Raport EBI numer 12/2015 data dodania 2015-06-01 22:24:48 spółka AGTES Spółka Akcyjna
Zmiany w Zarządzie Spółki
Zarząd AGTES S.A. (Emitent) informuje, iż w dniu dzisiejszym powziął informacje o rezygnacji Pana Marcina Pawlikowski, Pana Andrzeja Góralskiego, Pana Krzysztofa Wiatrzyka z pełnienia funkcji członka zarządu. Na dzień 01 czerwca 2015r. zarząd AGTES S.A. jest jednoosobowy i składa się z Prezesa Zarządu Pana Tadeusza Jędrasa.
Osoby reprezentujące spółkę: Tadeusz Jędras - Prezes Zarządu
Dnia 2015-06-01 o godz. 23:15 ~jank napisał(a): > 3 miesiace temu przesunięto Jędrasa z RN do zarządu - w tym samym dniu kiedy wylecial ze stolka prezesa Pawlikowski > > teraz wywalili wszystkich starych czlonkow zarzadu i zostawili tylko Jedrasa - nie podali przyczyn tych zmian ... > > zrobili to po przelozeniu terminu publikacji raportu rocznego - dwa dni przed nowym terminem publikacji > > wyglada to fatalnie > > ma ktos wiedze co sie dzieje ? > > tyko piszcie konkrety a nie hejty
Obawiam się, że nikt tu konkretów nie napisze, bo jest nas kilka osób na tym forum i chyba nie mamy takiej wiedzy, niestety... :(
Ja nawet nie wiem czy to zła wiadomość czy dobra... Wiem tylko, że i Pawlikowski i Wiatrzyk mają akcje Agtesa (o ile ich nie sprzedali bez informowania).
Ps. Rozmawiałeś kiedyś z kimś ze Spółki? Może warto by było zadzwonić do obecnego Prezesa?
1. bałagan na kursie i na dzialalnosci operacyjnej spolki wywołane przez pawlikowskiego, przy przyzwoleniu cichym pozostałych członków starego zarzadu
2. Altus TFI przejmuje kontrole nad spolka od pawlikowksiego (jakies konsekwencje wojny na borucie)
3. trupy w szafie w raporcie rocznym ktore kompromituja stary zarzad w oczach RN i dlatego sruuu do budy
4. zmiany polityczne - WSI nie podpisze kontraków z PiS i trzeba wymienic zarzad na taki ktory nie bdzie przez nowy uklad polityczny odrzucany w przetargach jeszcze przed ich rozpoczaciem z definicji...
dla nas najlepsza jest wersja 2, srednia werjsa 4, duzo gorsza wersja 1 a najgorsza 3
stawiam optymistycznie na 2) ale boje sie 1 i 3
na wersje 4 moze jeszcze troche za wczesnie i nie mam wiedzy zeby ja uwiarygodnic...
Dnia 2015-06-02 o godz. 00:12 ~jank napisał(a): > wg mnie jest kilka opcji > > 1. bałagan na kursie i na dzialalnosci operacyjnej spolki wywołane przez pawlikowskiego, przy przyzwoleniu cichym pozostałych członków starego zarzadu > > 2. Altus TFI przejmuje kontrole nad spolka od pawlikowksiego (jakies konsekwencje wojny na borucie) > > 3. trupy w szafie w raporcie rocznym ktore kompromituja stary zarzad w oczach RN i dlatego sruuu do budy > > 4. zmiany polityczne - WSI nie podpisze kontraków z PiS i trzeba wymienic zarzad na taki ktory nie bdzie przez nowy uklad polityczny odrzucany w przetargach jeszcze przed ich rozpoczaciem z definicji... > > dla nas najlepsza jest wersja 2, srednia werjsa 4, duzo gorsza wersja 1 a najgorsza 3 > > stawiam optymistycznie na 2) ale boje sie 1 i 3 > > na wersje 4 moze jeszcze troche za wczesnie i nie mam wiedzy zeby ja uwiarygodnic...
Jeśli to wersja 1 lub 3 i coś wyszło podczas badania sprawozdania przez biegłego to najprawdopodobniej dowiemy się o tym jutro.
Co do wersji 2 to się zastanawiam, kto się kryje za Tonbo Investments Ltd. - Altus czy Pawlikowski (z tego co wiadomo z komunikatów Altus sprzedał Pawlikowskiemu 265.000 akcji i Tonbo Investments Ltd. 1.075.000 akcji.
A to o czym piszesz w wersji 4... coś jest na rzeczy bo jak Spółka podała w komunikacie o odwołaniu prognoz - "Decyzja o odwołaniu prognoz wyników finansowych wynika przede wszystkim z opóźnień w pozyskiwaniu nowych kontraktów, z których część nie została rozpoczęta w pierwotnie planowanym terminie." Nie wiemy jakie są przyczyny tych opóźnień w pozyskiwaniu nowych kontraktów.
A już tak niezależnie od ww. opcji to ciekawa jestem co panowie z byłego już Zarządu zrobią z posiadanymi przez siebie akcjami Agtesu...