• ROBÓJ Autor: ~Metamorfoza [31.61.138.*]
    Rozbój w biały dzień.WK Presspublici na 28.05.2015 to 38.005,7 tys zł.WK Gremmedia na 31.03.2015 to 46.829 ,0 tys.zł.Do określenia wartości wkładu wybrano metodę SAN (i wyszło 251.965,1 tys.zł ) jako oddającą wartość rynkową ,natomiast do określenia ceny emisyjnej wybrano najniższą z możliwych-czyli nominalną.(no przecież Gremmedia notowana jest na GPW-i jej wycena jest jak najbardziej aktualna).Następny przykład kpiarstwa z drobnych akcjonariuszy.Ciekaw jestem dalszego ciągu-czy ktoś to przerwie w końcu.
  • Re: ROBÓJ Autor: ~mors [91.199.250.*]
    Były już sytuacje budzące niepokój i proces był rozwiązaniem https://www.bankier.pl/wiadomosc/GREMI-MEDIA-Uchylenie-przez-Sas-uchwaly-Nadzwyczajnego-Walnego-Zgromadzenia-3218669.html
  • Re: ROBÓJ Autor: atd [77.6.15.*]
    Dnia 2015-06-04 o godz. 12:36 ~mors napisał(a):
    > Były już sytuacje budzące niepokój i proces był rozwiązaniem https://www.bankier.pl/wiadomosc/GREMI-MEDIA-Uchylenie-przez-Sas-uchwaly-Nadzwyczajnego-Walnego-Zgromadzenia-3218669.html

Czy możesz podać jakieś konkretne efekty wyroków sądowych? Zaskarżenie niewypłacania dywidendy i połączenia w "Przekrojem" mają prawomocne wyroku i co to dało? Wielkie G... Są tylko małe wzmianki w raportach okresowych - konsekwencji żadnych!
    Zgadza się...jakby. Masz lepszą, skuteczniejszą propozycję?
  • Re: ROBÓJ Autor: ~wsd [87.205.213.*]
    moze pis po wyborach zajmie sie sprawą

Dnia 2015-06-04 o godz. 13:21 ~mors napisał(a):
    > Zgadza się...jakby. Masz lepszą, skuteczniejszą propozycję?

Nie mam nic przeciwko przejęciu Presspubliki przez Gremi Media. Nawet do tzw. "wyceny" ciężko się przyczepić patrząc na referencje rzeczoznawcy. Ale dlaczego emisja po cenie nominalnej, skoro wartość księgowa Gremi Media to prawie 10 PLN? Niech wyemitują akcje po wartości księgowej! Emisja po nominale w tej chwili miażdży mniejszościowych i spycha na margines.
    I dlatego trzeba to zaskarżać i zbierać argumenty. Coż można innego?
  • Re: ROBÓJ Autor: ~Metamorfoza [31.61.138.*]
    W każdym razie nie ma mojej zgody na taką emisje.Wycenimy GREMMEDIA ta samą metodą(SAN)-albo wracamy w emisji do dawnej ceny nominalnej czyli 10 zł.Wszystko związane z obniżeniem wartości nominalnej akcji robione było z myślą o tej emisji.29.06.2015 mija dokładnie 3 lata i można przeprowadzić zmiany statutu.I oczywiście wyrolować wszystkich którzy mają w portfelu akcje obejmowane w ofercie publicznej po 18 zł..Wieżę ,że ten numer nie przejdzie.
    Jest jeszcze prostsze rozwiązanie: Niech skupią akcje mniejszościowych po wartości księgowej i wtedy mają ich (nas) z głowy. Potem mogą emitować choćby miliard akcji... Ale to kosztuje cash - a tak wyrolują mniejszościowych po raz trzeci - najpierw Jupiter, potem KCI a teraz GM.
    W ramach reklamy to "Parkiet" powinien opublikować obszerny artykuł o historii inwestycji Grzesia i poszanowaniu praw akcjonariuszy mniejszościowych w jego Spółkach. Czy ktoś już z Grzesiem zarobił?
    Właśnie jeszcze kwestia obowiązku wykupu.O tym na razie ani słowa a taki powstanie,będziemy stanowić poniżej 5% .Wtedy stosowana jest średnia z 3 m-cy od daty powstania takiego obowiązku.
    KNF na pewno będzie miała wile pytań-jedno będzie dotyczyć planów wobec mniejszościowych udziałowców.
  • Re: ROBÓJ Autor: ~radek79 [83.9.51.*]
    Od pisania na forum nic się nie stanie.
    Trzeba się zebrać, jechać na walne, zaskarżyć uchwałę o emisji i podjąć dalsze niezbędne kroki żeby to zablokować, przynajmniej na takich warunkach, które podali.
    Ja się piszę! kto merytorycznie jest w stanie to pociągnąć?
  • Re: ROBÓJ Autor: ~QWAZILOLO [91.145.184.*]
    hymmm......LOKOMOTYWA ? :P
    Nie myślisz chyba,że tak to zostawimy.Ja nie pozostanę z boku.
    Trzeba kurs podciągnąć do 8 pln... i zaskarażac wycenę :D - taki żart

• Re: ROBÓJ Autor: ~alfred [83.23.160.*]
    dziwne że Hajdarowicz robi taki numer wprowadzając prespublikę na gpw, smród będzie niesamowity i po co mu to - dla kilku milionów zł - niepoważne
    Na tym polega kryzys,że człowiek musi schylać się po każdy milion.
    Mógł też Grześ zrobić ofertę publiczną "Presspubliki" - Dowiedziałby się wtedy jaka jest "wartość rynkowa" jego medialnego koncernu.
    A swoja drogą, to może medialna konkurencja "Puls Biznesu", "Gazeta Prawna" albo "Wyborcza" opisze tajemnicę sukcesu papierowego majątku Grzesia?
    Najłatwiej sprzedać samemu sobie za czyjeś pieniądze.I to w dobrej cenie.
  • Re: ROBÓJ Autor: ~XXL [95.171.206.*]
    Kolego Metamorfoza: widzisz jak szybko spokorniałeś i całkowicie zmieniłeś zdanie ? Zamiast obrażać mnie epitetami za zadawanie logicznych pytań lepiej skierować działania przeciwko G.Hajdarowiczowi bo ten megaspekulant robi co chce.
    Czy nadal będziesz się zachwycał rzekomymi wspaniałymi aktywami spółek Hajdarowicza, które są tylko na papierze ?

W spółce jestem od dawna i ostrzegałem tylko przed nieodpowiedzialnymi harcami bo liczyłem się z wykorzystaniem tego przeciwko nam.Miałem na myśli chociażby wezwanie i zaoferowanie śmiesznej ceny.Zmiany są i to jest fakt ,natomiast emisja w tej formie wyrzuca nas wszystkich za burtę.
  • Re: ROBÓJ Autor: ~XXL [95.171.206.*]
    To dlaczego mnie obrażałeś chamskimi epitetami gdy o tym pisałem ? Minęło kilka dni i moje słowa potwierdzają się. Zamiast wzrostów kursu w kierunku wartości księgowej może być powrót poniżej 2 zł na GREMMEDIA a w tym stanie rzeczy nikt nie kupi akcji KCI nawet po 4 grosze.
    Sam masz odpowiedź na swoje pytanie i przyśpieszona emisje , bo kurs zaczął rosnąć i cena emisyjna musiałaby by być dużo wyższa.Presspublica miała być wprowadzona "jeszcze w roku".Dlatego takie przyspieszenie-możecie pogratulować sobie.
    I jeszcze jedno-gdyby nie udało się zablokować emisji-powstanie obowiązek wykupu od mniejszościowych.Wówczas cena oferowana nie może być niższa od średniej z ostatnich 3 m-cy,po rejestracji nowej emisji.No to faktycznie wszystkim nam zależy na "niskim kursie".
  • Re: ROBÓJ Autor: sydney91 [46.113.152.*]
    XXL czyli wedlug ciebie spieprzac jak najdalej ?:) co mnie podkusilo zeby w to wejsc :) Mam teraz dylemat czy wyjsc ze strata czy poczekac jeszcze... Pewnie jak polowa z was:)
  • Re: ROBÓJ Autor: ~synek [5.60.126.*]
    Przecież o tej emisji było wiadomo od dawna Hamburg pisał o niej na forum kci
    Zatem czekamy na dalsze przepowiednie Hamburga - Nostradamusa ;)
  • Re: ROBÓJ Autor: ~zorro [83.23.160.*]
    Hamburg twiedzi że będzie 10zeta na papierze
  • Re: ROBÓJ Autor: ~zorro [83.23.160.*]
    https://www.bankier.pl/forum/temat_re-presspublica,17522147.html
  • Re: ROBÓJ Autor: ~adam [46.215.62.*]
    za 10 lat to i może 100zł będzie to było jednorazowe wybicie kto się pozbył ten teraz pije a kto kupił ten płacze, jednorazowy zysk jednorazowe odbicie, spółka idzie w dół i zaraz wróci do trendu spadkowego z przed wybicia na dniach będzie 1.5.
    Pozdrawiam optymistów i wytrwałych.
  • Re: ROBÓJ Autor: ~hiena [78.8.211.*]
    http://www.polandsecurities.com/DM-IDMSA-Zabezpieczenie-powodztwa-w-sprawie-emisji-obligacji-zamiennych-na-akcje.pdf
  • Re: ROBÓJ Autor: ~dddd [78.11.128.*]
    Ja sie pozbyłem dzisiaj ścierwa i jestem nawet zadowolony chociaz zaliczyłem strate
  • Re: ROBÓJ Autor: ~junak [46.238.200.*]
    to dobrze ze sprzedałeś jeszcze namów XXL zeby sprzedał swoje akcje
  • pozyczki Autor: ~pplk [195.187.100.*]
    Czulem, ze te wszystkie pozyczki i cala kasa jaka wyszla z Gremi nie wroci w formie gotówki. Tylko w udziałach jakiś tam spolek.
    Wszystko by było ok, gdyby nie było wątpliwości do wyceny.
[x]
GREMINWES 4,08% 2,04 2016-05-05 17:04:33
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.