generałowie się pokłócili. Jedni chcą sprzedać cześć akcji by ratować swoje majątki na Borucie. Inni im na złość robią tak by kurs był jak najniższy. Wcześniej nadzwyczaj szybkie odwołanie prognozy( ale to ze raportu nie ma i dlaczego to nawet nikt nie pierdnie) i przesuniecie przychodów na następne kwartały. Takie jest moje zdanie.
Dnia 2015-06-08 o godz. 19:20 ~jacek napisał(a): > generałowie się pokłócili. Jedni chcą sprzedać cześć akcji by ratować swoje majątki na Borucie. Inni im na złość robią tak by kurs był jak najniższy. Wcześniej nadzwyczaj szybkie odwołanie prognozy( ale to ze raportu nie ma i dlaczego to nawet nikt nie pierdnie) i przesuniecie przychodów na następne kwartały. Takie jest moje zdanie.
Jeśli jest tak jak piszesz to chyba mamy impas, który nie wiadomo jak długo może potrwać. Kurs na dnie, raportu brak. Nikt się tą spółką nie interesuje i nie zainteresuje, jeśli tak to będzie wyglądać. Dadzą ten raport w ogóle? Bo może nie dadzą? Generałowie się kłócą a biedni drobni akcjonariusze się zamartwiają co się dzieje...
to odwołanie całego zarządu jest dziwne (wstawiono gościa z zewnątrz) - a moze to jest przejecie ???
hipoteza alternatywna (wobec tej o wojnie generałów i pawlikowskiego) jest nastepujaca: 1. pawlikowski wciasnął altusowi TFI akcje boruty po 2,5 czy coś takiego - 7 mln akcji po kosmicznej cenie 2. altus tfi wypowiedzial wojnę pawlikowskiemu 3. utopił borutę i nadal ją topi 4. przejął kontrolę na agtesem 5. w tej chwili trwa okrs chaosu - ale miejsmy nadzieje ze wszystko sie wyjsni i nowy wlasciciel zaporwadzi porzadek...
Dnia 2015-06-08 o godz. 21:46 ~jank napisał(a): > to odwołanie całego zarządu jest dziwne (wstawiono gościa z zewnątrz) - a moze to jest przejecie ??? > > hipoteza alternatywna (wobec tej o wojnie generałów i pawlikowskiego) jest nastepujaca: > 1. pawlikowski wciasnął altusowi TFI akcje boruty po 2,5 czy coś takiego - 7 mln akcji po kosmicznej cenie > 2. altus tfi wypowiedzial wojnę pawlikowskiemu > 3. utopił borutę i nadal ją topi > 4. przejął kontrolę na agtesem > 5. w tej chwili trwa okrs chaosu - ale miejsmy nadzieje ze wszystko sie wyjsni i nowy wlasciciel zaporwadzi porzadek... >
To odwołanie zarządu to według komunikatu rezygnacja zarządu... czyli sami zrezygnowali... A gość nie jest tak do końca z zewnątrz bo wcześniej był w radzie nadzorczej. No i nie bardzo to widać, że Altus przejął kontrolę nad Agtesem...
Dnia 2015-06-08 o godz. 23:32 ~jank napisał(a): > no wlasnie - wczesniej gosc byl rn jako przedstawiciel altusa...
Aaa... nie wiedziałam, że to był/jest przedstawiciel Altusa...
> zarzad zrezygnowal bo zmiany wlascicielskie sa juz ugadane tylko nie zrealizowane oficjalniei nie ogloszone...
I to mnie dziwi, że tak sami zrezygnowali. Dali się wysiudać z interesu? Dlaczego i jak się ugadali? No i jeśli tak by było to dlaczego Altus sprzedał swoje akcje? Część z nich sprzedał Pawlikowskiemu i Tonbo Investments. Myślałam, że za Tonbo kryje się Pawlikowski...
> trudno znalezc inne racjonalne rozwiazanie dla tej lamigowki
Ja się boję, że rozwiązanie jest inne... że stary zarząd coś narozrabiał i teraz po prostu ucieka... Chociaż z drugiej strony jakby coś narozrabiał to chyba uciekaliby też z akcji a takiej ucieczki nie widać. Owszem kurs spadł ale obroty nie wskazują na ucieczkę z akcji...
Tylko dlaczego nie dają raportu za 2014 rok? Co to ma na celu?
Napisze krótko i na temat firma ma w d...pie swoich akcjonariuszy, a co do głównych akcjonariuszy, to żeby sprzedać akcje trzeba najpierw znaleźć kupujących. Po kursie widać, że ich po prostu nie ma.