No spokojnie po odwieszeniu byly juz obroty po 45kilo i tez szlo do gory po czy zjazd dzis cos sie ruszylo owszem ale to tylko 15 kilo .Moim zdaniem jak bedzie sie zwiekszac obrot z sesji na sesje i kurs w gore to rzeczywiscie jakis gruby pociagnie kus/spolke.
Fajnie tu się rozprawia ale radzę odrzucić emocje i popatrzeć na spółkę która dopiero wchodzi na orbitę. Mam na myśli Bioton który ma dziś szansę na nowe maksy a w perspektywie osiągniecie ceny minimalnej w stosunku do WK czyli około 21 PLN. Fundamenty bardzo mocne, branża biotechnologiczna extra, cena do zakupu malina! Obserwować i podejmować trafne i szybkie decyzje :)
Nie ma akcji i nawet 15 koła potrafi zrobic wzrost na 13%. Jak sadzicie, dlaczego Matyjas razem z Panem Cagara pakowali pod korek? Jeszcze troszke pobuja i dzida. Posypia się infa jak mało kto bedzie miał papier.
bardzo dobrze, że informują wcześniej i nie mataczą - dali sobie czas na porządne przygotowanie raportu, a wiadomo co robiła poprzednia ekipa stąd potrzeba więcej czasu na wyjaśnienie przeszłości
Pierwszy etap to przebic na stale 1 pln, nie wiem dlaczego ktos wyrzuca ponizej? Mysle, ze tu cierpliwi naprawde zarobia. 15k pln potrafi wrzucic kurs na widly ,to co bedzie jak ktos zechce kupic 200 tys akcji?
200 tys akcji nie kupi, bo tyle nie ma na sprzedaży - w arkuszu w sumie jest ok 58 tys z górną ceną 8,10 zł za akcję - ale w tej sytuacji co może być z kursem nie trudno sobie wyobrazić
ludzie o czym Wy piszecie??? przecież widać, że któryś z większych się wysypuje...pamiętajcie ze od dawna nie ma żadnych zawiadomień o zmniejszeniu udziału, nie wiadomo kto ile ma....dane o akcjonariacie są tak nieaktualne ze szok... możliwe, że Wiśniewska cały czas wywala... zauważcie, ze jak tylko się pojawia popyt to wyrzucają na lewo od 2-6k caly czas...
Jak ktoś ma gotówkę to proponuje sprawdzian...ustawcie się na 8k na kupnie jutro na 90gr...od razu znajdzie się chętny do zaspokojenia waszego popytu.
pisz sobie co chcesz, ale ja dzisiaj jeszcze dokupiłem trochę poniżej 90 groszy i wiem że zarobię, a ty dalej będziesz straszył i wymyślał spiskowe teorie i kupisz potem po kilka zł
W którym miejscu ja straszę? Staram się wywołać dyskusję, dzielę się swoimi obawami, przemyśleniami itp Czy mówię, że fakt wyrzucania przez wisniewską jest zły? Jest wręcz dobry...będzie spokój...oznacza to, ze pogodzila sie z porażką...
Coś dziwnie to wszystko wygląda...może jednak emisja po 50 gr....każdy da po pół bani...wyczyszczą bilans i dopiero potem odwrotne przejęcie...jak myślicie?
john - masz chociaż kilka akcji 8Formuły czy tak społecznie-samarytańsko się udzielasz ? myślę, że już nie masz bo sprzedałeś z dużą stratą i teraz będziesz jątrzył, a nóż się uda tanio odkupić
Dnia 2015-05-26 o godz. 23:25 ~kos napisał(a): > john - masz chociaż kilka akcji 8Formuły czy tak społecznie-samarytańsko się udzielasz ? myślę, że już nie masz bo sprzedałeś z dużą stratą i teraz będziesz jątrzył, a nóż się uda tanio odkupić
Czy muszę mieć akcje, żeby moc się wypowiadać? Jeżeli mam akcje to wtedy przeprosisz za pomówienia? A czy Ty masz akcje? Może wystawisz na 10 zł jutro?
wezcie wszystko zdejmijcie ze sprzedarzy zamiast wystawiac, bo grubasy jak to zobacza to potrzymaja nas dluzej w trendzie bocznym majac nadzieje ze odbiora wam te akcje jeszcze w niskiej cenie. Dopiero jak sie obkupia to wlacza pompke, bo bedzie wtedy latwiej podbic kurs - mniejszym kosztem, a i tak sprzedarza swoje na gorce, bo najczesciej sa najwieksze obroty na gorce - patrz inne spolki chocby ostatnio: Binary, Letus jak poubierali ulice nawet 1000% drozej hehe to im sie udalo, ciekawe kiedy i jak wysoko i u nas ubiora spowrotem tych co sie wyprzedali na tym dolku. Im mniej na sprzedarzy tym lepiej, wiec nie wiem po co wystawiacie na S duze ilosci i sie chwalicie to do niczego nie prowadzi, a jedynie przedluzy czekanie na odpal moim zdaniem.
Koledzy, tu może być różnie, kupiłem ostatnio kilka tysięcy akcji i myślę, że na tym zarobię. Ale fakty: 1. Planowany dodruk (nominał to 10 groszy - nie wiemy jaka będzie cena emisyjna 10 gr ? 5 zł ? Możemy "gdybać"). 2. Przesunięcie terminu publikacji raportu na "po walnym". Wiemy, że kolorowo ostatnio w firmie nie było. 3. Obecni akcjonariusze jeśli się nie dogadają to mogą sobie wzajemnie bruździć - zwykła ludzka złośliwość. 4. Dodruk dla ... spółki zarejestrowanej na Cyprze - jakoś tak mi źle się to kojarzy. 5. Dodruk dla LEX-NOBILIS ... mają 300.000 akcji w cenie ?? ale jeśli dodruk po nominale 1.000.000 akcji to jaka będzie potem średnia ? ;-) 6. Zmiana wpisu PKD ... mydło i powidło (ja wiem, że dopisuje się tego dużo aby nie ponosić dodatkowych kosztów, rozumiem statystycznego Kowalskiego, który nie ma pomysłu na biznes, ale poważna firma ... no coż).
To kilka moich przemyśleń, zobaczymy co z tego wyjdzie.
Wystawianie większej ilości akcji na S ma też swoje "dobre" skutki. Można jeszcze taniej kupić. I ja korzystam w miarę możliwości z okazji. A poważnie, to wystawiono około 40.000 akcji co oznacza... że aż tak dużo nazwijmy to "mniejszościowi akcjonariusze" nie mają. Akcja "pokaż ile masz akcji" nie odniosła zamierzonego celu... Niektórzy dużo mówią... ;-)
bardzo dużo nie mają (pokazało się tylko trzech), ale na tyle dosyć że z pomocą LEX NOBILIS doprowadzili do walnego i porządkowania spółki - a ja stoję na 4,59