27.05. Warszawa (PAP) - Spółka NTT System podpisała z Hewlett-Packard BV Amsterdam umowę, na mocy której została oficjalnym autoryzowanym partnerem w kanale dystrybucji produktów konsumenckich marki HP w Polsce - podała spółka w komunikacie.
W ramach współpracy NTT System będzie posiadał w swojej ofercie szeroką gamę komputerów, notebooków i akcesoriów z linii konsumenckiej HP.
"Podpisana umowa pozwoli na znaczące rozszerzenie i uatrakcyjnienie oferty zaawansowanych technologii spółki, a status dystrybutora pozwoli na znaczące rozszerzenie oferty produktów HP i jest elementem stałej strategii zarządu NTT System rozbudowywania palety produktów wiodących producentów" - napisano w komunikacie.
"Zarząd spółki podaje fakt zawarcia umowy do publicznej wiadomości z uwagi na potencjalnie istotne znaczenie dla wyników finansowych i obrotów spółki (m.in. z sieciami handlowymi i resellerami) w przyszłości" - dodano.(PAP)
Niedawno dystrybucję HP straciły ABC Data i Action. Zyskał entek - miejmy nadzieję, że będą z tego jakieś zyski, a nie tylko obroty. Na marginesie - toczy się dużo spraw dotyczących nieprawidłowości w rozliczaniu VAT - wiele firm z branży sporo straci. Zakładając, że NTT nie był umoczony, to powinien trochę zyskać w stosunku do konkurencji. Ale u nich też siedzi skarbówka, więc nigdy nie wiadomo.
Zgadza się, absolutnie im nic w tym obszarze nie zarzucam. Mieli decyzję nakazującą zapłatę ponad 2 milionów VAT, odwołali się skutecznie - sprawa wróciła do ponownego rozpatrzenia - decyzja ma być bodajże w czerwcu. Twierdzą, że powinni wygrać, ale mimo to utworzyli rezerwę na wypadek konieczności zapłaty, więc tu nic nie zmieni się na gorsze. Wspominali też o kontrolach innych okresów (to powyżej dotyczy grudnia 2008), ale na razie nie słychać, żeby były jakieś negatywne wyniki. Nie sądzę, żeby NTT robiło jakieś przekręty, moja jedyna obawa wynika z tego, że obecnie administracja podatkowa jest nastawiona na szukanie dochodów do budżetu na siłę i w tym celu gotowi są nawet naginać prawo. Na szczęście sądy wydają się bezstronne i urzędy skarbowe dość często tam przegrywają. Co do całej sytuacji z wyłudzaniem VAT i ustawianymi przetargami, to widzę w tym raczej szansę dla NTT. Jeżeli nie byli umoczeni, to powinno im być łatwiej działać na rynku choć trochę oczyszczonym z nieuczciwej konkurencji. I jeszcze wątek HP - w wyniku afery przetargowej ich wizerunek bardzo ucierpiał i muszą teraz bardzo uważać, żeby go dalej nie psuć a odbudowywać. To, że zerwali współpracę z Actionem i ABC Data po okresowym audycie niewątpliwie świadczy, że wykryli u nich jakieś nieprawidłowości, a podpisanie umowy z NTT dowodzi, że uważają ich za uczciwą firmę.
to co ty widzisz eskulapku ja zauważyłem już 5 lat temu ale na policach jak jest dużo wpisów to znaczy że drobnice taką jak my trzeba zmęczyć i docisnąć zero wpisów spółka do góry.lece 0d 4 września do świnoujścia jak co roku może byś wpadł z z przychówkiem a w styczniu lece indie nepal.telefon do mnie chyba masz
Ciekawa zależność. Większe obroty i spadek kursu notujemy jak tylko pojawi sie parę naszych wpisów na forum. Wobec powyższego, żegnam szanowne forum na dłużej.