga, do weryfikacji
co do skupu to byłby wolny, nawet ujemnie wolny :-) nie wierzę w taki marazm i spadki w przypadku skupu akcji, coś by się więcej działo
papier z grubsza jest martwy, co ktoś chce więcej sprzedać/kupić to nie ma komu/od kogo, dzisiejsze stopy w liczbie ok. 15 000 akcji dały tko 1,00 PLN, to jest dla mnie dramat, mam te akcje na długo, ale na razie to słabo idzie, wyjść nie ma jak bez zbijania kursu nie wiadomo na jaki poziom
W trakcie pierwszych trzech kwartałów od rozpoczęcia sprzedaży certyfikatów zewnętrznym inwestorom subfundusze CP FIZ zanotowały stopy zwrotu +28,3% (CP Private Equity) oraz +21,7% (CP Absolute Return). W tym samym okresie wartość WIG, indeksu szerokiego rynku akcji GPW, spadła o 2,8%. Drugi kwartał 2015 roku był kolejnym okresem, w którym pomimo spadków na rynku akcji fundusz CP FIZ zanotował wzrosty – wycena subfunduszu Absolute Return wzrosła o prawie 5%, a subfunduszu Private Equity – o blisko 7%. W tym samym okresie indeks WIG spadł o niecałe 1,5%.
Panowie na WDM SA szykuje się wybicie kurs był zaniżany a teraz szykuje się przejęcie spółki przez wielką firmę z Ameryki Północnej.Tu będą duże wzrosty.Pozdrawiam
My tu o korelacji kursu której nie ma Duon+Geko to kapitalizacja Capitala na GPW a resztę Onico, Monetia i przyszłą perełkę Symbio razem z Backiem dostajemy za darmo, tak za darmo wystarczy kilka dobrych inf z Capitala i jestesmy powyżej 3 pln. pozdrawiam cierpliwie czekających