Dnia 2015-06-08 o godz. 16:14 ~Maestro napisał(a): > a teraz ubierają na max-a po 1 gr > jak tylko zbiorą po PKC z prawej zaraz nowa partia jest ustawiana
i kolejny MILION sr...u po 1 gr ubiór na Max-a ....a upały idą podobno ??
To jest dobre! Padło info o likwidacji i co? Rekordowy wolumen obrotów na tej spółce od początku jej istnienia :))) Aż inie mogę się doczekać co będzie dalej :) Ale na pewno nie koniec!
Dziś dużo, bardzo dużo wyrzucili, jutro pewnie kilkadziesiąt milionów pozbędą się, to chyba początek duzych zrzutów. Jest 260mln to powinni do piątku wyrzucić wszystko. Ale będa wolumeny duże.
Wyjaśnię Ci kto i po co kupuje. Stratni inwestorzy muszą zaliczyć sprzedaż bo inaczej nie będą mogli wykazać straty podatkowej do potrącenia z zyskami na innych papierach, dlatego opłaca im się zrobić transakcję zanim spółka przestanie istnieć.
Jutro to na pkc miliony po takiej wiadomości, załamani jesteśmy, ze 100 milionów no bo jak dzisiaj na starcie było tylko 30 to jutro pewnie 50,100, i nawt 200 i to PKC, załamka na całego, powaga, niema co żartować.
Mnie nie chodzi o to kto ile wywalił, bo to, że wywalają po takiej informacji to jest naturalne. Chodzi mi o to kto i dlaczego kupił. Te akcje nie idą przecież w próżnie. Transakcja zostaje zawiązana w momencie kiedy jest zlecenie sprzedaży i znajduje się na to kupiec. Jak nie będzie kupca to nie będzie sprzedaży. Czyli 36 mln akcji ktoś kupił!!! Na pewno nie dlatego, że był głupi i nie widział informacji.
Jakie to dziwne myslenie z tą stratą podatkową. Po co mi ta strata, na którą musze wyłożyc pieniądze na zakup. Przecież kwota podatku do zaplacenia będzie chyba niższa niz pieniądze zainwestowane w wykazanie straty! Czy to nie sztuka dla sztuki?
Nie będzie niższa - Jak jest pan A, który kupował np. po 15 groszy i pan B, który kupował też po 15 groszy, to żeby móc odliczyć stratę podatkową muszą sobie nawzajem sprzedać po 1 grosz. Obaj wychodzą z tego z niezmienioną kasą (każdy sprzedał i kupił po 1 grosz) ale z możliwością odliczenia strat podatkowych w następnych latach.
jak kupił i sprzedał , nawet po 1 groszu , to co mu sie zmieni? Gdzie tu strata podatkowa. Przecież efekt tej transakcji jest zerowy. Strat nie możesz sobie wybiórczo odliczać, bo rachunek jest "per saldo".
Obstawiam że będzie umorzenie wniosku jak to przystało na tego typu zagrywki , forme prawną spełnili ale sąd nie podtrzyma, zobowiązania nie przekraczają majątku firmy. DO 2 miesiecy są d ma cas na rozpatrzenia tego wniosku o ile go donieśli bo tego nie wiadomo czy prezes go podpisał. W ich przypadku nic mnie nie zdziwi.
Dnia 2015-06-09 o godz. 12:41 ~vbol napisał(a): > Obstawiam że będzie umorzenie wniosku jak to przystało na tego typu zagrywki , forme prawną spełnili ale sąd nie podtrzyma, zobowiązania nie przekraczają majątku firmy. DO 2 miesiecy są d ma cas na rozpatrzenia tego wniosku o ile go donieśli bo tego nie wiadomo czy prezes go podpisał. W ich przypadku nic mnie nie zdziwi.
jaki z tego Ewo wniosek? Iść za leszczami i kupować po 1 gr. To nie leszcze moja droga. Leszcze ulegaja ogólnej panice. A k tu ktoś mądrze myśli. Bo po 1 gr nie kupić to trzeba byc frajerem. Ryzyko niewielkie a mozna uzyskać przebitke może nawet i 5 -cio krotną. Podobne przypadki, z upadłościami można mnożyć
Dnia 2015-06-09 o godz. 13:24 ~jacek napisał(a): > jaki z tego Ewo wniosek? Iść za leszczami i kupować po 1 gr. To nie leszcze moja droga. Leszcze ulegaja ogólnej panice. A k tu ktoś mądrze myśli. Bo po 1 gr nie kupić to trzeba byc frajerem. Ryzyko niewielkie a mozna uzyskać przebitke może nawet i 5 -cio krotną. Podobne przypadki, z upadłościami można mnożyć
Skończy się tak jak przy poprzednim pozwie, poobserwuję na razie z boku