Szukają powoli innych kanałów i trzeba przyznać, że wychodzi im to
Z drugiej strony, spółka mogła wcale nie podwyższać dywidendy lub jej nie wypłacać a mimo wszystko wypłacają ją jak co roku i dodatkowo zwiększyli ją o parę groszy w naszym interesie. Zamiast narzekać to wystarczy cieszyć się z tego faktu
Oby radość nie była waszą zgubą. Nadal mam na uwadze o ile procent mniejsza jest tegoroczna dywidenda. W ostatniej chwili znaleźli dodatkowe środki aby ją podwyższyć. Może ze względu na zmiany w radzie nadzorczej ? Nie mam pojęcia ale po roku działalności zmniejszenie dywidendy o ponad 50% jest katastrofa spółki..
Pierwszy raz widzę, żeby komuś nie odpowiadało zwiększenie dywidendy, co się dzieje dobrego na tym świecie.. Nie zdajecie sobie sprawy, że podwyższenie dywidendy jest równoznaczne z poprawiającą się sytuacją w spółce ?
Warto jak najbardziej, szczególnie, że kurs twardo utrzymuje się ponad złotówkę a po podwyższeniu dywidendy tylko idzie w górę. Grosz do grosza ale zawsze ;)
A ja coś czuję, że wam nie odpowiada fakt z płynącej lepszej kondycji finansowej i nie tylko spółki. Spisaliście ją na straty, sprzedaliście swoje akcje, które nabyliście w dobrych cenach a teraz płaczecie bo plujecie sobie w brody :V
Nie wykluczone, że masz rację z tym haha :D Młodzież hejtowała spółkę, nawoływała do sprzedaży i ci którzy posłuchali to sprzedali. A że nie robiąc tego teraz ładnie wyszliby na plus to już inna sprawa
A nam opłaca się to ? Sprzedanie szybko akcji po takiej cenie ok, ale spójrz jak traci na tym sama wartość. Nastawiam się dobrze do nowego tygodnia ale lekko niepokoi mnie podejście innych
Powodow dla ktorych ktos sprzedaje akcje, moga byc setki: - okres wyplaty dywidendy jest dobrym momentem jesli ktos chce wyjsc z papieru ze wzgledu na zmorzony obrot, a czemu chce wyjsc? Moze wie wiecej niz my, moze potrzebuje pieniedzy, mozne zmienila sie strategia inwestycyjna i w takim wypadku lepiej zamknac pozycje z jakas tam strata aby miec aktywa na inna pozycje.
Mogą za tym stać także powody osobiste. Nie wiemy jakie dokładnie ma plany na siebie spółka, możemy oceniać ją jedynie po aktualnych wykresach, które prezentują się dobrze w porównaniu z początkiem roku. Nie długo pojawi się raport z II kwartału. Zobaczymy czy będzie tam potwierdzenie aktualnych wykresów
Mali jesli ty jestes taki niecierpliwy, zacznij inwestowac w kontrakty z lewarem na day treading :) Jak jest ze wyplaca 30 to wyplaca 30,- ja u siebie widze ze wyplacili dywidende.
Nie tyle co przystopowali, ale nie ma rozsądnego obrotu akcjami. Przy takich komunikatach Ceny kupna mogłoby być powyżej złotówki. Ceny sprzedaży mogłoby podchodzić pod 1,20zł. A tymczasem tak jak powiedziałeś, przestój na akcjach..